Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

şiş atılan hedefe gitmiyor ise ne yapılabilir..

7 Mesajlar
6 Üyeler
10 Beğeniler
3,291 Görüntüleme
Mehmet Bal
Mesajlar: 6
Konuyu Başlatan
(@mehmetbal-35)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Sizden bir bilgi rica edicem. 90 lık bir pathos saragos aldım 4 dalış yaptım. hepsinde hemen hemen 4 er beşer atışım başarı buldu. Son dalışımda 20 nin üzeri atış yaptım. Zıpkının ucundaki balıkları bile vuramamaya başladım. Öyle böyle değil. Çok sığda avlandığım için taşlara falan vurduğu oldu zıpkının. Bir keresinde dengem bozuldu zıpkın kurulu vaziyette iken şişi yere dayayıp destek almıştım. Şişin ayarı kaçmış olabilir mi ? Böyle bir ihtimal varsa düzeltme tekniği var mıdır ? Çünkü son dalıştaki ıskalar olacak gibi değil. Attığım yere gitmediğini hissediyorum ne yapabilirim ?

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
4 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@mehmetbal-35 Sorunuzu cevaplamadan önce sizin vesilenizle tüm üyelerimize bir hatırlatma yapmak isterim. Özellikle yeni üyelerimizden forum kullanımı ile ilgili Forum Kullanma Kılavuzu isimli konuya göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu kılavuzda forum kullanımı ile ilgili tüyolar yer almaktadır.

Konuyu açmış olduğunuz bölüm Zıpkıncı Günlüğü yani fotoğraflı av anılarımızı paylaştığımız bölümdür 🙂 Ben konuyu Soru-Cevap başlığı altındaki Zıpkın Avı Ekipmanları İle İlgili Sorular isimli bölüme taşıyorum. Bilginiz olsun.

Sorunuzun cevabına gelecek olursak;

Öncelikle şişte aşırı bir yamulma var mı kontrol etmeniz gerek. Şişi düz bir zemine yatırın hemen belli olur. Eğer şişte yamukluk varsa bahçe kapısı yada demir korkuluklar gibi şişi arasına geçirip güç uygulayarak düzeltebileceğiniz bir yere sıkıştırıp düzeltebilirsiniz. Ben şiş yamulması olayını zayıf bir ihtimal olarak görüyorum.

En garanti yöntem. Sığ suda test atışı yapmaktır. Bir pet şişe yada köpük gibi bir malzeme yardımıyla bunu kolaylıkla test edebilirsiniz. Aşağıdaki videodaki gibi bir yöntem uygulayabilirsiniz.

Zıpkın avı tecrübenizi bilmediğimden dolayı daha detaya inmedim ve aklıma gelen en garanti cevapları vermeye çalıştım. Umarım yardımcı olur. Bu arada forumu kısayol olarak cep telefonu ekranınıza eklerseniz sevinirim. Böylelikle forumdaki aktiviteyi daha kolay takip edebilirsiniz. İyi forumlar

Yanıt
(@bnym55)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 44

@mehmetbal-35 şişin ucunu sivriltmede yarar var derim. ihtimal olabılır

Yanıt
Bilhanerden
(@bilhanerden)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 32

@mehmetbal-35 gecen yil basima gelmisti 1 mt cok guzel balik kacirmistim 🙂 kesinlikle sis ile ilgi. Bana kalirsa yeni bir sis al, duzelttigini sandigin sis suyun altinda balikla karsi karsiyayken sana supriz cikarabilir. Sisi tam olarak duzeltmek baya huner ister. Ucunu egip duzeltsen bile govdede belli belirsiz bir S yapip atisini engelleyebilir

Yanıt
ozansefer
(@ozansefer)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 90

@mehmetbal-35 merhaba şiş lastik kombinasyonunuz nedir acaba? ince şişe fazla güçlü lastik yüklerseniz özellikle yakın atışlarda şiş ilk çıkışta esneyeceği için hedef şaşar. Bir de zıpkının sephiye ayarı önemli ben zıpkının kafası hafif aşağı basacak şekilde ayarlıyorum kafa fazla hafifse yada ağırsa atış sapar. Bir ihtimalde kombinasyon fazla güçlüyse kabza da düzse yada doğru tutulmadıysa kabza elin içinde dönüp sola atabilir zıpkın. Ben o yüzden elime göre epoksi hamuru ile  elciği modifiye ederim.

Yanıt
muhsin5791
Mesajlar: 160
(@muhsin5791)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

merhaba ,

şişin kıçındaki kalama misinadan tutup aşağı sarkıtarak yukarıdan aşağı bakıp eğriliğini kontrol edin. şişin bir yere temas etmediğinden emin olun. En zayıf olan ve çabuk eğilen noktalar kelebek deliğinin ve çentiklerin olduğu noktalardır.

Yanıt
1 Yanıt
Mehmet Bal
(@mehmetbal-35)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 6

@muhsin5791 teşekkürler

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account