Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Herkese Merhabalar

8 Mesajlar
4 Üyeler
14 Beğeniler
837 Görüntüleme
merterkek
Mesajlar: 4
Konuyu Başlatan
(@merterkek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Geçtiğimiz yaz siz abilerim ve Cağdaş Ozsarinin(Youtuber) sayesinde bu spora başlamaya karar verdim.Daha önceleri maske,snorkel ve paletle sürekli denizdeydim zaten.Ayni zamanda tek yıldız dalgicim.Fakat dalış fiyatları pahali olunca tüpsüz devam etmeye karar verdim deniz sevdama 🙂 Sonra internetten butceme en uygun olan oceanus pro 85lik bir zıpkın aldım ve geçtiğimiz yaz denize attım kendimi. Basta sadece zıpkın ve 4 kilo ağırlıkla elbisesiz daldım ve güzel balıklar vurabildim fakat en büyük ve en güzel avim ilk vurduğum balikti sansima bunun da ilk denemede olması da beni daha da heveslendirdi. Tavsiyelerinizi dinleyerek şuanda elbise,palet ve dalış bıçağı eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum. Zıpkinimi 270 TL gibi bir fiyata aldım .Misinasinda birkaç kopma gibi problemler yaşadım fakat suanda iple devam ediyorum, makara aldım fakat onu da zipkinim okuduğum şehirde kaldığı için takmadım bu konuda da onerilerinize tabiki açığım ve bekliyorum ip kullanmam ne kadar doğru olur? Elbise olarak apnea ghost alacağım piyasadaki gördüğüm en ucuz elbise ve okuduğum kadarıyla bu fiyata is görebilecek güzel bir marka 540tl civari,palet olarak senelerdir çok dandik bir palet kullanıyorum yaklaşık 50cm filan :)bu da 10 12 metrelerde zorluyor insani .Termoplastik 90lik bir subzero almayı düşünüyorum o da 300tl civari ,karbon fiyatları malumunuz tabi ogrenci olarak şimdilik bu kadar oluyor 🙂 Yine bu fiyat bandinda ya da 100 200 TL fazlasına önerilerinize açığım. Bir de 200tl civari eldiven onerilerinizi bekliyorum.Hepinize aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir yıl dilerim.Mutlu yıllar.

20201224 104509

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
5 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@merterkek merhaba. "Zıpkıncı Günlüğü" isimli bu bölümde av günü anlatımlı zıpkın avlarımızı paylaşıyoruz 🙂

Dalış teknikleri, dalış malzemeleri vs ilgili soru niteliği taşıyan konular için forumda "Soru-Cevap" isimli başlığı kullanıyoruz.

Şimdi av paylaşımlı ve soru-cevap niteliği taşıyan bu melez konu forumda herhalde bir ilk oldu diyebilirim 😁

Konuyu soru cevap başlığı altındaki "dalış malzemeleri ile ilgili sorular" isimli bölüme taşıyorum.

Palet içşn bir çok arkadaşımın kullandığı ve memnun kaldıkları Labrax boom palete bir göz atmanı öneririm. Forumda da incelemesi vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca forumda kullanan arkadaşlar da var.

Elbise için bütçene göre en taze olanı almaya çalış. rafta yıllarca beklemiş ürünleri tavsiye etmem.

İyi forumlar.

Yanıt
merterkek
(@merterkek)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@can Abi melez konu için kusura bakma aklımdaki her şeyi söyleyeyim sorayım deyince böyle bir şey çıktı ortaya ama ilk olduğuna sevinmedim dersem yalan söylerim bundan sonra daha fazla dikkat edeceğim 🙂 Elbiseyi internet üzerinden falez av marketten alacağım önerdiğiniz bir yer var ise internetten güvenilir satış yapan oradan da bakabilirim. Tavsiye ettiğiniz paleti de çok inceledim fakat görünüş açısından diğeri bir tık önde geldiydi fakat bu yorumunuzdan sonra labrax boomla ilgileneceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Yanıt
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 777

@merterkek

Misina monoflamente göre daha çok gam yapar, ben daha ucuz olması açısından öyle dedim. Elbise konusunda da şuanda kaliteli 5mm smooth çabuk üşümeyen biri için marmara ve egede idare eder. Fakat yaz için 5mm kalın heleki esnek olmayan bir elbise yazın çok bunaltır. Kalınlık seçimi ile ilgili bir başlıkda mevcut orayı inceleyip doğru kararı vermeni öneririm. Falez avı ilk defa duydum. Mertsub'ın sitesini incele derim. Ozan abi Türkiye de en çok satış yapan bayidir belki o sebeple elinde bayat bir ürün bulmak pek mümkün değil. İzmirde Çağlar av apneanın bayisi orda elden görerekde alabilirsin.

