Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Aynalı Maskeler

7 Mesajlar
5 Üyeler
8 Beğeniler
2,391 Görüntüleme
OZUDEMIR
Mesajlar: 12
Konuyu Başlatan
(@ozudemir)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese Merhaba,

Şu sıralar çok reklamını görmeye başladım aynalı maskelerin, ya da reflekte camlı. Acaba aramızda kullanan var mı, tavsiye eder mi? Ciddi faydalı mıdır yoksa para tuzağı mıdır?

Soran yanılmaz deyip, siz tecrübeleri arkadaşların tavsiyelerini almak isterim.

Yanıt
6 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Merhaba. Aynalı camlı maskeler için balıklar göz hareketlerini göremez ve bu durum agaşona gelen balık için bize ekstra avantaj sağlar diyenler var ancak ben katılmıyorum.

Bence aynalı camın bize hiçbir faydası yok. Balığın benim göz hareketimden ürkmesine kadar birsürü etken var 🙂

Dalış hocası Poyraz Akın ın bu maskeler ile ilgili söylediği bir bilgiyi eklemek isterim. Aynalı camlar dalış sırasında göz temasını kestiği için badiler arasındaki iletişimi koparır.

Samba ve ya senkop anında müdahaleyi geciktirir. Dalış sırasında badinizin bir sağlık sorunu yaşayıp yaşamadığını en önce gözlerinden anlarsınız demişti.

Ben usta isimlerin kullandıkları malzemelere de çok dikkat eden biriyim. Aynalı cam kullanan kimseye şahit olmadım.

Bu arda konu doğrudan soru niteliğinde olduğundan. Soru-cevap başlığı altındaki malzemeler bölümüne taşıdım bilginiz olsun.

Yanıt
Mesajlar: 136
(@ganos)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Bazı avantajları var ama her zaman kullanılmaz.

Sinarit gibi balıklar göze odaklanırsa uzaktan geçebilir diyorlar, yassı avında balığı gözünden tanıdığımız gibi balıklar da göze odaklı davranabilir. Sinarit ile işim olmadığı için işime yaramadı, levrek daha çok bulanık suda denk geldiği için öyle uzaktan salına salına geldiğine az rastlıyorum. Bulanık suda görünce genelde atış mesafesinde oluyor.

Açık suda dalış yaparken sualtında tekne motorunun sesinin nereden geldiğini çıkaramazsınız, sesi duyunca haliyle endişe başlar. Su üstüne çıkınca hava güneşli ise güneşin açısına göre büyük bir alanı su yüzeyinin parlaması ile göremezsiniz. Her sudan çıkışta sizi endişe kaplar , dalışınız bozulur haliyle kıyıya dönersiniz. Aynalı maske varsa sorun olmaz, polarize gözlük gibi nerede ne var hangi araç geçiyor nereye gidiyor net görürsünüz.

Suyun durumuna göre bazı durumlarda çok fark etmese de suda parlayan planktonları veya güneşin doğrudan göze gelip görüşü azaltmasını engeller. Ayrıca gözünüz biraz daha az yorulur, ışık nedeniyle baş ağrısı oluyorsa azalır.

Genel olarak kendi dalışlarıma göre belki 15-20 dalışta bir kullanılabilir buluyorum.

Yanıt
1 Yanıt
OZUDEMIR
(@ozudemir)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 12

@ganos çok teşekkür ederim, faydalı oldu.

Yanıt
Haktan N.
Mesajlar: 792
(@dreamdiver)
Trofe Üye
Katılım : 4 sene önce

Reflekte camlı (ARC - Anti Reflective Coating)  maske olarak SCUBA dalışlarımda Scubapro Synergy, TUSA Paragon ve FFM maske OTS Spectrum kullanmama rağmen hiçbir öğrencime kullandırmıyor ve tavsiye etmiyorum.  Gerek apnea gerekse de SCUBA da budy nizle göz temesı çok önemli. Apneada sığ su bayılması yada Scuba da azot narkozu dalış eşinizin bakışlarından, göz bebekletinden anlaşılıyor. Dipte panik yapan bir dalıcıyı da tabiki bakışlarından anlamak cabası. Bizim gibi dalış profesyonelleri dipte daha rahat renkleri görebilmek su üstünde yansımaları önlemek için tercih etsede apnea ve avda kesinlikle gereksiz ve tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Yanıt
Haktan N.
Mesajlar: 792
(@dreamdiver)
Trofe Üye
Katılım : 4 sene önce
imagefly
1108040 primary
OTS Spectrum Full Face Mask COATED

SCUBA'da Kullandığım ARC (Aynalı Tabir edilen) maskeler. Sırasıyla TUSA Paragon, Scubapro Synergy Maske ve Altta OTS Spectrum FFM ve sualtı iletişim sistemi ile...

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Aynalı cam özellikle bulanık suda görüşü çok kısıtlıyor. 3 m görüş mesafesini 2 ye indiriyor. Kaşıdan gelen balığı daha geç görmenizi, dipteki balığı yosundan kayandan ayırmayı zorlaştırıyor. Kıs gözleri bak yeterli.

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account