Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

DYNEEMA İP

2 Mesajlar
3 Üyeler
1 Beğeniler
1,293 Görüntüleme
Mesajlar: 1
Konuyu Başlatan
(@semih-tig)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Üstadlar ,

Zıpkın techizatları konusunda internet ortamında oldukça az içerik mevcut.Bu bağlamda zamanla bu platformun daha da iyi ve önemli hale geleceğini düşünenlerdenim.Bana bi deyiverin hele makara ipi olarak çok farklı fiyatlar var.50 tl ye de var , 350 tl ye de var.Dyneema ipler pahalı.acaba nedir bu tip ipin özelliği ki 300 kusurlere satılıyor 50 metresi?Teknik olarak ne özelliği var ki?madem bu kadar pahalı , bi  kerameti vardır mdiye düşünüyorum.

Yanıt
Konu Etiketleri
1 Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Makara ipleri konusunda pek bilgim yok. Çok önem verdiğim bir malzeme olmadığından araştırma gereği duymadım 🙂 Makara ipi fiyatları marka marka değişmekle birlikte 1.5 mm ve 1.8mm olarak satılan turuncu-siyah renkli bir makara ipi kullanıyorum.

Deephumans sitesinde satılıyordu hala varmı bilmiyorum. Ortalama metresi 0.75 kr - 1 Tl arasında değişiyor. Dayanıklı ve kullanışlı bir makara ipi.

Yanıt
Caner Fuat KURT
Mesajlar: 164
(@canerfuatkurt)
Üye Palazı
Katılım : 6 sene önce

Dyneema®, the world's strongest fiber™, is also called Ultra High Molecular Weight PolyEthylene (UHMWPE). It offers maximum strength combined with minimum weight. It is up to 15 times stronger than quality steel and up to 40% stronger than aramid fibers, both on weight for weight basis.

Kısaca diyor ki, dünyanın en sağlam fiberi, moleküler ağırlığı çok yüksek. Bununla birlikte bu muazzam sağlamlığa rağmen çok hafif. Çelikten 15 kat sağlamdır vs.

Tabi 350 liraya da 250'ye de var. İlla ki aralarında malzeme kalitesi farklılığı, markadan kaynaklı fiyat farklılıkları olabilir.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account