Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Çözüldü] Dalış elbisesi seçimi ve deniz suyu sıcaklığı

7 Mesajlar
4 Üyeler
8 Beğeniler
1,517 Görüntüleme
MehmetEmin
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@mehmetemin)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese merhaba, öncelikle kendimi tanıtayım :

Ben 24 yaşımdayım, bilgisayar mühendisiyim ve İzmir'de yaşıyorum.

Amacımı anlatmak gerekirse zıpkın avı yada 3-4 metreden derin bir dalış planlamıyorum amacım sadece kıyıya paralel uzun mesafe yüzüşü yapmak ve denk gelirse ilginç balıkları görüntülemek istiyorum.

Sorum :

İzmir'de Seferihisar veya Çeşme taraflarında yüzüyorum ve Ekim ayından sonra su oldukça soğuyor, haliyle bir dalış elbisesine ihtiyaç duyuyorum. Bu bölgelerde varsa dalış yapanlar hangi kalınlıkta elbise kullanıyor acaba? Üşümeden ne kadar süre suda kalabiliyorsunuz ve hangi aylarda dalış yapabiliyorsunuz?

image

İnternette biraz araştırınca yukarıdaki resimde de görüldüğü gibi bir su sıcaklığı olduğunu buldum. Farklı kaynaklardan da bakınca en soğuk haliyle 14-15 derecelik bir deniz suyu sıcaklığı var.

Sonuç olarak 5mm yada 7mm elbise almam gerektiğini düşünüyorum ancak merak ediyorum örneğin Ocak ayında (14 derece) bu elbise kalınlığı beni hipotermiden korur mu 🙂 Tabi birde elbisenin tipi var ıslak, yarı ıslak, kuru gibi hangisini tercih etmeliyim sizce ?

Fikir ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden çok teşekkürler...

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@mehmetemin öncelikle aramıza hoş geldiniz. Forum anasayfasındaki Dalış Elbiseleri isimli bölüm altındaki dalış elbisesi çeşitleri, dalış elbisesi kalınlık seçimi ve diğer konularda detaylı bilgiler içeren yazılara göz atmanızı tavsiye ederim.

Yanıt
MehmetEmin
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@mehmetemin)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Hoşbuldum Can bey. İletmiş olduğunuz link için teşekkürler daha öncede okumuştum tekrar bir göz gezdirdim. Bu sayfalarda bahsedilen kalınlık değerleri için bunlar yarı kuru elbise için mi yoksa ıslak elbise için mi ?

Bu konuda oldukça fazla bilgi kirliliği var 10-18 derece arasına kuru elbise kullanılması gerekiyor diye yazan var. Daha önce hiç dalış elbisesi kullanmadığım için arafta kaldım 🙂

Yanıt
1 Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@mehmetemin serbest dalış ve sualtı avcılığı yapanlar tarafından çeşitli nedenlerle kuru elbise tercih edilmiyor. Forumda dalış elbisesi olarak geçen her konu tamamen ıslak elbise türü içindir.

Yanıt
moguzcan
Mesajlar: 361
(@moguzcan)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Serbest dalış veya Zıpkınla dalışlarda genelde ıslak elbise tercih edilir. Bunun sebebi suyla aramızda oluşacak adaptasyondur. Ben Akdeniz’de dalıyorum sizin oraları net bilemem fakst yaz boyu elbisesiz yüzüp daldığımızı varsayarsak ki aslında uzun yüzüşlerde en sıcak zamanlarda bile ince 1mm elbise giymenizi öneririm . Eylül ekimden itibaren 5,5 mm alıp keyfinize bakın. Sular dahada soğuduğunda içinize 3mm yelek giyersiniz ve yeterli olacaktır. Bu bahsettiğim sizi 3 saate kadar koruyacaktır. Vede Neopran seçiminiz kaliteli olsun. Yeni nesil yamamoto neoprenler esnek ve güzeldir.

Yanıt
Mesajlar: 72
 Spin
(@spin)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Ben yazın şortla kışın da Akdeniz’de 5 mm ile dalıyorum, kışın ortalama 4-5 saat dalıyorum, özellikle yeni üretilmiş 5-5,5mm kalınlığında dışı jarse elbise size yeterli gelir, bu kıyafetle yırtılmadığı sürece kaliteli dalışlar yaparsınız...Bütçe uygunsa kaliteli ve güvenilir markaları tercih edin

Yanıt
MehmetEmin
Mesajlar: 15
Konuyu Başlatan
(@mehmetemin)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Hepinize verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 🙂 Önerilerinizi dikkate alacağım.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account