Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Bot için ehliyet adb gereklimidir mevzuat hakkinda bilgisi olan varmidir

27 Mesajlar
13 Üyeler
32 Beğeniler
16.1 K Görüntüleme
Kofana
(@kofana)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Selam öncelikle forum super olmuş buna ihtiyac vardi eski forumlarda baya vakit gecirme sansinimiz olmustu bilgi sahibi tanisma ürün alısverisi falan sonrasinda malum sikintilar yuzunden eser kalmadi forumlarda buna ihtiyac vardi yapanin eline emegine saglik umarim uzun seruvenli bi macera olur herkes için..

Benim merak ettiğim bot için baglama kutugu olmak zorundami kac metre icin gecerli, botu kullanmak icin adb gereklimidir bilgi sahibi olan varsa yardimci olursa cok sevinirim şimdiden tesekkurler

 
Gönderildi : 03/05/2020 02:15
ONR6NKOC and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Aramıza hoş geldiniz. Serbest dalış ve zıpkın avcılığı üzerine hepimizin katkılarıyla güzel bir platform olarak inşallah uzun yıllar devam edeceğiz.

Benim botum yok ancak mevzuatla aram iyidir 🙂 Forumdaki mevzuat bölümü için zaten bir araştırma içerisindeydim siz sorunca cevaplamak istedim.

26804 SAYILI ÖZEL TEKNELERİN DONATIMI VE KULLANACAK KİŞİLERİN YETERLİKLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Özel Tekne: Ticari amaç olmaksızın münhasıran gezi, eğlence, spor ve amatör balıkçılık gibi faaliyetlerde kullanılan, ulusal standarda göre ölçüldüğünde boyu (LH) 2,5 metreden küçük ve 24 metreden büyük olmayan, mülkiyeti gerçek kişilere veya faaliyet konusu su sporları olan dernek veya vakıflara ait tekneler ile bu şartlardan bir veya birkaçını haiz olmamakla birlikte, bağlama kütüğüne kayıtlı olup özel tekne ruhsatnamesi almış olan tekneleri...

Yukarıdaki boy aralığında bir bot alacaksanız. Alacağınız bu bot özel tekne sınıfına giriyor.

Özel teknelerin donatımı ve seyri

MADDE 7 – (1) (Değişik:RG-13/9/2009-27348) Bağlama kütüğü ruhsatnamesinin seyir esnasında teknede bulundurulması ve denetimlerde ibrazı zorunludur.

Bu maddeye göre botunuz özel tekne sınıfında ise  liman başkanlığına gerkli evraklar ile kayıt yaptımanız gerekmektedir.

(5) (Değişik:R.G.2/10/2009-27364) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.

Botunuzun motoru 10 bg den az ise adb almanıza gerek yok. 10 bg den yüksek ise adb zorunluluğu bulunuyor.

İDARİ YAPTIRIMLAR VE CEZALAR

EK MADDE 3 – (Ek:RG-8/5/2014-28994) 

(1) (Değişik:RG-14/9/2018-30535)  ADB belgesi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 1000 Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

Bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler için biraz detaylı yazdım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kaynak: https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=12004&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

 
Gönderildi : 03/05/2020 03:04
pasha reacted
Kofana
(@kofana)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Çok tesekkurler konuyla ilgili verdiginiz destekten dolayi bakmaya calistim baya bi yere fakat bulamamistim bulduklarimda tam konuya hakim degildi tekrardan tesekkurler..

Benimde suan yok arastiriyorum ama alip almama konusunda cok kararsizim koycak yer onun icin zaman vs gerekli bakalim umarim olur😂😂

 
Gönderildi : 03/05/2020 03:28
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@kofana

Rica ederim. Mevzuata bakındım sadece. Eksiklerim varsa diğer arkadaşlar tamamlayacaktır. Bot almayı çok istedim ancak şartlar bir türlü müsait olmadı 🙂 Forumda deniz taşıtları ile ilgili bir başlık yok ancak bot satın alma sürecinde öğrendiğiniz veya tecrübe ettiğiniz şeyleri yeni konu açarak lütfen forumda paylaşın. Gerekirse ayrı bir başlık oluşturur konuları toplarız 👍

