Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Mera ve ekipman bilgisi

3 Mesajlar
2 Üyeler
0 Beğeniler
908 Görüntüleme
Erdem52
Mesajlar: 4
Konuyu Başlatan
(@erdem52)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba arkadaşlar. 1 ay önce doğup büyüdüğüm İstanbul dan Samsun'a taşındım. Uzun zamandır yapmak istediğim zıpkın avını burada faaliyete geçirmeye karar verdim. Zıpkın ile avlanan kimseyi tanımıyorum avlanan birileri de yok sanki. Zıpkın şnorkel ve gözlük hariç herşeyi aldım en zoru zıpkın ne alacağımı bilmiyorum. Maksimum 500 600 liralık bir şey düşünüyorum. Avlanacağım sahil 10km boyunca kumsal. Sadece liman da 200 250 metrelik bir kayalık bölge var 3 tane de ırmak ağzı var. Fotoğrafı ek de paylaşıyorum. Hangi zıpkın'ı almalıyım ve nerede avlanmalıyım. Liman da mı ırmak ağzında mı yoksa farketmez mi?

389 IMG20200207172203
Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Öncelikle foruma hoş geldiniz.Tüfek olarak bence 500-600 tl civarına alınabilecek zıpkınlar

  • Apnea powerpoint
  • Apnea Rebel
  • Diverman
  • Freesub Goldern Horn

Fiyatta biraz daha yukarı çıkabilirseniz pathos vs ithal markaların bazı modellerine bakılabilir.

Paylaştığınız resimdeki barınağın uzun mendireğinin taşları memdirek ağzına yanaşmamak kaydıyla av yapılabilecek en uygun yer gibi görünüyor. Ayrıca sahil boyunca taşlık-yuvalık bölgeler varsa denemek lazım.

Forumdaki bazı yazılara göz atmanızda fayda var misal senkop-sığ su bayılması için aşağıdaki yazıyı okuyabilirsiniz

https://www.spearfishingturkey.com/senkop-sig-su-bayilmasi-zipkin-avi-turkiye/

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Erdem52
(@erdem52)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@yuzarsif cevabın için teşekkür ederim. Sığ su bayılmasını bu kadar detaylı bilmiyordum boş kaldıkça hem youtube videolarını izliyorum hem de forumdaki yazıları okuyorum. Sahil boyunca 4 5 metre derinliklere kadar taşlık bölge hiç görmedim. Bir de bende dalışlarda 5 metreyi geçtikten sonra kafamda şiddetli basınç oluyor kimileri daha derine dalıp sinüzitimi patlatmamı söylüyor bununla ilgili bir yazı yada bilginiz var mı?

 

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

Forumda faydalı yazı ve videolar içeren bir sürü bölüm var. Kulak eşitleme teknikleri ile ilgili @canerfuatkurt un hazırladığı çok faydalı videolar size yardımcı olacaktır.

https://www.spearfishingturkey.com/forum/kulak-esitleme-teknikleri/

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account