Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yeni başlayan biri için bu set uygunmudur?

10 Mesajlar
6 Üyeler
1 Beğeniler
800 Görüntüleme
Muratglsn
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@muratglsn)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba arkadaşlar forumda bulunan bazı başlıklardan ve netten topladığım bilgilerle aşağıda ki gibi bir liste oluşturdum. İzmir Karaburun ve çevresinde yaz kış dalış planlıyorum.

Zıpkın eğitimi almasamda scuba ve serbest dalış eğitimi aldım ancak uzun zamandır ikisini de yapmıyorum. Tekrar zıpkın ile bu spora dönmek istedim. Açıkçası listenin fiyatı beni biraz aştı ancak almışken bir süre sorun yaşamak yada yeni ekipman almak istemiyorum.

Bu listede özellikle zıpkın başta olmak üzere diğer ekipmanlar hakkında yorum yapabilirmisiniz? Eksik ekipman varsa da bilgi rica ederim.

şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar.

19C8E7E5 C4ED 4A41 B753 A205FE80C6F9
Yanıt
9 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
(@uygar-kahraman)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 11

@muratglsn
Abi freesub goldenhorn 82 lik var makaralı yeni zıpkın aldığım için satılık ben urladayım gel gör ve palet mares razor al 10-15 metreye kadar idare eder

Yanıt
(@uygar-kahraman)
Katılım : 5 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 11

@muratglsn
Abi istersen Cressi gözlükte var elimde

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Merhaba. Öncelikle maske bence denemeden alınacak bir malzeme değil. Çünkü her maske her yüze uymuyor. Yine aynı şekilde paletler çorap giyerek denenmeli. Ayaklık kalıpları farklı olabiliyor ayrıca çorap kalınlığına göre palet numarası ayarlanmalı.

Listede şnorkel göremedim. Şnorkel mecburi malzemeler arasında.

Bu tüfeği kullanmadım ancak sorunsuz kullanılabilecek zıpkın olduğunu biliyorum. Tüfekre makara olmadığı dikkatimi çekti. Serbest dalış eğitimi aldığınızı belirtmişsiniz. Bu demek oluyor ki rahatlıkla 0-10 metrede av yapabilirsiniz. Tüfekte ip sarılı bir makara hayati önem taşımakta bence mutlaka olmalı.

Balık dizgisi vurduğunuz balıkları taşımak için mutlaka gereken bir malzeme. Listede göremedim.

2kg kurşun bence yetersiz kalacaktır. Başlangıç olarak edinmeniz gereken dalış ağırlığı miktarını bu sayfadaki ağırlık hesaplama tablosundan öğrenebilirsiniz.

Güzel bir elbise seçmişsiniz yeni nesil jak boeno elbiselerin oldukça rahat ve kullanışlı olduğunu biliyorum.

Şimdilik aklıma gelen bunlar. Profil-> Hesap adımlarını takip ederek bir profil fotosu (avatar) yükleyebilir, ayrıca imza ayarlarınızı yapabilirseniz sevinirim. Yardıma ihtiyaç duyarsanız bana özelden ulaşabilirsiniz.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Belki çok teferruat diyeceksiniz ama samandra da yok listede güvenlik şamandıralı aslında bir çok görevi var.mutlaka alınması gereken bir ürün.ornegin ben balık vurdumu samandra üzerine takma taraftarıyım.

Şu fazladan ağırlık hatta yedek sis bile taşıyor.

Palet can hocanın dediği gibi kesin denenmesi gerek ben 42 numara ayakkabı giyiyorum ama palet ayak cebim 3 mm çorap ile 44-46 numara oldu.

Maskede aynı şekilde ben sorum yasamadim her maske yüzüme oluyor hemen hemen tüm marka modeller Universal bir suratım var galiba😇  ama size her maske olmayabilir.eger bütçeniz yani maddi durum iyiyse daha iyi yada genellde kullanılan ürünleri alın derim.

Bende yeni başladım palet aldım sattım başka aldım derken zaten habire masraf oldu.ama şuan tam istediğim ürünleri aldım içim de rahat.

Yanıt
Muratglsn
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@muratglsn)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Teşekkürler arkadaşlar☺️

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@muratglsn

rica ederim. Malzemeleri aldınız mı ?

 

Yanıt
Muratglsn
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@muratglsn)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Hayır henüz almadım zıpkın için bir üst level almayı hedefliyorum.

temiz birkaç ikinci el buldum. Fiyat karşılaştırması yapıp önce Zıpkını alacağım. Pathos saragos ve cressi cherokee arasında kaldım. Öneriniz hangisi olur.

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@muratglsn

iki tüfeği de kullanmadım. Bu nedenle yanıltıcı yorum yapmak istemem. Forumda bu tüfekler ile ilgili tecrübesi olan arkadaşların yorum yapmaları daha uygun olacaktır. 

 

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Zıpkın için pathos saragos alabilirsiniz. Ben listede eldiven göremedim.  Fakat eldivenler pahalı. Dalış eldiveni yerine yazım inşaat eldiveni kullanabilirsiniz. Ama eldiven siz asla. Olmaz. Kurşun 2x2 kg sipariş listesine eklenmiş. 2x2 kg yerine ağırlıari 1 kg alırsan daha iyi olur. Kendi kilo ve boyunu yazmamissin. Eğitim aldım dediğine göre ağırlık miktarın doğrudur umarım.

Saglicakla dal.

Spearfishingturkey ailesi..

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Kurşun kemer zaten belli degismez ama elbise zipkin  bicak palet secilecek urunler sifir ucuz mal maktansa kaliteli omrunu yitirmemis gUzel urunlerde alabilirsiniz zipkinda illaki makara olsun ben uzun zamandir sosyal medyadan uzagim olsa size urun arastirir bulurdum fiyat kondisyonlarini az cok soylerdik yada satan kisiyi soylerdiniz bizde alip alip almamanizi soylerdik onceden kim ne satiyor veya kimden ne alinir ne alinmaz bilirdik şimdi piyasa baya koptu karman çorman ...

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account