 
Gönderildi : 03/05/2020 04:01
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Bu arada forumda paylaşılan av anılarını oyluyoruz. Seçtiğimiz gönderilere göz atıp en beğendiğiniz gönderiye oy verirseniz seviniriz

Ayın avı oylaması

https://www.spearfishingturkey.com/forum/en-cok-begeni-toplayan-zipkin-avlari/korona-hatirasi-dalis-bicagi-hediyemiz-icin-lutfen-ankete-katilin/

 
Gönderildi : 03/05/2020 04:05
Kofana
(@kofana)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Çok daha sağlikli olur bu konuda suan ne alinir hangi marka sikintisiz olur evrak sureci gibi seylerde eksiklik var bayadir arastiriyorum burada hep birlikte faydali bilgiler paylasabiliriz.

aslinda benim almam icinde sartlar pek musait degilde herseyi erteliyoruz hayati kaciyoruz cok buyuk seyler dusunmuyorum o yuzden ne kadar erken o kadar iyi bu gunlerde😂

muhakkak paylasicam sosyal medya falan kullanmiyorum ama cevremdeki arkadaslari yonlendiricem forum icerisine elinize emeginize saglik

 
Gönderildi : 03/05/2020 04:09
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @kofana

cevremdeki arkadaslari yonlendiricem forum icerisine elinize emeginize saglik

Çok teşekkür ederim. İyi forumlar 👍

 
Gönderildi : 03/05/2020 15:19
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Merhabalar çok derinlemesine girmeden Adb için sakın çok kasmayın belge almak çok kolay siz ne olur ne olmaz adb alın belki tekne alırsınız lazım olur ..

 
Gönderildi : 03/05/2020 19:25
ONR6NKOC and Ganos reacted
Kofana
(@kofana)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Onuda arastirdim onceden online egitime girdikten sonra sinav hakki veriliyormus simdi degismis sistem bagli bulundugum limana gitmek zorundaymisiz ondada virus falan sure belirtilmiyo ondan ugrasmiyim diye kisa yoldan cozmek lazim diye dusundum😂

 
Gönderildi : 04/05/2020 03:54
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Herkese merhabalar.  @kofana teknesi olan biri olarak bende açıklama yapayim gerçi cevap lar verilmis ama bende ekleme yapayım

2 yıl öncesine kadar tekne boyu 5 metreden motor gücü 9.9hp den küçük deniz vasitalari için amatör denizci belgesi istemiyordu. Üzeri boylarda tekne kullanım cezası 800 TL idi sanırsam. Günümüzde motorlu tasit kullanmak için adb gerekiyor. ADB (amatör denizci belgesi) yok ise cezası 2500 TL. Kolaylık yaparak ehliyet sınavı açtılar.

Dediğin gibi online dersler tamamlanıp sınav tarihlerine randevu alıp sınava giriyorduk. ( Sağlık belgesi, sınav harcı, fotokopiler, vb. E devletten, harç yatırmak için, onaylama gibi, biraz daha meşakkatli idi.) Sonra günü birlik 3 saat eğitim sonrasında sınav yaparak ehliyeti veriyorlar.  güzel bir uygulama değil. Ama ehliyeti vermek için veriyorlar sadece.

Bot ile tekne arasinda kaldiysan tek kişiyseniz olta ile balık tutma denizde turlama hevesleriniz varsa fiber tekne alın.

Tek kişi bot kurmak toplamak zahmetlidir diyemiyorum 3 kişi bile zahmetli. 3.60 bot. Ve 15 HP motor için bile.

Diyelim bot aldınız limana bağladığınız  iki tekne arasında kalır sürtünerek patlar. Birisi size kıl olmuştur. Limanda bota takar bı bıçak hep masraf. Ama remork çeki demiri ile götürür getiririm evimin bahçesinde şişik olarak muhafaza ederim derseniz bot düşünebilirsiniz. Olta balıkçılığı ve keyfi gezintisi dusunmezseniz.

Kendi açımdan fiber teknenin tek dezavantajı uzak meralara arabamin arkasina atip goturememek. Bot gibi sürekli taşımaya elverişli değil. Bot alıp kullandıktan sonra bile keşke fiber alsaydim deyip botu satıp yine fiber tekneye dönersiniz.. şimdilik yazacaklarım bu kadar.

