Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Aranızda yeniyim,tecrübelerinize ihtiyacım var.

9 Mesajlar
4 Üyeler
3 Beğeniler
2,801 Görüntüleme
Mesajlar: 4
 Akca
Konuyu Başlatan
(@akca)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Herkese merhaba.
Aranıza yeni katıldım ancak uzun zamandır takip ediyorum. Yas 30, Mersin de ikamet ediyorum. Ekipman tamamlama sürecindeyim. Ekipman konusunda yardımlarınızı ve görüslerinizi almak istiyorum. Daha önce spin ve lrf avcılıgı yapıyordum,uzun zamandır zıpkın avcılıgına yönelmek istiyorum. Daha önce su altı dalışı yaptım(amatör olarak) ama hiç zıpkın kullanmadım. Amacım su altının sadece keyfini cıkarmaktan ibaretti. Ekipman sorularımı sıralamak istiyorum müsadenizle 🙂

1- Forumdan takip ettiğim kadarıyla en az 75'lik ve açık kafa zıpkın öneriyorusunuz. Sizce yeni başlayan biri olarak bana kurması kullanması cok sorun cıkarmayan bir zıpkın önerir misiniz ? (Fiyat-performans ürünü olması tercihimdir tüm ekipman icin ayırdığım bütce 1500 TL)
2- Dalış kıyafeti için 3 mm düsünüyorum(apnea olabilir). Mersin yazını düşünecek olursak (40 C) 3mm kalın mı olur ? Sadece sabah ve aksam üzeri dalmayı düsünüyorum işler güçler el verdiğince. Siz ne dersiniz ?
3- Maske ve şınorkel'i deneyerek almak istiyorum. Palet,el feneri ve bıçak tavsiyelerinizi de duymak isterim.(Fiyat-Performans olması tercihimdir)

Not: Lütfen dalışa başlamadan önce eğitim almamı tavsiye etmeyin, cok isterim almayı ancak bunun için zamanım da yok param da 🙂 Deneyerek,düşe kalka öğreneceğim. Mersinde ikamet eden arkadaslar varsa tanışmayı çok isterim. Eğer konuyu yanlış yere açtıysam affola.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Herkese iyi forumlar.

Yanıt
8 Adet Yanıt Var
3 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@akca öncelikle Zıpkın Avı Türkiye Foruma hoş geldiniz. Sorularınızı sırasıyla yanıtlamaya çalışayım.

1-Sizce yeni başlayan biri olarak bana kurması kullanması cok sorun cıkarmayan bir zıpkın önerir misiniz ? (Fiyat-performans ürünü olması tercihimdir tüm ekipman icin ayırdığım bütce 1500 TL)

Zıpkın seçimi ile ilgili kafasında soru işaretleri olanlar için daha önceden hazırlamış olduğum Zıpkın Seçimi isimli yazıya göz atmanızı tavsiye ederim. Ülkemizde fiyat-performans ürünü olarak son zamanlarda birçok zıpkıncının tercih ettiği diverman divemaster zıpkını size tavsiye edebilirim. Tek lastik makara+ip fiyatı 400-450 lira civarı olması lazım. Bunun yanı sıra Apnea markasının powerpoint yada rebel modellerini tercih edebilirsiniz. Ancak makara ve ip için ekstra ödeme yapmanız gerekecektir.

2- Dalış kıyafeti için 3 mm düsünüyorum(apnea olabilir). Mersin yazını düşünecek olursak (40 C) 3mm kalın mı olur ? Sadece sabah ve aksam üzeri dalmayı düsünüyorum işler güçler el verdiğince. Siz ne dersiniz ?

Mersin-Adana-Hatay yani Doğu Akdeniz için yaz sezonunda 29-30 derece suda 3mm elbiseyle hararet yaparsınız. En pratik yöntem üst kısım için askeri malzeme satan yerlerden uzun kollu kamuflajlı penye almak penyenin göğus bölgesine mouse pad diktirip kullanmak olacaktır. Ben 1 mm elbise almadan önce hep bu şekilde üst penye alt şort giyerek avlandım 🙂

3- Maske ve şınorkel'i deneyerek almak istiyorum. Palet,el feneri ve bıçak tavsiyelerinizi de duymak isterim.(Fiyat-Performans olması tercihimdir)

Maskeyi deneyerek almak en mantıklısı olacaktır. Şnorkel için yumuşak tip (marka pek önemli değil ) tercih ediniz. Aşkın Geyven usta kargo dahil 40 tl ye yumuşak tip şnorkel satıyordu.  Kendisine Facebook üzerinden ulaşabilirsin. Facebook Profil Linki Aşkın Geyven Bıçak için benim de kullandığım diverman kakıçlı bıçak başlangıç aşamasında işini görecektir. Standart termoplastik paletler için omer eagleray yada stringray, beuchat mondial one, mares razor vb paletleri tercih edebilirsin. Ben kullanmadım ancak Labrax firmasının ürettiği labrax boom paletler son zamanlarda dikkatimi çekti. Araştırmanı tavsiye ederim.

