Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Makara ipi uzunluğu 25m. olması kötü müdür?

3 Mesajlar
3 Üyeler
4 Beğeniler
1,023 Görüntüleme
kindi
Mesajlar: 50
Konuyu Başlatan
(@kindi)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Hafif ve küçük olsun diye 25m. iplik bir makara almalıyım diye düşünüyorum. 50 m. ipe göre dezavantajım ne olabilir? Teşekkürler.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Haktan N.
(@dreamdiver)
Katılım : 4 sene önce

Trofe Üye
Mesajlar: 792

@kindi Birde makarada kaç mm. ip kullanacaksın eğer 2.00 mm ip kullanırsan senin 25m.lik makara 20m.nin altı ip alır. Bunu da düşün.

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

10 m dalıyorsan kötü değildir ama 50 ve 70 m opsiyonları varken 25 m risk. Sonuçta 10 m de 20 kg bir akya, bir levrek denk gelebilir. İpin ilk görevi balığın yırtmasını engelleyecek şekilde kalama vermesidir. 25 m yi 2-3 saniyede açar ama 50 olsa 5-6 saniyen olacak. Balık daha çok yorulacak. İpin kendisinin suda direnç yarattığını düşünürsek çok ip çok şans. Derin dalışlarda balığı vurduktan sonra Zıpkını alıp çıkma lüksünüz olur. Makarasız ya da derinlikten az iple zıpkını bırakmak zorunda kalırsınız fakat balık taşın içinden çıkası gelirse, can verirken ateşleme yaparsa Zıpkını alır gider. Taş altında vurulan balık çıkmak istemez ama bazen de aniden dışarı atar kendini. 
makarasız zıpkın olmaz. Az ip risk yaratır.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account