Aklınıza takılan soru olursa yine cevaplariz.

Sağlıcakla Dalin

SpearfishingTurkey ailesi ;🙏

 
Gönderildi : 04/05/2020 08:33
zencuk reacted
Kofana
(@kofana)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Yani o sikinti arada kalmis durumdayim botu sisik bi vaziyette koycak alanim yok arabada ceki demiri falanda yok oda ayri bi masraf iki arada bi derede kalmis vaziyetteyim ben izmirdeyim normalde fiber tekne icin bagliycak liman icin bi kac arkadasim yer olmadigini baya bi beklemem gerektiginden bahsettiler kolaylik olur diye bota yoneldim tamamen kararsizim aslina bakarsaniz avantaji dezavantaji nedir arastirmaya bakiyorum normalde iki kisi cikariz en fazla liman ucretleri baglama ucretleri nasildir hic bir bilgim yok aslinda masrafsiz olmasini istedigim icin botu dusunmustum katlar koyarim kenara gibilerine malum calisiyoruz herzaman firsatim olmuyo bazen 1 ay bazen 3 ay bakamiyabilirim belli olmuyo bu konuda bilgisi tecrubesi olanlar varsa yazarsa bu sekilde cok saglikli olur bilgileriniz icin cok tesekkurler kafam tekrar karisti 😂 ama haklisiniz soylediklerinize katiliyorum fiber tekne sanki daha uygun olabilir fiyatlari daha makul baktigim kadariyla

 
Gönderildi : 04/05/2020 17:36
kaancalam
(@kaancalam)
Mesajlar: 198
Üye Palazı
 

@kofana kaliteli,sağlam,denizci botlar motoruda eklenince fiyat olarak fiber bi tekneyi geçiyor. Hangisi daha az masraflı diye bir seçimde yok. Deniz fakiri sevmiyor ne yazık ki. Arabanın arkasına çeki demiri,römorku,işletmesi hep ayrı ayrı masraf. Botu indirmesi şişirmesi bunlarda birer zahmet. Denize yakın oturuyorsanız veya herhangi bir limana , O civardan ''yeriyle birlikte'' satılık bir fiber tekne bakın . Bu benim fikrim. Bizde tekne sahibiyiz limanlarda yer bulmak zor gerçekten. İnternetten sürekli araştırmak lazım. 4.5-5 metrelik fiber bir tekneniz olursa hem dalışınızı yaparsınız hem oltanızı atarsınız. Limanada bağlar eve dönersiniz. Balıkçı barınaklarında bu boy teknelerin aidatları düşük. Aylık 50-100 liraya konaklanabiliyor.

Ancak eviniz limana,deniz kenarına uzaksa bu dediğim size uymayabilir.

 
Gönderildi : 04/05/2020 19:16
Rıdvan (scotchsoda), Barracuda, zencuk and 1 people reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Bot ile 1 kez dalışa gitmeden ne kadar zahmetli olduğunu anlayamazsiniz. Tecrübe ile sabit. Bende çok bot aradım 20 hp motoru uçuracak 3.60 bı bot fazlasıyla isimi görecekti.   Ama yılda sadede 6-7 kez badili dalabiliyorum istisnalar hariç. Onun harici surekli tekim. Remork ve çeki demiri benim aracımda yok. Evimin bahçeside yok maalesef. O yüzden bende fibere yöneldim. Evim denize yakın. 700-800 metre. Tekne limanda birşey olduğunda gidip kontrol ediyorum. Vardiyalı çalıştığım için.

Liman bağlama ücretleri limana göre tekne boyuna göre değişiyor.

Bazen 1 ay bazen 3 ay bakamayabilirim demişsiniz eğer. Böyle ise tekne işine bence hiç girmeyin. Yilda tekneyle zaten 4-5 dalış anca yaparsınız gibi duruyor. O kadar masrafa bana soracak olursanız gerek yok.

Sağlıcakla Dalin.

