Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Freesub Dalış Elbiseleri

9 Mesajlar
3 Üyeler
1 Beğeniler
1,215 Görüntüleme
Bilhanerden
Mesajlar: 32
Konuyu Başlatan
(@bilhanerden)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Herkese merhaba,

Bir dalış elbisesi ihtiyacım var. Aslında konuya çok vakıf olmadığımdan riske girmemek için en popüler bilindik markalardan alayım gibi bir düşünce vardı. Ama daha sonra yeri bana da çok yakın olan Freesub hakkında bir kaç olumlu görüş duydum. Bu markada hiç dalış elbisesi kullanan yada bilgi sahibi bir arkadaşımız var mı? bu konuda fikirlerinizi bilmek isterim.

Yanıt
8 Adet Yanıt Var
Wolfenstein
Mesajlar: 293
(@wolfenstein)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Bu marka ile ilgili bir uygunsuz durum duymadım. Yerli üreticileri desteklemek gerçekten önemli. Ben de yıllardır apnea, jak boeno gibi üreticilerin elbiselerini kullanırım. Gayet de memnunum.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Aslında rahatlık kişiden kişiye değişiyor.

Bende daha önce Jack yomomoto aldım çok rahattı ama batamadim.

Şimdi imrozsub kullanıyorum hem çok ama çok  rahatım hemde batma konusunda sıkıntı yaşamıyorum .

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Bilhanerden
(@bilhanerden)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 32

Bilgiler icin tesekkurler...bugun freesub yamamoto aldim. Deneyimleyip paylasacagim

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@bilhanerden hayirlisi olsun güzel dalislarin olsun.

Yanıt
Bilhanerden
Mesajlar: 32
Konuyu Başlatan
(@bilhanerden)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce
20210618 094822

 5mm kalinlik ile ilk denememi yaptim. Oncelikle elbise gayet rahat. Hava suan biraz ruzgarli ve soguk oldugu icin konforlu bir dalis oldu ancak daha sicak havalarda 5mm bunaltacak sanirim, bu yuzden haziran ve ekim ayi icin sanirim 3mm yada bendeki yari acik elbise daha konforlu olacaktir.

Elbise ile ilgili sizlere sormak istedigim 2 konu var. 1.80boy ve 80-81 kg sahibim. Ama 8 kilo agirlik ile batmanin imkani yoktu (elbiseyi ve agirligi ayni yerden alirken 8kg nun yetecegini soylediler) saniyorum en az 4 kg daha agirliga ihtiyacim var. Burada bana uygun oldugunu dusundugum 8kg agirlik bilgisi mi yanlis yoksa ben kullanim sirasinda sacma bir hata mi yapiyorum?

Ikinci konu ise dalis yaptigim 2.gun sonunda sol bacagimin ve kalca tarafinda ic kisimda yirtik olusmus. Bu ic kisimdaki yirtiklarin olusma sebebi ne olabilir ( giyerken ve cikarirken suda cok rahat bi sekilde tamamladim. Bicagi sag bacagima bagliyorum ve tasima sirasinda hic ters yuz yapmadim)

Simdiden tesekkurler ve iyi dalislar

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@bilhanerden öncelikle elbiseniz yeni ve yomomoto kumaşların köpük oranının fazla olduğunu duymuştum.bende benzer markanın yomomotosuyoa batamamistim.

Aslında batma konusu kişiden kişiye değişiyor.agirlik aldığınız yer 10 kiloya 1 kilo ağırlık hesabı yapmış ama bu kemik ve yağ endeksiylede alakalı birde siz kacmetre derinliğe daldinizda batamadiniz.DDerinlik3-5 metre arasıysa zaten o ağırlık yetmeyecektir ki zaten kendiniz yazmışsınız.

Ama şunu unutmayin önemli olan dalmak değil sudan yukarı çıkmaz kendinizi ne kadar az ağırlığa alistirirsaniz o kadar rahat ve konforlu dalış yaparsınız..

Normalde 8-8.5 kilo ile 7-8 metrelerde hafiften nötr 10 metrelerde batmaya başlamanız lazım bende bu şekilde oldu.

Elbise sıfır yeni denize girince anca 45 dk falan suyu çekip islanicaktir yuzerlilik daha da azalicak ama yomomoto kumaş sıcak ve kaliteli olduğu kadar sanırım biraz batmıyor.

2. Konu yırtılan yer jarsemi yoksa neoprenmi anlamadım ama kayaya surtunduyseniz yada farketmeden bıçak geldiyse belki bu yüzden hasar olmuş olabilir.giyerken orada bir deformasyon yoksa ve dalista oldumustur bir kayaya oturduysaniz bile bazen o kaya jilet gibi keskin olabiliyor elbise ile hissetmiyorsunuz ama elbiseye zarar verebiliyor keza midyeler de baya keskin hatta bıçaktan daha keskin diyebilirim .

Benim düşüncem ve yorumum bu şekilde.

Şahsen ben batamadigim için yomomoto serisini verdim ne sheico neopren tercih ettim ,hemde kokusu yok.

Yanıt
Bilhanerden
(@bilhanerden)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 32

@bbatuhan cevap icin cok tesekkurler. Batma ile ilgili gereken yaniti aldim. Batmaya calistigim derinlik 6-7mt civarlariydi.

Yirtilan yer neopren. Jarsesinde bir deforme yok.

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@bilhanerden eğer neopren yirtildiysa giyerken yirtmis olmalısınız .

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account