Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Kilit sistemi ve Zıpkın Tavsiyesi Hk.

12 Mesajlar
6 Üyeler
1 Beğeniler
1,648 Görüntüleme
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@tamam)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhabalar, yakın bir arkadaşımdan ödünç alarak Beuchat Marlin Carbon kullanma fırsatım oldu. Kafasındaki kilit mekanizması çok hoşuma gitti. Fiyat aralığı bütçemi aştığı için daha uygun bir seçenek arıyorum. Acaba bu sisteme benzer başka markalarda zıpkın var mıdır?

Screen Shot 2020 03 24 at 12.40.10
Yanıt
11 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
tuncay
(@tuncay)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 26

@tamam Merhaba. Ben Beuchat marlin pacific kullanıyorum. Dolayısıyla belirttiğiniz sisteme çok aşinayım. Kullandığım zıpkın 115'lik olduğu için (görece) sudayken şiş,zıpkın, kurma..vs. bazen dert olabiliyor (özellikle ip dolandığında). Fakat işte kurarken, tüfeğin sizin yerinize şişi tutuyor olması büyük kolaylık.  Bu arada harici olarak kafa bölümü de satılıyor. Bir kaç yerde (n11, hepsiburada..vs.) gördüm.

Bunun yanı sıra tüfeğin başka avantajları da var. Örneğin mekanizması gerçekten çok çok iyi. Sharkfin şiş çift kelebek geliyor,  malzeme kalitesi hemen hemen her noktasında gerçekten çok yüksek.

Zıpkının tek kötü noktası göğüs dayama. Göğüs dayama ve mekanizmayı, zıpkının sırt kısmında tek bir perçin tutuyor ve göğüs dayama tüm bu malzeme kalitesinin yanında biraz zayıf kalmış.

https://spearfishing.com.au/products/marlin-handle-for-ali-barrel-complete-with-mech-and-loading-pad

bu linkteki resimden de görebilirsiniz. Zıpkın yazlıkta, şimdilik daha detaylı bir inceleme yazısı gönderemedim. Ancak yazlığa gittiğimde detaylı resimler çekip, size zıpkını anlatabilirim.

Göğüs dayama detayını saymazsak, gerçekten çok yüksek kaliteli ve güzel bir zıpkın.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Tüfeğin kafasındaki bu kilit sistemi dalış sırasında size ne gibi bir kolaylık sağladı. Tüfeği kurarken standart zıpkınlarda kalama misinasını tüfeğin kafasından karşıya atlatıyoruz. Bu sayede şişi sabitliyoruz. Bu kilit sistemi anladığım kadarıyla şişi tüfeğe sabitliyor. Sırf misina atlatmayalım diye mi yapılmış acaba 😀

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
(@tamam)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

Şişi misina olmadan sabitleyebiliyorsunuz, ikinci bi atış için sadece yerine geçirmeniz yetiyor. Kapalı kafa mantığında çalışan açık kafa olmuş.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

ilk cevabımda yanlışlıkla tüfeği sabitlemek diye yazmışım yeni fark edip düzelttim. Evet şişi sabitlemek için bir mekanizma yapmışlar. Tüfeği görme imkanım olmadı ancak misinayı şiş üzerinden atlatmak 1 saniyelik iş. Bu iş için çok emek etmişler kafaya mekanizma yerleştirerek.

Ben beuchat harici böyle kilit sistemli bir tüfek görmedim. Buna benzer bir mantıkla benim bildiğim Cressi Cherokee Open var. Kafasında kilit sistemi yok ancak mıknatıs ile şişi sabit tutuyor.

https://www.cressi.com/Catalogue/CressiTech.asp?id=1117&sez=3

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Benim zipkinim iste bu butce mutce dinlemicem alicam gidicek :)))beuchati seviyorum

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@scotchsoda

@tamam yani Volkan sağ olsun paylaşımı sonucunda tüfeği detaylı şekilde inceledim. Çok kalite duruyor tam bir ar-ge ürünü.Keşke benim olsa 😀

Yanıt
Mesajlar: 3
Konuyu Başlatan
(@tamam)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Kapalı kafa bir zıpkın kullanıyorum şu an kullanımı rahat fakat her manevrada şiş hareket ediyor. Bu da beni rahatsız ediyor ama şöyle bi sistemde sorun olmuyor. Sadece kafa kısmı da satılıyor acaba diğer zıpkınlarla uyumlu mudur?

https://www.hepsiburada.com/beuchat-zipkin-kafa-marlin-carbon-pm-HB00000I71WI

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Bence açık kafa tüfeğe terfi etmenin zamanı gelmiş. Kapalı kafa tüfekler oldum olası hiç hoşuma gitmemiştir. Açık kafa tüfeklerde hem nişan almak kolay hemde ip atlama ile şiş sabitlenir hiç kıpırdamaz.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Aslında bu kafadaki sisteme biz karina kafa diyoruz. (Pathos karina kafa) diye geçer. Beuchat markasida aynı şekilde biraz metal ile farkli gibi görünecek bir sistem yapmış mantık ve düzen aynı ip atlatmaya gerek kalmıyor.

Screenshot 20200324 213541

.

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@onr6nkoc

ip atlama olayı bu kadar büyük bir problem mi ki insanlar arge yapmışlar. Birisi mıknatıs koymuş kafaya 🙂 birisi kilit mekanizması 😀 keşke daha önemli icatlar yapsalar

Yanıt
Mesajlar: 44
(@bnym55)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

hocam yeni şiş aldım ds hunter 130cm 6.5mm lik . aldıgın sayfada açık ve kafalara uygundur yazıyor ama apnea mokana takamıyorum. kitlenme yerinde tutmuyor. nasıl yapıcaz

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account