 
Gönderildi : 04/05/2020 22:56
Kofana
(@kofana)
Mesajlar: 8
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Bencede haklisiniz daha onceden gidiyoduk surekli is guc olunca ne vakit kaldi ne bisey omuda pikap arac vardi uzerine bagliyoduk falan ama en onemlisi zaman vardi bgn olmassa yarin gideriz diyoduk simdi anca dedigini gibi olursa 6-7 defa olabilir onun icinde bi anlik hevesle onca zahmete girip sonrada yok parasina satabilirim evim denize ve limana yakin oyle bi imkan var yazlik olarak ama bu sene hic gidemedik en iyisi en iyi zamani bulup fiber tekne olayina girmek gercekten cok tesekkur ederim yazdiklariniz icinde cok saglikli oldu benim adima tecrubelerinizi aktardiniz belki benm gibi dusunen sonrada kendine gelen okuyan arkadaslarda varsa onlarada bilgi olmus oldu en azindan bu konu😂
en iyi tekne arkadasinin teknesi herkesten bunu duyuyorum bu aralarda o arkadas ben olmadan arkadas bulmak lazim tekneli😂

 
Gönderildi : 05/05/2020 05:38
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Aynen sonda yazmışsın bence ilan aç hangi ildeysen o ilden tekneli badi aranıyor masraflar ortak deyip gir konuya hatta fiber badi olmadı şişme botu olan badi ilanı aç hangisi olumlu sonuç veriyorsa ona yönel maliyeti az ikisinide tecrübe etmiş olursun 😂😁😉👍

 
Gönderildi : 05/05/2020 10:14
Kofana reacted
(@orduadam)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

@kofana Gel bu hafta seni bi kofana avına götüreyim şefim. Sende benim gibi meraklı turşucusun anlaşıldı 🙂

 
Gönderildi : 02/06/2020 03:52
Mürsel YILDIRIM
(@mursel-yildirim)
Mesajlar: 6
Yeni Üye
 

@kofana Tam olarak senin gibi düşünüyordum. Faydalı bir yazı olmuş herkese teşekkürler.. Kara kıyı avına devam edicez artık

 
Gönderildi : 02/01/2021 15:19
ONR6NKOC reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@kofana tam boy 2.49 cm motor gücü 9.9hp olduğu sürece gerek yok, ama 1 cm daha uzun ve 0.1 hp daha fazla güç istersen gerekli 🙂

 
Gönderildi : 02/01/2021 22:28
ONR6NKOC reacted
(@orkun)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

Herkese selam, ben yeni üye oldum, Alüminyum Tabanlı Şişme Bot almak için araştırma yaparken nette sizin sohbete denk geldim, herkes birbirinden değerli bilgilerini paylaşmış, tavsiyeleri okuduktan sonra bayağı bi kafam karıştı, şişme botu niçin önermiyorsunuz tam olarak handikapı nedir o kısmı açarsanız minnettar olurum, çok teşekkürler...

 
Gönderildi : 05/02/2021 03:14
(@yusufesin)
Mesajlar: 16
Yeni Üye
 

Zamanında kafamı çokça kurcalamış bir konu, sanırım her türlü yöntemi denemiş birisi olarak bir iki satırda ben yazayım. Belkim bir fayda sağlar.

Bot ile fiber tekne arasında kaldıysanız size kisaca konuyu açıklayım.

Birincisi bot denizde daha stabildir ve dalışta büyük kolaylık sağlar. Fiber tekne ile dalışa gidecekseniz dinlence bölümüne rahatça çıkabileceğiniz bir merdiveni olmalı.

Dalgada sizi üzmeyecek bir fiber tekne oturaklı ve ağır olmak zorunda. Benim 4.95 tekne ile çok kaba denizde bile sorunsuz yol yapmışligim vardır ama kendisi 980 kilo idi denizden karaya almak tam bie işkence. O nedenle hep denizde dururdu. Kekamozlarla uğraşmak sorun. Dizel 14 bg motorla da ancak 6 mil yapabiliyordu ki teknenin maksimum deplasman hızı o kadar dı.

