Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış Saati Önerisi

14 Mesajlar
6 Üyeler
16 Beğeniler
5,042 Görüntüleme
İlker İnal
Mesajlar: 130
Konuyu Başlatan
(@devrencik)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Dalış için gerekli olan pek çok ekipmanı bana yeterli olacağını düşündüğüm kalitede tamamladım. Dalışa da ciddi ciddi devam etmek düşüncesindeyim. Bu amaçla yakın zamanda bir de dalış saati almayı düşünüyorum. Çeşit çok, fiyatlar farklı farklı,    Bu konuda dalış saati kullanan, tecrübesi olan arkadaşların fikir ve önerilerini almak isterim. Mesela gerekli özellikler nelerdir. Hiç kullanmayacağım bir sürü gereksiz özellik olmasına gerek yok. Sağlamlık ve fiyat performans oranını olarak da marka model tavsiyelerinizi rica ederim. Sonuçta pahalı ürünler, ve seçim yaparken tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Yanıt
13 Adet Yanıt Var
Mesajlar: 5
(@capt-musdal53)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

serbest dalış ve zıpkınla balık avı için en kullanışlı model olarak mares smart apnea'yı tavsiye edebilirim.dalışı algılayıp dalış moduna geçebilmesi,anlık derinlik ve su sıcaklığı göstergesi,dip süresi gostergesi ve  ayarlanabilir sesli ikazı,nefeslenme süresi ve ayarlababilir sesli ikazi,onceden belirlenebilen derinlik scalalarini geciste yada limit secilen max derinlige inildiginde sesli ikazı gibi ozellikleri benim icin serbest dalış için yeterli gördüğüm olması gerekli özelliklerdir.saatin yapısı ve görünümü sade ve şık, günlük hayatta kullanima ideal yapidadir.

bu arada letgo ve ismini hatırlamadığım bir dalış sitesinde çok az kullabılmış ikinci el satışta olan bir ilan son günlerde  görmüştüm.bir göz atmanızı tavsiye ederim.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

@devrencik ben scubastore.com dan geçen sene salvimar one plus dalış saati almıştım. Saat yanlış hatırlamıyorsam 550 lira civarıydı. Bu saati 1 senedir aktif olarak kullanıyorum. Saatin üzerindeki pil hala bitmedi. Saatin yurt dışından geliş yolculuğu ve detaylı incelemesi için forumdaki Dalış Saatleri Bölümünü incelemeni tavsiye ederim.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
İlker İnal
(@devrencik)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 130

@can Gerçekten fiyat, performans olarak çok iyi görünüyor. Ayrıca doğrudan yurt dışından getirmek çok hesaplı. Vergi oranı muhtemelen son durumda artmıştır diye düşünüyorum ama yinede Türkiye fiyatından çok düşük kalacağı kesin. Vergiyi nasıl ödüyoruz peki teslim alırken ptt mi tahsil etmiş oluyor?

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@devrencik evet teslim alırken ödeniyor.

Yanıt
Tgezer17
Mesajlar: 34
(@tgezer17)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Bu nefeslenme suresini sure kendimi hesapliyor ilk daldik diyelim 1.15 durduk satiha cikinca 2 bucuk dakka sonra kendimi hesaplayip bizi  ikaz ediyor

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@tgezer17

Dipten yukarı çıkınca yüzey zamanını (nefeslenme süresini) otomatik olarak saymaya başlıyor. Yüzey süresi ile ilgili bir alarm-uyarı bulunmuyor. Diğer markalar da bu şekilde bir özellik olabileceğini düşünmüyorum. Çünkü nefeslenme süresi dalıştan dalışa değişir. Bir dalışta 2 dk nefesleniriz başka bir dalışta belki 4 dk. Ancak saat ayarlarında derinlik ve dip süresi alarmı var.

Salvimar One Plus Dalış saati ile ilgili forumdaki Dalış Saatleri Bölümününde  detaylı bir inceleme konusu var. O konuya bakmanızı tavsiye ederim. 

