Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Karbon Zıpkının Avantajları Nedir ?

14 Mesajlar
5 Üyeler
6 Beğeniler
2,624 Görüntüleme
Ferhat
Mesajlar: 272
Konuyu Başlatan
(@ferhat)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Sevgili Forum ailesi ben acemi avcı olarak denizle ilk buluşmamda zehri aldım hani bu işe devam etmek istiyorum öncelikle bu iş için bir bütçe ayırmayı düşünüyorum planlarımda bir sıkıntı olmaz ise karbon zıpkın karbon palet gibi karbon zipkinin diğer zipkinlara göre avantajı nedir ? Karbon palet diğer paletlere göre daha mı hafif yada daha mı esnek oluyor yada kısaca avantajları nedir ? Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim şimdiden herkese hayırlı dalışlar ☺️

Yanıt
13 Adet Yanıt Var
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@ferhat daha önce karbon zıpkın kullanmadığım için zıpkın konusunu geçiyorum. Karbon tüfek tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bende takipteyim.

Uzun yıllar termoplastik (normal) palet kullandıktan sonra karbon palete geçiş yapan bir zıpkıncı olarak karbon palet ve normal paletler ile ilgili tecrübelerimi içeren detaylı bir yazı hazırladım. Karbon Palet Mi? Termoplastik Palet Mi ? İsimli yazıya göz atmanı tavsiye ederim.

Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@can anladım abi hemen girip okuyorum yazıyı tesk ederm ☺️

Yanıt
Emir.ismail
Mesajlar: 50
(@emir-ismail-67)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Düz karbon borulu bir tüfek harikalar yaratmaz ancak...

Alüminyumdan farkı suda biraz daha hafiftir ve uzun süreli dalışta eli yormaz monoblock dediğimiz karbonlarsa ahşap tüfeklerden özenilmiş, şişin atımı esnasında tepme durumu daha azdır ve stabil atış şansı verir. Alüminyum ve Karbon zıpkın arasındaki fark birazda konfor işi fiyat farkını göze alacak olan sizin keseniz ama palet konusuna gelince benim kanaatim karbon elzem gibi birşey karakıyı yada derin farketmez imkanı olan her zıpkıncının karbon palet alması gerek

Yanıt
1 Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@emir-ismail-67 anladım abi tesk ederm sığda av yapyrm kayalık meralarda ancak zıpkın beni yordu o yüzden bide paletim karbon deil dalistan sonra bacaklarımda ağrı oluyor o yüzden bir araştırma yapmak istedim bilgi için tekrar tesk ederm

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Bende sizin gibi yeni basliyan biri olarak plastik pala mangal da kozu yellemek için süper ise yariyor..şakası bir yana çok ağır ve benim.bileklerimi ayakları çok yordu.

Karbon palet aldım deniz otobüsü gibi gidiyorum.yorgunluk bacak bilek ağrıları yok.

Zıpkın ise kendi içinde bile bir muamma .ben karbon zıpkın aldım ve aldığım zıpkın sanırım piyasadaki en hafif zıpkın ama ağırlarda var.

Araştırma göre karbon da esneme yok ve sis çıkış hızı aliminyuma göre daha hızlı.

Benim zıpkınım hafif demiştim manevraları çok kolay ve hızlı sağa sola hemen donduruyorum.

Bir çok markada karbon zıpkın var ve hepsinin ağırlığı tetik mekanizması farklı.

Bütçenize ve size uygun av stilinize uygun ve görseli hangisi hoşunuza giderse onu tercih edin derim.

Ama palet daha önemli.

Yanıt
1 Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@bbatuhan abi tesk ederm bende ilk etapta hani yapamam die pahalı şeyler almak istemedim kısa doğru daha iyi ekipman alma planım var bir borcum var o bitiyor tahmini 4 bin 5 bin civarı bir bütçe ayiracm Allah'ın izniyle zıpkın kışlık kıyafet ve palet için maske ağırlık kemerim yeni memnunum

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Kabon palet tamam anlaşılır ama kabon Zıpkın sadece esnememe özelliğinden başka bir numarası olduğunu sanmıyorum çünkü ağır Zıpkın daha az geri teper bu yüzden ahşap daha çok sevilir. Ayrıca tüm zıpkınların yüzerliği vardır sonuçta suda ağırlığının %90’nını kaybeder. Karbonun içi köpük vs ile dolu ise ses avantajı vardır. Pathos lazer Carbon kullandım oldukça sessiz atışları vardı ama roller kafa alüminyum daha sesiz atış yapması mümkün. 
Karbonda biraz daha sağlam- esnemez yapı lastiği biraz daha kuvvetli kullanmaya olanak veriyor ama sonuçta güçlü lastik daha kalın şiş ister, ince şiş bükülür. Yani balık olsun tahitianla bile vurulur.

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@zek anladım abi haklsin balık olduktan sonra illaki vurulur sadece ekipman konforu felan daha yüksek ise suda daha az yorulmak adına yada dalışı daha uzun yapabilmek adına araştırma içindeyim

Yanıt
Zek
 Zek
(@zek)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 125

@ferhat Balık varsa yorgunluk olmaz zaten. Gidip eve balıkları dizdiğinde gelir o yorgunluk.

Konfor teninde başlar. Şnorkelden, elbiseye, palete kadar her şeyin konforlusu olur ama Zıpkın zaten ser bir şey. Zaten lastiği zorlanmadan çekiyorsan yeterince güçlü değildir.

Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@zek anladım abi tesk ederm tavsiye ve bilgi için bu ara sular çok bulanık balık var ancak görüş çok kötü artık kışın daha iyi dalışlar yabaliirm umarım

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Bulanık su avlanan için daha iyidir. Baraküdalar, levrekler hep bulanık su sever. İyi bir agaşon süresi varsa bulanık suda daha güzel bir yaklaşma almanız olası. Kışa doğru net sularda çok kiloluk çipuraların arkasından baktım. Daha dalmadan ateşlediler açığa doğru.

Yanıt
1 Yanıt
Ferhat
(@ferhat)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 272

@zek doğrudur abi ancak o kadar bulanık ki bazen zipkinin ucu görünmüyor hani biraz görüş olsa yaklaşan balığı görmek nasip olur tabi acemilik de var bende dip sürem kısa su an

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Kabon ve alüminyum farkı.

Net olarak görünüyor ki kabon hafif olduğundan fazladan geri tepme olasılığı hep var. Ayrıca alüminyumda kafanın kalkması nişanı çok fazla etkilemiyor, ip ve misina düğümü noktasına dikkat ederseniz. Bariz hız farkı var. Zaten ahşap bile olsa güçlü lastiklerle atış yapan ustalar sol elle zıpkının dayama yerinden tutup atışı öyle yaparlar çünkü tepme lastiğin enerjisini şiş yerine vücudunuza yükler.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account