Denizde içiniz dışınıza çıkmadan olta atmak gezinmek istiyorsanız teknenizin deplasmanlı olması şart. Öyle oluncada hız yapmasını beklemeyeceksiniz. Kıçtan takma motorlar çok kolay calinabiliyor bunu da göz ardı etmemek lazım. Eğer sürekli römork ta taşıyıp denizde birakmayacak ve çeki demirli aracınızla ve römork üzerinde botunuzu meraya götürecekseniz fiber tabanlı min 3.60 boyunda bir bot edinin rahat edersiniz. Ama çeki demiri yok ise katlanır yada şişme taban bir bot almaya mahkumsunuz. Işte bu durumda her dalış öncesinde ve sonrasında eziyet demek ve araba bagajında  taşıyacağınız bot ve motor için bagajı geniş bir araç sart.

Botlu veya fiber tekneli dalış için illa bir botcunuzun olması sart. Dalış sirasında akliniz sürekli botta kalıyor yoksa.

Fiber tekne ile olta balık avı daha kolay ama botla da yapılır. Yeterki iğneyi bota batırmayın.

Limana bağlayacaksanız mecbur fiber yada ahşap bir tekneniz olacak. Ağırlık ve deplasman artıkça stabilite artar ama daha yavaş bir tekneniz olur. Yada daha hızlı gitmek için daha güçlü bir motora ihtiyacınız olacaktır. Botlar her türlü daha stabil deniz araçlarıdır. Bir botun hızlı gidebilmesi ve güvenli olabilmesi  için fiber taban olması aranır. Fiber taban bot sadece römorkla meraya taşınır.  Katlayıp bagaja koyamazsınız. Yukarda arkadaşlar anlatmış ben yinede yazayım. Bot limana bağlanmaz arkadaşlar. Limana baglanabilecek tipteki bazı botlarsa inanilmaz pahalıdır.

Geldik motor gücüne. Eger adb niz yoksa 9.9 motora mahkumsunuz. 9.9 motor ile 300 kg 4 metre boyunda bir fiber tekneyi deplasman hızının biraz üstünde kullana bilirsiniz ama aynı motorla 4 metrelik bir fiber taban botu biraz daha hızlı kullanabilme şansınız var. Bot fiber taban olsada aynı boy fiber tekneden daha hafiftir.

Şişme taban 3 metreye kadar botlar var. Hatta 2.10 2.40 boylarda fiber taban botlar var. Botun boyu küçülünce dalgalara karşı dayanımı düşüyor maalesef ve güvensiz oluyorlar o nedenle botun boyu 3.40 'ın altına inmemeli. Küçük boylu botlara 9.9 motor bile fazla gelir zaten. Şişme tabanlar daha küçük motorlarla bile güzel gidebiliyorlar ama sadece sakin denizde.

Birde c şıkkı var. Ülkemizde çok yaygın değil. Çoğumuzun duymadığı bir yöntem. Deniz aracını meraya taşımaktan yorulanlar için ideal. Adı Aquascooter. 2 bg ve 2.4 bg lik iki farklı modeli olan 5 6 kilo arası ağırlığa sahip oldukça küçük ama eğlenceli bir cihaz. 2 zamanlı tek silindirli benzinli bir motoru var. Denizde 8 ila 10 km hız yapabiliyorsunuz. 2 saat kullanım süresi var. Taşımak çok kolay yakıt masrafı yok denecek kadar az. Malzemelerinizi üzerine koyup meraya bununla gidip gelebiliyorsunuz. Her hangi bir liman kaydı yada ehliyet vs. Istemiyor. Meraya gittiğinizde demir atıp bağlıyorsunuz. Ben şamandıra kullanıp şamandırayı demirliyordum. Öylesi daha sağlıklı oluyor. Internetten araştırabilirsiniz. Yurtdışında kullanımı baya yaygın. Antalyada türkiye distribütörü bir firma var. Esasen italya üretimi. Tek dalıyor ve karakiyi koyları geziyorsanız ideal bir alet diyebilirim. Aşağıya videosunu koyuyorum.

 
Gönderildi : 05/02/2021 12:52
orkun reacted
(@orkun)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

@yusufesin Yusuf hocam, çook ama çok teşekkür ederim, resmen ders anlatır gibi anlattınız ve kafamda soru işareti bırakmadınız(bana kalsa bu bilgileri toparlamam 15-20 günümü alırdı). Paylaşımınız için tekrar teşekkür ederim. Sağlıkla kalın...

