Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Apnea Amarok Açık Kafa Zıpkın Kullanıcıları

16 Mesajlar
6 Üyeler
18 Beğeniler
2,932 Görüntüleme
Bahadır Adıgüzel
Mesajlar: 7
Konuyu Başlatan
(@bahadir-adqzl)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Apnea açık kafa zıpkın kullanan hobidaşlarım, kalamar gövde oluşu sığ su atışlarda daha dengeli sonuçlar verdiği yönünde fakat kullanan arkadaşlardan Bilgi almak istedim.

Yanıt
15 Adet Yanıt Var
zencuk
Mesajlar: 775
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Yönetici
Katılım : 4 sene önce

Açık kafa kapalı kafaya göre çok daha avantajlı fakat hep kapalı kafa kullandı iseniz alışmanız biraz zaman alabilir. Fakat görüş açınızın genişlediğini hissettirecektir. Kalamar gövde düz boruya göre manevra olarak daha az kabiliyetli olsada daha güçlü kombinasyonlarda daha stabil atışlar sağlar.

Gelelim sorduğunuz spesifik modele, OMER Hf kullanıcısı olarak onunla karşılaştırdığımda cok daha hantal ve ağır gelmişti. Bunda kabzenin de etkisi vardı tabiki. Ben olsam farklı bir model seçerdim. Bütçe artırılamıyorsa Freesub olabilir. Diverman markasıda bu aralar çok tutuluyor onuda araştırmakda fayda var. (Apnea ve freesub kullandım. Diverman kullanmadım) Buarada bu iki model duz boru gövde ille kalamar diyorsanız. HF yi sonuna kadar öneririm. Fakat bütçe artırılması gerekiyor.

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
Bahadır Adıgüzel
(@bahadir-adqzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 7

@zencuk Öncelikle verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Kalamar gövde oluşu çelmişti aklımı. Hantallık konusunda şüphem vardı, haklıymışım. Bütçeyi genişletebilirim. OMER HF’ye de mutlaka bakacağım. Tekrardan teşekkür ederim. Sağlıklı dalışlar.

Yanıt
zencuk
Forum Yönetimi
(@zencuk)
Katılım : 4 sene önce

Yönetici
Mesajlar: 775

Suanda üretimi duran OMER HF2 var. HF'nın burdaki satış fiyatı 1350tl. HF2 burada bulabileceğinizi pek sanmam fakat yurtdışı kaynaklı bir sitede avrupaya kargo ve vergisi dahil 100$'a geliyor. Turkiye'ye kargo yapmıyorlar. Avrupada bir yakınınıza gönderip ondan elden teslim alabiliyorsanız harika bir alışveriş olur.

Yanıt
Bahadır Adıgüzel
(@bahadir-adqzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 7

@zencuk
Avrupa işi imkansız sanırım benim için 😂

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

@bahadir-adqzl zıpkın avı tecrübenizi ve av tarzınızı bilmediğimden genel bir yorum yapacağım. Eğer yeni başlayacaksanız ya da av tarzınız agaşon değilse kalamar gövdeden ziyade manevra kabiliyeti için düz borulu ve hafif tüfekleri tercih etmenizi tavsiye edeceğim. Kalamar gövdeli zıpkınlar, düz borulu zıpkınlara göre daha ağır kalır. Özellikle sığ suda, mendirek avlarında yani hareketli avlarda ani manevralarda sizi yoracaktır diye düşünüyorum.

Uzun bir süre apnea rebel kullandım size de tavsiye ederim. Tavsiye edebileceğim yerli zıpkınlar "apnea rebel, apnea powerpoint, diverman dive master, freesub goldenhorn" yabancı (ithal) tüfeklerin yanına yaklaşılmıyor 🙂 bu nedenle mesajımda onlara yer vermedim 😀

Yanıt
4 Adet Yanıt Var
Bahadır Adıgüzel
(@bahadir-adqzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 7

@canaktas
Gerçekten çok haklısınız, biraz kalite aradığımız zaman fiyatlar çok yukarı gidiyor. Yakayasub diye bir marka vardı takip ettiğim bütün ürünleri tam f/p di. Ben şuana kadar kapalı kafa bir zıpkınla karakıyı avları yaptım hep. Ama artık kendimi geliştirip 7-15 metre arasına geçmek istiyorum. Bunun için yeni bir ekipman oluşturacağım. Eğitimde şart tabi. Forumdan çok memnun kaldım bütün hobidaşlara çok teşekkür ederim.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

Elimizden geldiğince, tecrübemiz yettiğince yardımlaşma ve bilgi paylaşımı adına birlikte güzel bir kaynak, samimi bir ortam oluşturacağız. Aramıza hoş geldiniz.
İsmi geçen tüm yerli zıpkınlarla bahsettiğiniz derinliklerde her türlü avı yapabilirsiniz. Dalış yaptığınız merada görüş iyiyse ve agaşon ağırlıklı avlanacaksanız en az 90-100 cm boyunda açık kafa bir tüfeğe geçiş yapmanız yeterli olacaktır. Dalış yaptığınız merada görüş zayıfsa 82-85 en fazla 90 cm boyunda ve yine özellikle açık kafa bir tüfek tavsiye edebilirm.

Son olarak ben kullanmadım. Ancak kullanan arkadaşlarımdan edindiğim bilgilere göre fiyat-performans açısından bir değerlendirme yaparsak diverman dive master tüfeği değerlendirmeye almanızı tavsiye ederim. En azından mekanizması ve gövdesi sağlam, manevrası hafif fiyatına göre full olarak satılan bir tüfek olarak biliyorum.

