Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Yaza Büyük Hazırlık

4 Mesajlar
2 Üyeler
0 Beğeniler
538 Görüntüleme
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@keretos)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Yıllardır Alanya'da yazlığa gittiğimde çok amatörce Yılmaz'ın 45 lik tüfeğiyle küçük avlar yapardım. Sağlık sebeplerinden dolayı memuriyetten emekli oldum 47 yaşındayım. Önümüzdeki yaza inşallah bir aksilik olmazsa Güllük tarafında avcılık yapacağım. Bu işi daha profesyonelce yapmak amacıyla dalış malzemelerini topladım arkadaşlara da yardımcı olması ve deneyimli ustaların fikirlerini alma açısından aşağıya sıralıyorum.

ZIPKIN;

Diverman 82 lik makaralı tek lastik.

525 TL

DALIŞ MASKESİ;

Anax Pro Kamera aparatlı

204 TL

ŞNORKER;

Apnea Seatil

33 TL

SUALTI KAMERASI;

SJCAM 4000 Air Full HD

376 TL (Aliexpress-Gümrük Vergisi hariç)

SUALTI SAATİ;

Salmivar One Plus

802 TL (Scubastore.com-Gümrük Vergisi hariç)

ELDİVEN;

Apnea Amara Kamuflajlı 3 mm

95 TL

DALIŞ ELBİSESİ;

Free-Şub  Yamamoto 39    3 mm

835 TL

DALIŞ KEMERİ VE AĞIRLIK;

Labrax kamuflajlı 4 mm kauçuk kemer ve 7 kg ağırlık

EL FENERİ;

XTAR D26 1600 Lümen

685 TL (Aliexpress-Gümrük Vergisi hariç)

BALIK ÇAĞIRICI;

Labrax Zıpkın aparatlı

PALET;

Eski tip paletim olduğundan almayı düşünmüyorum. Ama alırsam da karbon paletlerden Sharksub, Yakayasub (Kaiju Pro modeli), Labrax (Fondeep modeli), Deep Master Pro markalarını düşünüyorum.

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
Haktan N.
(@dreamdiver)
Katılım : 4 sene önce

Trofe Üye
Mesajlar: 792

@keretos Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz. Listenizi inceledim. Eğer henüz almadıysanız bu ürünleri size naçizane tavsiyelerim, XTAR D26 fener ve Salmivar One Plus'a ayırdığınız bütçeyi bu işin ana malzemesi olan Zıpkın'a aktarmanız. 80lik tüfek taşaltı için uygun, 90 veya 100 cm'lik tüfeklere yönelin. Sualtı avcılığında fener zaten kanunen yasak ama çok istiyorsanız 1600 lümenlik Xtar yerine daha makul bir fener alın. Salvimar saatte bana göre şu an için gereksiz, derine ve uzun süreli dalışları mükerrer olarak yapmayacağınızı düşündüğüm için. Tek bir elbiseniz olacaksa 3mm yerine 5mm almanız daha mantıklı. Yamamoto 39 çok esnek olmasına rağmen en dayanıksız olanı. Maskeye kamera takmamaya çalışın serbest dalışta hidrodinamiği bozar, tüfeğe monteyi tercih edin.

Yanıt
(@keretos)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@dreamdiver teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için  yurtdışı siparişlerimi verdim henüz gelmedi. Diğerleri hepsi geldi. Saat ihtiyacım vardı olmuşken de sualtı olsun dedim. Elbisenin özellikle 3 mm olmasını istedim sadece yazın dalmayı düşünüyorum.Zıpkını bilerek o boy aldım fazla uzunların lastiklerini çekmekte sorun yaşayabileceğimi düşündüğümden. Fener sualtı olduğu için başka markalara pek güvenemedim. Bütün aldığım malzemelerin youtube videolarını izleyerek ve görüşleri okuyarak seçtim

Yanıt
(@keretos)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

Dalış elbisesinin Large ebatını aldım olur diye ama şüphelerim var henüz denemedim boy 170 cm kilo 88 acaba XL ebatını mı alsam daha rahat olurum.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account