 
Gönderildi : 05/02/2021 17:58
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Artıları olduğu gibi dezavantajları daha fazla..

Bahçeli yada kapalı garajı olan bir eviniz yoksa bot yine size kulfettir.

Katlanır taban bot aldınız tek kişi meraya götür getir. Şisir indir.  arkadaşımda  3.60 katlanır taban bot ve 9.9 bot vardı. meraya gotur indir kur geri topla dalistan daha fazla yoruyor. Daha fazla vakit ayırmak gerekiyor.  Tek kişi ile denize atamiyorsunuz. geri toplayamiyorsunuz.

Bahçeli bir ev ve remork var ise remork üzerinde muhafaza edebilirsiniz. Bütün meralar işte ozaman sizindir. Botu indirin dalisinizi yapin. Botu remork bağlayın bahçenize çekin.. kafanız rahat olur.

Fiyatlara bakıldığında şişme botlar fiber teknelere  nazaran 3-4 kat daha pahalı.

Patlama yirtirlma daha kolay tamir masraflari daha yüksek. Kaza ara zıpkın ucu botu delebilir. Dizgi delebilir. Bunlarida göz ardı etmemek gerekir.

 
Gönderildi : 06/02/2021 11:18
TheHustla and orkun reacted
(@orkun)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

@onr6nkoc teşekkürler, bu arada nickiniz çok zekice olmuş

 
Gönderildi : 06/02/2021 13:28
ONR6NKOC reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Konuya mesaj yazarak çok faydalı bilgiler biriktirmemizi sağlayan tüm dostlara teşekkürler. Soru-Cevap bölümündeki bu konuyu Deniz Taşıtları Başlığı altındaki Bot ve Tekneler isimli bölüme taşıyorum. Konu sahibi @kofana bilginiz olsun.

 
Gönderildi : 07/02/2021 12:12
ONR6NKOC reacted
(@enis-okutan)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

Merhabalar,

Tekne 2,5m altında ise anladığım kadarıyla herhangi bir belge almamıza gerek kalmıyor. Peki motor gücünde de böyle bir sınır var mıdır? Elimde 9,9'luk çok az kullanılmış dede yadigarı bir motor var. Bunu 2,5m altında bir tekne ile kullansam önümde yasal bir engel olur mu?

 
Gönderildi : 23/02/2021 21:56
ONR6NKOC reacted
(@fsalami)
Mesajlar: 1
Yeni Üye
 

@can merhabalar , kusura bakmayın , ben net bir cevap alamadim , acaba kurekli bir şişme bot LATEX şişme botlar gibi acaba hiç bir kayit lazim mi ? Elektrik motor olsa , nasil ?
Saygılarla

 
Gönderildi : 28/11/2022 00:36
TheHustla
(@thehustla)
Mesajlar: 23
Yeni Üye
 

Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler.

Bende artık ilkbahardan sonbahara kadar deniz kenarında olabileceğim için, tekne bot araştırmasına girişmiştim ve nihai olarak 4.95 bir  fiber teknede karar kıldım. Söke'deyim daha çok Kuşadasından ziyade Didim tarafına dalışa gidiyorum ve araştırmalarıma göre tekneyi römork ile at-çek yapabileceğim bir kaç yer buldum fakat rampa olup olmadığına emin değilim. (Rampa kesinlikle gerekiyor çünkü aracım 4x2 ve tekne motoru ile birlikte 700kg) Bu nokta da bu taraflarda tekneyi at-çek yapabileceğim bir rampa bilgisi olan var mıdır?

Ayrıca ADB ile ilgili olarak da, siteye girip eğitimlere başlamak istediğimde "Eğitimlere şuan için erişimler kısıtlanmıştır, daha sonra tekrar deneyin" şeklinde bir geri dönüş alıyorum sanırım güncelleme yapılıyor. Şu dönemde online eğitim alıp ADB sahibi olmak çok kolaydı 2023'e kadar, inşallah bu durum yeni yılda da devam eder. Bu güncelleme ne zaman tamamlanır ve ilerleyen süreç ile ilgili bu konuda bilgisi olan arkadaşımız var mıdır?

Sağlıklı dalışlar dilerim.

 
Gönderildi : 16/12/2022 14:21
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account