Zıpkın Avı Türkiye Foruma av yarışmalarında hediye dalış malzemeleri sağlayan sponsorlarımızı tercih etmeyi düşünürseniz fiyat konusunda diğer mağazalara göre forum üyelerine ekstra indirimler sağlamaları konusunda yardımcı olurum. İyi Forumlar.

Yanıt
 Akca
(@akca)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@can Tesekkür ederim cevaplarınız için. Önerebileceğiniz yardımcı olabilecek satıcı varsa çok iyi olur aslında..

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@akca foruma av paylaşımı yarışmalarında destek olan Atilla Yılmaz (atisub) ve Aşkın Geyven e ulaşarak gönül rahatlığı ile alış veriş yapabilirsin. Zıpkın Avı Türkiye Forum üyesi olduğunu belirtirsen sana yardımcı olurlar.

Atilla Yılmaz : 05352777032

Aşkın Geyvene Facebook üzerinden ulaşabilirsin. Aşkın Geyven 

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

75 lik şart değil 80-85 de olur. Bu arada zıpkını toplam 75 cm olarak düşünme bu sayılar germe mesafesidir. Toplam uzunluk çoğunda daha uzundur. 
apnea, freesub ve decathlondaki subea bütçene gelecek zıpkınlar. 
bunların 75-90 arasını alabilirsın ama hepsinde kaplin ve metal palamut olur. Lastiklere ip palamut boğdurmalısın ya da videolardan falan nasıl yapılır öğrenmelisin. Metal palamut hem sesli, hem tehlikeli. İp eline çarpsa en fazla morartır ama metal baya zarar verir. 
elbise için 3mm ful yada shorty düşünebilirsin. Shorty ilk etap için iyi olabilir çünkü zaten derin ve uzun dalışlar yapmayacaksın bütçeyi zorlamaya gerek yok ileride daha derine girdiğinde lazım olacak full. 
Fener için daha erken, feneri kullanacak rahatlığın olmayacak. Daha önemlisi kakınç ve  balık dizgisi. 
Palet çok uzun dayanır ucuz alma ömer stingray ve benzeri fiyatlı ürünlere bak, olmadı ikinci el al. Şınorkel basit esnek ve tek renk olacak, su tahliyesi olanlar dayanmaz.  Maske iyi bir maske dar iç hacimli olur . Apnea’nın maskeleri fena değil. Kullanmadım ama denedim iş görür. Ben falco kullanıyorum şimdiye kadar edindiğim maskelerin en iyisi ki 10 tane maske ezmişimdir 20 senedir. 
Bütçeni mutlaka aşacaksın, daha kemer, ağırlık var. Bıçak şart sonuçta acil durum malzemesi, pro marka var en fiyat performans ürünü. 
Bir yerden başlamak lazım, hayırlı olsun.

Yanıt
1 Yanıt
 Akca
(@akca)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@zek çok teşekkür ederim hocam. Apnea rebel 82-90 düşünüyorum, ip palamut'u satıcı ile konuşurum. Maske şınorkel için decathlon'a uğramayı düşünüyorum. Gitmişken kemer ve bıçağa da bakarım. Zıpkın ve elbise işini de internetten satın alacağım sanırım.

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Apnea rebel neredeyse bankodur ve 10 m derinlikleri bulana kadar da iş yapar. 
İp palamutu kaplinleri çıkarıp sen de yapabilirsin. Sadece ipi biraz uzun bırakacaksın kaplin payı olarak. Maske önemli mutlaka dene öyle al. 
Zıpkıncı dünyasına hoş gedin.

Yanıt
1 Yanıt
 Akca
(@akca)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

@zek eyvallah hocam cevap ve tavsiye için, hoşbuldum bol bol rahatsız ederim bundan sonra sorularımla 🙂

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Hoşgeldiniz bu pahalı bir spor ama zevklide kişisel tavsiyem eğitimi en kısa zamanda almanız .Tecrübeniz var veya yok eğitim alın malzeme seçimi vs en kolay şeyler...

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account