Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Diverman Diablo Lastik kombinasyonu

8 Mesajlar
4 Üyeler
2 Beğeniler
464 Görüntüleme
Mesajlar: 21
Konuyu Başlatan
(@mert35)
Yeni Üye
Katılım : 2 sene önce

Herkese merhaba,

Benim bir sorum olacakti. Deneyimli arkadaslar yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Diverman Diablo 110 Cift lastik kullaniyorum. Lastikler eskidigi ve performansi arttirmak istedigim icin degistirmek istiyorum. Suanki orijinal lastikler 14mm Primeline. Sizce performansi arttirmam icin yeni lastik alirken ne yapabilirim? Sizce iki tane 16mm alsam olur mu?  Yoksa ikisinide 14mm alsam, sadece orijinal boylarindan birazcik kisaltsam performansi arttirmada yardimci olur mu yoksa ayni boy mu olmasi gerekli? Veya baska 14mm marka lastik var mi Primelinedan daha iyi olan?

Birde son olarak, 110luk bir zipkinin 14mm lastiklerinin boylari kac olmalidir? her marka arasinda fark olur mu yoksa bunun standart bir boyu var midir? (onceden 2 defa diverman diablo almistim ve ikisininde boylari farkliydi).

Herkese simdiden cok tesekkurler.

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba. Diablonun tetik mekanizması çift 16mm lastik kombinasyonu sanırım kaldırır. Lastiklerde farklı sertlikte üretiliyor yumuşak, orta ve sert. Şiş ve lastik kombinasyonu için satın alacağınız lastiklerin kat sayılarını iyi bilmek gerekir. Bunun için satıcı ile irtibata geçmeniz daha uygun olur. Şiş kalinligi ve germe nesafesi yâda zıpkın boyunu satıcı ile paylaştığınizda sizin için uygun olan lastik boyu  hesabıni yapar.

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
MaykieTugay
(@maykietugay)
Katılım : 1 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 13

@onr6nkoc merhabalar abi forumdan özel mesaj atamadım size,
Karbon palet ve elbise tavsiyesi verebilir misiniz ? Bide 2. El satış konusu var mı forumda onu da göremedim teşekkürler

Yanıt
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Katılım : 4 sene önce

Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Mesajlar: 1228

@maykietugay özel mesaj sistemi hakkinda: Forumdaki bilgilerin kalıcı olması ve bizden sonraki gelecek bu spora yeni başlamış hobidaslarimizin da aynı sorunlar ile karşılaşacak olmalarindan dolayı bilgilerden faydalanmasi için forumda kalmasini istiyoruz. Forumda ikinci el alış satış bölümü mevcuttur buralara göz atabilirsiniz.

Yanıt
(@mert35)
Katılım : 2 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 21

@onr6nkoc merhaba. Lastik katsayisindan bahsettiginiz nedir? Ic cap 3mm diyor internette. Ondan mi bahsediyorsunuz? Sis 6.5mm diverman sis. Lastigi gererkende en sona geriyorum, biri ipin gectigi fin(ondeki lastik) bir de onun arkasindakine (arkadaki lastik) Diverman ureticisiyle whatsapptan iletisime gectim, kendisi bana sordu lastiklerlerin boylarini :s

Yanıt
ONR6NKOC
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Katılım : 4 sene önce

Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Mesajlar: 1228

@mert35 lastik kat sayısı dediğim olay lastiğin lastik boyunu hesaplamada kullandığımız germe mesafesi şiş boyu ve kalınlığı ile alakalı uygun lastik ölçüsunu bulmak için kullandığımız sayıdır. Markalara göre lastik kalınlığına göre ve kol gücünüze göre degisebilir.
2.9 ile 3.7 arası gibi kat sayı kullananlar var.