Yanıt
Bahadır Adıgüzel
(@bahadir-adqzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 7

@canaktas
Teceübeleriniz benim için gerçekten değerli, diverman’ı duydum. Sanırım benim tercih edeceğim tüfek olacak.
Bu samimi ortam, bilgi ve forum içinde ayrıca teşekkürler. Sağlıklı dalışlar.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Mesajlar: 2723

@bahadir-adqzl Aramıza katıldığınız için ben teşekkür ederim.

Yanıt
ONR6NKOC
Mesajlar: 1202
Forum Yönetimi
(@onr6nkoc)
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir....
Katılım : 4 sene önce

Merhaba ; eğer bu spora yeni başladıysanız kapalı kafa kullanın derim açık kafa zipkinlari kurmak kapalı kafa zipkinlara göre biraz daha teferruat li diyebilirim. Bir balığa tetik düşündünüz ve balık yaralandı ama şişe geçmedi  gitti bir taşın yanına otların içine yattı. Açık kafa zıpkında  kalomayi sis uzerinden atlatmak normal şekilde kurmak gerekiyor buda zaman kaybıdır. Kapalı kafada   kalomayi boşlukta bırakıp sisi geçirdiğiniz işlem tamam yine stabil atış yapabilirsiniz.  Bu  size hem zaman Kazandirir hemde yaraladiginiz baliga daha çabuk geri atış yapma imkanı sağlar. Sağlıklı dalışlar.

Spearfishingturkey ailesi;

Yanıt
1 Yanıt
Bahadır Adıgüzel
(@bahadir-adqzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 7

@onr6nkoc
Uzun süredir kapalı kafa bir Zıpkın kullanıyordum, ve kısa bir tüfekti. Şimdilerde baktığım da kendimi hiç geliştiremediğimi gördüm. O yüzden biraz daha iyi bir tüfekle birlikte yeni ekipmanlar alacağım. Tavsiyen için teşekkür ederim sağlıklı dalışlar ☺️

Yanıt
Mesajlar: 136
(@ganos)
Üye Palazı
Katılım : 4 sene önce

Zamanla çok zıpkın alsak da aslında bu kadar zıpkına pek gerek olmuyor. Benim tavsiyem öncelikle uzun süre belki ömür boyu kullanacağınız bir zıpkın almak olur. Bunun üzerine ahşaplar , karbonlar , kalamarlar gelip geçer. Tavsiyem pathos pro , lazer hatta belki standart. Cressi elite/pro . Omer cayman gibi zıpkınlar. Bunlara el alışınca satılmaz , değiştirilmez kötü zamanlarda yanınızda olur  diğerleri gelip geçer.

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Katılım : 4 sene önce

Sığ su avcisi
Mesajlar: 1116
Gönderen: @gano  Benim tavsiyem öncelikle uzun süre belki ömür boyu kullanacağınız bir zıpkın almak olur. Bunun üzerine ahşaplar , karbonlar , kalamarlar gelip geçer. Tavsiyem pathos pro , lazer hatta belki standart. Cressi elite/pro . Omer cayman gibi zıpkınlar. Bunlara el alışınca satılmaz , değiştirilmez kötü zamanlarda yanınızda olur  diğerleri gelip geçer.

+1👍👍

Yanıt
Bahadır Adıgüzel
(@bahadir-adqzl)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 7

@ganos

haklısın tabi ki ama malum Türkiye şartlarında yeniden ful bi ekipman dizmek ciddi bir külfet. Maliyete katlanıp kaliteli bir Zıpkın almaya çalışacağım. Teşekkür ederim bilgiler için.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 6 sene önce

Bu mesajı günler, aylar ve hatta inşallah yıllar sonra bu konuyu okuyacak olan forum ziyaretçileri içi yazıyorum.

Maddi durumu çok iyi olanları hariç tutarak, eğer zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız ve maddi açıdan çok rahat değilseniz özellikle zıpkın seçiminde fiyat performans ürünlerini tercih edin. F/P ürünü dediğimiz şey nedir ? Hem uygun fiyatlı hem de işi sorun çıkarmadan görebilecek üründür.

Tetik mekanizması sağlam, şiş kaçırmayan, gövdesi esnemeyen, yedek parçaları ucuz ve bol olan bir tüfek size yıllarca hizmet edecektir. Bu şartları taşıyan bir tüfekle ve tüfeğe uygun şiş lastik kombinasyonuyla vurlamayacak balık yoktur.

Apnea rebel, apnea powerpoint, diverman, freesub goldenhorn vb. Tüfekler iş gören ve fiyatı ülkemiz şartlarında alınabilir tüfeklerin başında geliyor. Apnea rebel dediğimiz tüfeği ben değişik derinliklerde tam 3 sene kullandım. Hiçbir sorunla karşılaşmadın. 2. El olarak bir arkadaşıma sattım o da uzun bir süre kullandı.

Tabiki daha kaliteli tüfekler var. Keşke herkes alıp kullanabilse. Ben, bütçemin çoğunu pahalı ithal zıpkına ayırıp, geri kalanıyla suda beni doğduğuma pişman edecek bir elbise almak zorunda kalmak yada beni yüzerken yoracak, akıntılı suda illallah ettirecek bir palet almak zorunda kalmak istemem.

Bu işin birde arıza ve hasar, denizde düşürme-kaybolma durumları var ki biraz önce malum ithal bir markanın kabze fiyatı 550, makara fiyatının 350-400 tl olduğuna şahit oldum. O yüzden bu konulara hiç girmeyeceğim.

Bütçe uygunsa tüm malzemeyi en kalite olarak almakta sorun yok ancak kısıtlı bütçelerle herşeyi iyi düşünüp sık dokumak zorunda kalıyoruz malesef 🙁

Nacizane tavsiyemdir. İyi forumlar

Yanıt
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account