Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış elbisesi ve lastik hakkında bir kaç soru.

11 Mesajlar
5 Üyeler
4 Beğeniler
788 Görüntüleme
dexter4597
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@utkuklc)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Herkese merhabalar.

Adım Utku Kılıç, otomotiv mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık 4 yıllık aradan sonra bu sevdiğim spora tekrar vakit ayırma imkanım oldu. Aradan geçen yıllar dolayısı ile ekipmanlarım bıraktığım gibi değil. Öncelikle M beden jak boeno elbisemin üstü dar geliyor, içine yastık vs doldurdum esneterek, bir süredir bekliyor işe yarar mı ? Başka bir sorun ise 82 lik yakayasub ghost hunter zıpkınımın üzerinde orjinal gelen 16 lık lastikler hem zayıf geliyor hemde eşit uzunlukta olmadığı için atışı bozuyor. Çevirme veya boğma lastik düşünüyorum sizin önerileriniz nedir ? 

Yanıt
10 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Passiontripmaster
Forum Yönetimi
(@sonertas)
Katılım : 6 sene önce

Zıpkıncı
Mesajlar: 178
Gönderen: @dexter4597

radan geçen yıllar dolayısı ile ekipmanlarım bıraktığım gibi değil. Öncelikle M beden jak boeno elbisemin üstü dar geliyor,

Bence elbiseler bıraktığınız gibidir 😁 değişen siz olabilirsiniz 😄 elbisenin boğaz kısmında bu işlemi kullanıyoruz ama o kısım inceliyor. Elbisenin tamamına yaparsanız elbise genislemez sadece incelir yani 5mm elbiseniz 3mme kadar düşer ve birazda sertlesir bu gibi işlemler yerine takas yoluna gidin şayet 4 senedir yatan bir elbise raf ömrünü doldurmustur diye tahmin ediyorum.

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 778
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Sıcak su dolu şişeyi elbisenin başlık kısmının genişlemesi için kullananları okumuştum. Özellikle jak boenolarda o problemi yaşayan çoktu. Bütün bir elbiseyi yastıkla genişletme işe yararmı bilemedim.

82lik yakaya için 18-19mm tek lastik ile yapacağınız kombinasyon uygun olacaktır. Cressi G20 veya dunlop 19mm tavsiye edebilirim. Edremit körfezinde dalıyorsanız şayet genelde dalgalı olsada görüş bol olur. Zıpkınıda büyütmekde fayda var gibi.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce
Gönderen: @dexter4597

Öncelikle M beden jak boeno elbisemin üstü dar geliyor, içine yastık vs doldurdum esneterek, bir süredir bekliyor işe yarar mı ?

Merhaba foruma hoş geldiniz. Benim elbisem de aynı marka. Özellikle boğaz kısmında yaşadığım sıkılık nedeniyle boğaz bölgesine havası indirilmiş bir lastik top yerleştirdim. Daha sonra topu popma yardımıyla şişirdim ve bir gece öyle kaldı. Elbisemin boğaz kısmı oldukça rahatladı ve sorunum ortadan kalktı 🙂

elbisede sıkan bazı bölgeler için yukarıdaki yöntem kısmen işe yarıyor. Ancak "dar gelen elbise" için bence uygun beden tercih etmek en güzeli olacaktır. Demek istediğim 4 sene boyunca kilo alarak elbisenin beden tablosundaki kilo aralığı dışına çıktıysanız yastık vs çözüm olmayacaktır.

Gönderen: @dexter4597

Başka bir sorun ise 82 lik yakayasub ghost hunter zıpkınımın üzerinde orjinal gelen 16 lık lastikler hem zayıf geliyor hemde eşit uzunlukta olmadığı için atışı bozuyor.

Zıpkın için lastik önerisini kombinasyon konularında benden daha tecrübeli hobidaşlarıma bırakıyorum. yorumları takipteyim. İyi forumlar.

Yanıt
dexter4597
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@utkuklc)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Hoşbuldum 🙂 değerli yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize.

Evet elbisenin boğaz ve koltuk altı kısmında problem yaşıyorum onun haricinde rahat, dediğinize yakın bir şekilde bekliyor şuan bakalım biraz daha dursun deneyip görücem. Olmazsa yeni bir üst gerekecek. @can

Elbiseyi 10 defa anca kullanabilmişimdir o yüzden kıymak istemiyorum hala güzel, belirli bölgelerde incelmeyi sanırım dert etmem çünkü en son hatırladığım kasım ayında bile 5mm ile terlemiştim bizim bölgede. Ama dediğiniz gibi kauçuk yapısı sertleştiyse zaten yeteri kadar genişlemeye izin vermeyebilir. @sonertas

Genelde kara kıyı erişteli meralarda agaşon şeklinde avlandığım için yeterli geliyor, belki ilerleyen zamanlarda büyütebilirim. Daha önceki zıpkınlarımda apnea lastik kullanıyordum ve genel anlamda memnundum. Asıl aklıma takılan kısa boy ince lastik mi uzun boy kalın lastik mi daha performanslı ve stabil olur ? Birde çevirme palamutlu şekilde kullanımın boğmaya göre bir dezavantajı var mı ? @zencuk

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1228
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba foruma hoş geldiniz. Elbisenizi uzun zamandır kullanmadığıniz için esneme kabiliyetini zamanla kaybediyor. Aynı sorunu ben sezon geçişlerinde yaşıyorum.  Bir kaç kez dalış yaptıktan sonra esnemeye başlıyor. Neopren ıslanıyor jarse ıslanıyor. Giyip çıkartınca esnetiliyor haliyle eski haline geliyor. Bir şey yapmanıza gerek yok. Dalışa gitmeden önce biraz ılık suda bekletin duzelir.

Lastik boyları farklıysa ve uzun süredir kullanmiyorsanız yeni lastik almanız sart Cok uzun süredir bekleyen lastikler performans vermez.

Sağlıcakla dlin.

Yanıt
dexter4597
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@utkuklc)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Aynı soruyu size de yönelteyim, daha önceki zıpkınlarımda apnea lastik kullanıyordum ve genel anlamda memnundum. Asıl aklıma takılan kısa boy ince lastik mi uzun boy kalın lastik mi daha performanslı ve stabil olur ? Birde çevirme palamutlu şekilde kullanımın boğmaya göre bir dezavantajı var mı ?

Yanıt
zencuk
Mesajlar: 778
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

82'lik zıpkında tek 18mm ve üzeri lastik çifte göre daha iyi performans verir. Zıpkın açık kafa ise çevirme kapalı kafa ise kaplinli lastik kullanmalısınız. Palamut kısımı her türlü boğma olabilir.

Yanıt
dexter4597
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@utkuklc)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

@zencuk;

Zıpkın hem açık kem kapalıya uygun yani çevirme veya kaplinli kullanmak bana kalıyor. Anladığım kadarıyla kalın ve uzun lastik ince ve kısa lastiğe göre daha iyi olacak. Peki kaplinli çevirme kullanmanın bir sakıncası olur mu normal palamut ile ?

Yanıt
1 Yanıt
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 778

@dexter4597

İp palamut koptuğunda elinizden kayar gider. Metal palamutla olası bir kazada elinizi parçalar. Metal palamut gövdeyi çizer ip palamutta böyle bir sorun olmaz.

Yanıt
dexter4597
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@utkuklc)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Teşekkür ederim yorum için, sanırım çevirme kaplinli lastikle zıpkının kendi palamutunu kullanıcam

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account