Yanıt
Mesajlar: 2
(@daliselbisesi-com)
Yeni Üye
Katılım : 1 sene önce

Öncelikle, lastik boyutları konusunda karar vermeden önce lastiklerinizin tam olarak ne tür bir performans artışına ihtiyacı olduğunu belirlemen gerekiyor. Daha büyük bir lastik, daha fazla güç ve hız sağlayabilir, ancak kontrolü zorlaştırabilir. Aynı şekilde, daha küçük bir lastik daha fazla kontrol sağlayabilir, ancak daha düşük bir güç ve hız sağlar.

Önceki kullandığın lastiklerin boyutu 14mm olarak kullanmışsın, bu boyut sana uygun ve rahat hissettiriyorsa, aynı boyutta bir lastik devam etmen iyi olabilir. Ancak performans artışı istiyorsan, daha büyük bir lastik seçmek gerekir. Bu durumda, lastik kalınlığını 16mm'ye yükseltmeyi düşünebilirsin.

Ancak, lastik boyutu seçerken dikkate alınması gereken başka faktörler de var. Örneğin, lastiklerin kalınlığı ve elastikiyeti, restorasyon katsayısı performansı etkileyebilir. Bu nedenle, farklı boyutlardaki lastiklerin farklı özelliklerine bakman ve ihtiyaçlarına en uygun olanını seçmen daha iyi olacaktır.

Lastik markası konusunda ise, Primeline'dan daha iyi olduğunu düşündüğün bir marka varsa onu tercih et pek tabi. Ancak, lastiklerin kalitesi ve performansı sadece markaya göre değil, aynı zamanda lastiğin malzemesine, üretim tekniklerine ve birçok faktöre de bağlıdır.

Lastik boyutları arasında standart bir boyut olmadığı gibi her markanın lastik boyutları da farklı olabilir. Bu nedenle, aynı markanın farklı ürünleri arasında bile boyut farklılıkları olabilir. 110'luk bir zıpkının 14mm lastiklerinin boyutu da marka ve modeline göre değişebilir.

Şahsen Free-Sub marka lastikleri kullanıyorum, 16mm 18mm ve 20mm olmak üzere üç kalınlıklarda ürünleri mevcut. Lastik konusunda, Dünyaca ünlü lastik markası "Dunlop" ile işbirlikleri olduğunu biliyorum. yani ithal be kaliteli ürün. naçizane deneyebilirsin.

Free-Sub Marka Lastik Çeşitlerini Detaylı bu linkte bulabilirsin.

kalınlıkta +-1mm toleransı olabiliyor bilgine. Ancak çokça test ettim, performansı etkilemedi.

Lastik boyutunu seçerken en önemlisi, satıcı ile iletişime geçebilmen. Böylelikle sana uygun boyutu belirleyebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu sebeple irtibat kurabileceğin, bu konuda bilgili ve tecrübeli yerden satın almanı öneririm.

Son olarak en önemli konuda senin deneyimin ve tecrüben. En iyi kombinasyonu ancak çokça deneme ve yanılma ile bulabiliyorsun.

Yanıt
Mesajlar: 21
Konuyu Başlatan
(@mert35)
Yeni Üye
Katılım : 2 sene önce
  • Yorumlar icin tesekkurler. Onceden diverman lastik kullandim, diverman diablo zipkinla gelen original kendi lastikleri(internette urun bilgilerinde Primeline yaziyor ama ureticiyle temasa gectigimde Diverman lastik kullaniyoruz dedi, o yuzden bende tam ne oldugunu bilmiyorum:))
  • Yalniz zamanla lastikler malum esniyor ve atislar yavasliyor. Hem bu nedenle hem de atis performansini daha da arttirmak icin surekli ne yapabilirim diye dusunmekteyim. O yuzden soyledigim gibi amacim daha hizli ve menzinli bir zipkin kombinasyonu yapmak.
  • Suan 16mm veya 14,5mm yapmayi dusunuyorum.
  • sizin bu markalardaki deneyimleriniz ve gorusleriniz nedir? Sanirim bunlardan birini tercih edicem: Pathos TNT, imrozsub Reflex, imrozsub power, Sigalsub Reactive, Meandros? Yorumlarinizi ve deneyimleriniz duymagi bekliyorum. Tesekkurler.
Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account