Yanıt
(@capt-musdal53)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 5

@tgezer17

mares smart apnea'da nefeslenme suresini yuzeye ciktiginizda saymaya baslar. daha once alarm olarak belirlediginiz  sureye ulasilinca da sesli ikaz verir yani nefeslenme surenizi kendisi hesaplamaz sizin belirlediginiz surede alarm calar.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@capt-musdal53 salvimar da nefeslenme süresini kendi saymaya başlıyor ancak zaman belirleme ve alarm özelliği yok. Nefeslenme süresi için neden alarm özelliği koymuşlar hiç anlamadım. Hani belki dipte insan zaman nasıl geçiyor anlamıyor ama yüzeyde durum farklı 🙂

Eğer sizde mares smart dalış saati varsa birkaç fotoyla forumdaki "dalış saatleri" bölümünde yeni konu açarak saati bize tanıtabilir misiniz ?

Yanıt
(@capt-musdal53)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 5

@can

derin dalis yapan serbest daliscilarin dalis yapilan derinlige ve dip surelerine gore hesapladiklari belirli surfece interval sureleri vardir.derin serbest dalislarda (30m uzeri)  scuba dalislarinda da oldugu gibi nitrojen birikimi ve neticesinde dekompresyon riski az da olsa mevcuttur ve bu sebeple sebest dalici yuzeye ciktiginda  uretilen nitrojeni atabilmek icin belirli bir sure yuzeyde beklemek zorundadir( orn: 30m uzeri dalis icin min surface interval= maximum derinlik ÷ 5 gibi).yani derin bir serbest dalis sonrasi  yuzeye cikildiginda nabzin ve nefes alis verisin normale donecegi kadar sure beklemek tekrar emniyetli bir dalis yapilabilmesi icin hazir olundugu anlamina gelmemektedir.dalis yapilan derinlige bagli bu sure uzayabilmektedir.

 surface interval alarm ozelligi serbest daliciya bir sonraki dalisa gecis icin mimimum gerekli surface interval zamanina ulasildigini sesli olarak ikaz etmektedir.dalis saatlerinde surface interval icin sesli ikazin olmasi yada gerekliligi  tartisilir ve tabikide kullanim amacina gore kisiden kisiye degisecektir.

bu arada uygun zamanda ve firsatim oldugunda saatle alakali resimler paylasmaya calisacagim.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@capt-musdal53  detaylı bilgi için teşekkürler 👍 Hepimiz zıpkın avcısı olduğumuz için ben yorumlarımı su altı avcılığı açısından yazıyorum. Zıpkınla balık avı için ister derin dalış yapın ister sığ su. Surface Time (Yüzey zamanı-Nefeslenme zamanı) için bence sabit bir süre (min-max) bizim için pek kullanışlı değil. Çünkü biz serbest dalgıçlar gibi sadece in-çık yapmıyoruz. Bu nedenle surface time (Yüzey zamanı) için alarm özelliğini kullanışlı bulmadığımı belirttim. Ancak fazla özellik göz çıkarmaz diye düşünüyorum 🙂 Konuya olan katkınız ve Saat incelemesi için şimdiden teşekkürler 👍

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Dalış saatlarine  surf time alarmları koymazlar. Farkli derinlik alarmı ekleyebilir belirlenen derinliklere geldinizde size uyarı verir. Ama daha önce surf time da uyarı veren saat duymadım.

Sporasub sp1, suunto, aeris,f10 v2, oceanics f10 ve, modellerinde surftime alarmı duymadım..

Sağlıcakla dalın.

Saat olarak oceanics f10 v3 kullanabilirsiniz. Kullanisli ve pilini kendiniz değiştirebiliyorsunuz.

100 metre su gecirmiyor. 3 derinlik alarmı kronometre. Günlük kullanım gibi özellikleri mevcut. Tek ekranda surf time dalış derinliği göstergeleri mevcut.

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@onr6nkoc bende aynı şekilde düşünüyorum. Surftime (yüzey zamanı) için alarm koymak bana pek mantıklı gelmedi. Salvimarda derinlik ve dip süresi alarmları var bence oldukça yeterli özellikler.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Bende salvimar öne plus aldım ihtiyaç olan tüm özellikler var .

Suntolarda güzel saat ama

1 sunto 3-4 tane salvimar yapıyor.

Bu arada saati başka saatlerin ayarıyla baktım doğru ölçüm yapiyor

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account