Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Zıpkın Elbise Kaç mm olmalı

5 Mesajlar
4 Üyeler
0 Beğeniler
1,529 Görüntüleme
Gokhan39
Mesajlar: 4
Konuyu Başlatan
(@gokhan39)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba öncelikle Trakya bölgesinde yaşıyorum zıpkın kıyafeti tam takım alacağım mayıs ortası ile eylül ayları arasında en düşük 19 derece maksimum 28 derece arası sıcaklığında dalış yapmak istiyorum avlanacağım yerler ege bölgesi Marmara ve Karadeniz bölgesidir zıpkın elbise tercihi ve kaç mm kalınlıkta almalıyım??

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Merhaba. Dalış elbisesi kalınlık seçimi ile ilgili bu yazıda bir tablo var. Su sıcaklıklarına göre elbise kalınlıklarını gösteriyor. Umarım faydalı olur.

Elbise kalınlığı, dalış yapılan bölgenin su sıcaklığına göre değişiklik gösterdiğinden en doğru bilgiyi o bölgede dalış yapan zıpkıncılar verecektir. Misal ben hatayda ağustos ayında kıyafetsiz dalış yapıyorken marmariste aynı ayda üst 5mm giymek zorunda kaldım 🙂

Yanıt
Gokhan39
Mesajlar: 4
Konuyu Başlatan
(@gokhan39)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Evet can bey en doğru bilgiyi bahsettiğim bölgelerde dalış yapanlar doğru bilgi verir Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yayınlanan 1970-2017 yılı ortalama deniz suyu sıcaklıkları Akdeniz’de 22,3°C, Ege Denizi’nde 18,8°C, Marmara Denizi’nde 16,4°C ve Karadeniz’de 15,6°C olarak gerçekleşmiş. Kendi araştırmam üst 5mm alt 3mm olarak alayım diyorum ama Marmara-karadeniz-egede dalan arkadaşlarım sizlerden öneri bekliyorum 🙂

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@gokhan39

Malesef elbiseler alt üst takım olarak aynı kalınlıkta satılıyor. 5mm üst -3 mm alt şklinde elbise bulamazsınız. Siz bence dalışa yaz mevsiminde odaklanın Onur ustamın da önerdiği gibi 3 mm elbise ile yaz sezonunu geçirirsiniz. Kış mevsiminde dalışa devam etmek isterseniz kalın elbise alırsınız.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba eğer sadece Mayıs sonu- Eylül sonu dalmayı düşünüyorsanız. 3mm elbise ihtiyacınızı karsilar.  5mm ile yazın Marmara'da bile yanarsiniz.. saglicakla dalin

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 775
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Haziran-Agustos arası 3mm daha kalın elbise ile yanarsınız dalamazsınız. İşin bide kalp krizi vs gibi başka rahatsızlıklara yol açacak boyutu var. Alt farklı üst farklı kalınlıkda imroz veya mertsubdan temin edebiliriniz. Fakat ne kadar rahat edersiniz tartışılır.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account