Yanıt
Cnytzgr1
(@cnytzgr1)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 39

@merterkek dostum öğrenci olduğun için en uygun yollu iş görebilecek malzemeleri aşağıya yazıyorum;

eldiven -- @zencuk 'unda  belirttiği gibi inşaat eldiveni işini görecektir, Starline E93 aralarında en iyisi diyebilirim. 20tl civarı olması lazım. Yazları kullanıyorum harika bir eldiven! kış için decathonlandn 3mm subea almıştım.

patik --termal mesh çorabı işini görür -- 25tl civarı olması lazım. n11 de vs bulunur. bazen bim'e şok'a vs bile gelir. gayet iş görüyor.

zıpkın-- benımde ilk zıpkınım oceanus'tı gayet memnundum, çok balık verdi bana, sağlam zıpkındır , bence tam fiyat performans ürünü.

bıçak-- diveinn  kullanıyorum ben halen, 80tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam.n11 de vs bulabilirsin. Aynı zamanda diverman bıcakta iyi diyorlar  oda 80-100tl civarı. bıçak olmazsa olmaz!!! Elbise alma bıcak al once lütfen, güvenliğimiz için şart.

Giysi&maske vs zaten almışsın veya karar vermişsin.

palet-- labrax boom güzel diyorlar evet ,yorumları iyi ,   bende subzero  var,memnunum.

Bunların dışında bu sene şamandıra zorunlu oldu, ben xdive almıştım  şişme şamandıra olarak 120 TL cıvarı sanırım.

He bıde butun bu esyaları tasımak ıcın bı dalıs cantası al 100-120tl cıvarı sanırım,denizpusulasında satılıyordu, sonra teşekkür edersin 😀

umarım yararlı olabilmişizdir sana 🙂

iyi dalışlar.

Yanıt
merterkek
(@merterkek)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@cnytzgr1 öncelikle vakit ayırıp görüşlerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim 🙂 eldiveni iş eldiveni kullanıyorum fakat bütçem dahilinde onu da düzgün bir şey almak istiyorum. Patik olarak yine apneanın 3mm çoraplarını aldım 70tlye .Bıçaksız hiç dalmadım fakat bunlar ya isviçre çakımın bıçağıydı ya da kamp için kullandığım komando bıçağıydı fakat suda kullanım için tasarlanmadıkları için haliyle vidalarında gevşeme yaptı bu yüzden klipsli bir bıçak bakıyorum ,tavsiyelerinizi dikkate alacağım 🙂 Çantayı 1 1.5 ay kadar önce denizpusulasından kreef marka 150tl lik bir çanta ile çözmüştüm ve gayet iş görecek bir ürüne benziyor. Şamandıranın da zorunlu olduğunu bilmiyordum onu da en kısa sürede temin etmeye çalışacağım . Değerli görüşleriniz ve tavsiyeleriniz için yine teşekkür ederim 🙂

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 777
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Selamlar,

Öncelikle aramıza hoşgeldin. Sırayla gidelim.

Nerde dalıyorsun? Balıkdan anladığım kadarıyla akdeniz bölgesi eğer genellikle yaz aylarında dalacaksan 3mm çokda pahalı olmayan bir elbise işini görür fakat bulunduğun yere göre 3mm yaz için fazla bile gelebilir. Daldığın bölge ve sıklıkla gireceğin zaman aralığı elbise tercihini belirleyecektir. Bu konuda daha fazla detay vermen lazım. Aynı şekilde inşaat eldiveni işini görebilecek olabilir, eğer öyle ise burdaki 200tl lik bütçe farklı malzemeye kayabilir. Dalış bıçağı şart mesela 😉

Şiş monoflamet denilen misinaya benzer fakat farklı yapıda bir malzeme ile zıpkına bağlanır. Makarada ip kullanılır. Bu şişin zıpkından çıktıkdan sonraki ivmesine çok etki eder. Balığı vurduğumda dahi yırtma oranını düşürür. Çok pahalı birşey değil ama en azından kalın bir misina dahi kullanabilirsin.

Palet ile ilgili termoplastiklerin hepsi aynı sadece mares razor sıyrılıyor aralarından biraz fakat ona verilecek paraylada neredeyse yerli karbon alınıyor. Dolayısıyla fiyatı uygun olanlardan birini seçebilirsin. Genelde bende dahil değiştirilebilir palayı öneriyoruz hep ama bunlarda da ayaklıkdan çıkma problemi oluyor. Sabit palalılar daha kullanışlı sanırım.

Zıpkının markasını ilk kez duydum. Fotoğraflarıyla beraber bir inceleme başlığı açarsan hem diğer alacak kişilere yol göstermiş olursun hemde makara bağlantısı hakkında yorumlar gelecektir. İyi forumlar.

Yanıt
1 Yanıt
merterkek
(@merterkek)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@zencuk Hosbuldum ,Sakaryada okuyorum Sakaryadaysam Sakaryada dalıyorum fakat sürekli kamp yapan birisiyim bu yüzden belli bir dalış noktam genelde olmuyor fakat bu balığın vurulduğu koy İzmir Selçuk, yazları genelde orada oluyorum Selçuk ve Sakarya dışında da çok değişiklik gösteriyor dalış yerlerim. Misinayı önerinize uyup ilk fırsatta değiştireceğim. Zıpkının da incelemesini Sakaryaya gittiğim zaman fotoğraflarını çekip konu olarak açacağım ilginize teşekkür ederim.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account