Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Zıpkın Boyu ve Marka Seçiminde Kararsız Kaldım (Diverman-Freesub)

4 Mesajlar
2 Üyeler
5 Beğeniler
1,044 Görüntüleme
İsmetkzl
Mesajlar: 71
Konuyu Başlatan
(@ismetkzl)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Elimde 75 labrax zıpkını var . Ama bazı yerde balık yaklaşmıyor ve yetişmiyor özellikle sargozlar kilo üstü olanlar kafamda iki soru Akdeniz’de dalıyorum Mersin 110, 90 lıkmı bide (diverman mı freesub ikiside açık kafa çift lastik

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ismetkzl Yazdığınız başlıktan pek bir şey anlaşılmıyordu. Bu nedenle başlığı konu özüne bağlı kalarak düzenledim.

75 cm tüfekten direkt 110 cm uzunluğunda bir zıpkına geçiş yapmak biraz zor olabilir. Tüfek boyu uzadıkça manevra zorluğu da artacaktır. Bunu da hesaba katmakta fayda var. Eğer Hatay da olduğu gibi genellikle sudaki görüş azsa 75 ten 90 cm ya da 95 cm bir tüfeğe geçiş yapmanızı öneririm.

Eğer dalış yaptığınız meralarda sular cam gibiyse 100 cm düşünülebilir. Unutmayın su altı avcılığı sadece tüfeğin menzilinden ibaret değil. Agaşon (balık çağırma) tekniğinde ilerlemek su altına olabildiğince uyum sağlayarak balığı kendinize olabildiğince yaklaştırmaya çalışmak tüfek boyunu uzatmaktan her zaman iyidir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar.

Yanıt
İsmetkzl
(@ismetkzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 71

@can abi teşekkürler belli bir yerden sonra balık yanaşmıyor hele eylül aylarında deniz kıpırdamaz Mersin’de su cam gibi .🙏

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ismetkzl Hatay da da öyle olmasını umuyoruz 🙂 İnşallah bu kış görüş güzel olur da keyfli avlar yaparız.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account