Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ahsapmi , karbonmu nedenleri sebebleri.

27 Mesajlar
3 Üyeler
0 Beğeniler
4,184 Görüntüleme
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Uzun bir soru olacak sizlere şimdiden kusura bakmayın.

Bir çok yazı yorum ve kullanıcı önerisi aldım okudum konustum.

Fakat kafamda netlesmeyen deli sorular.

Yakın zmanda bir zıpkın almak istiyorum.cok şık dalış yapmıyorum ama almak istiyorum.yeni başladım eğitim aldım eğitim dalisi dahil 12 dalış yaptım temmuz ayından bu güne kadar.

Elbisem paletim gözlüğün herşeyin var zipkinimda var aslında ama dah iyi bir zıpkın alma yada kendimi tatmin etme düşüncesi kafamdan çıkmıyor.

Elimde 90 Lik diverman var ilk çift 14 mm kobra kafa lastikle aldım daha sonra tek kafa kullanmak istedim tek tek delikli kafa apartı ve yanına s45 cressi lastikte aldım bu şekilde daha kullanmak kısmet olmadı ama çift kafa ile av yaptım.balikta vurdum.

Şimdi gelelim sadede.

Okuduğum yorumlar ve yazılar hep eski teknoloji sanırım değişti ve tüfeklerle hep güncelleme var yeni markalar yeni sistemler.

Şu anlık kara kıyı av planlıyorum hayalim agoson avları yapmak ilk önceliğim bu 100 Luk bir zıpkın istiyorum ilk etapta fakat carbon - ahşap hala karar veremedim.

Ahşap alsam keşke karbon alsaydın derniyim yada carbon alsam ahşap daha iyiymiş dedirtirmi evet biliyorum ikisininde kendine has bazı özellikleri var artıları ve eksiler ama büyük farklarmi.

Manevra , kurulum, atışlarda stabilite , sessizlik ve tabiki görsellik.yani herkezin istediği şeyler.

Kafamda bazı markalar var ama hala net deil.

Carbon tüfek;

Pathos open lazer carbon

Blueteck simple 100

Nitro karbon govde ve diverman kabze(yada mono blok tüfek)

C4 mr irin vardı ama kara kıyı da olmaz dendi)

Ahşap tüfek;

Moratech ahsap

Akdeniz ahşap bunu yeni gördüm

Sanırım bunlar çok baktım ama simdi aklıma gelenler.

Çok dalış yapmadigimi şimdilik söyledim ama ileriye yönelik yatırım gibi düşünüyorum.

Elimde olan tüfek güzel ben çok beğendiğim avda yaptım bana yeterli biliyorum ama onada bir sizde önerirseniz tabiki sharkfinli phatos sis alacagim.

Yok illa elindeki zıpkın yeter de diyebilirsiniz hunuda biliyorum ama alsam güzel olacak.

Yanıt
26 Adet Yanıt Var
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Tüfek tavsiye etmek için öncelikle aşağıdaki soruları net bir şekilde cevaplamak lazım.

  1. Kişinin Maddi Durumu 
  2. Kişinin Av Tarzı ve Dalış Derinliği-Tecrübe Durumu Nedir ?
  3. Dalış Yaptığı Bölge-Meralarda Görüş Durumu Nedir ?
  4. Hedef Balık Türleri Nedir ?

Paylaştığınız bilgiler ışığında elinizdeki 90 lık diverman zıpkın 18 mm tek lastikle bence yeterli gelecektir. Ancak yukarıdaki 3. maddeyi bilmediğimden dolayı tüfek boyu ve türü açısından detaylı yorum yapamıyorum. Yukarıda saydığım konularda bilgi aktarabilirseniz sağlıklı bir yorum yapmaya çalışırım.

Ben 0-10 metre derinliklerde agaşon avı yapıyorum avlandığım meralar bulanık ve görüş az olması nedeniyle 90 cm boyunda ahşap zıpkın kullanıyorum. Ahşap zıpkın kullanmamın nedeni tüfeğin kütleli olması ve  hem gövde hem mekanizma açısından güçlü lastik kombinasyonları kullanmama izin vermesidir. Şu an kullandığım kombinasyon çift 16 mm primeline lastik ve 7 mm 130 cm şiş.

Avladığım balık türleri ile ilgili örnek resimler paylaşıyorum. Sarı Kuyruk, Barakuda,Çipura, İzbir-Züber, Kofana,Levrek,Minekop

zıpkınla çipura avı
zıpkınla baraküda avı
zıpkınla akya avı
zıpkınla izbir şeytan avı
zıpkınla levrek avı
zıpkınla minekop avı
zıpkınla kofana avı
Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Tüfek av boyu 100 Luk dusunuyirum.

Madiyat 2500-3000 TL bir bütçe ayardim.

Yeni başladığım için 0-10 metre arası dalış yapıyorum yapmak istiyorum.

İstanbul'da yaşıyorum ama burada dalış yapma olanagim kısıtlı daha çok saroz asos Behramkale gibi c.kale bölgesi daha çok ava gittiğim ve avlanmak istediğim bölgeler ama tabi oaralar gayet berrak  Marmara'da av yapicam burasıda bulanık.

Önceliğim agason,  baskın yada yuvada balık vurmak istemiyorum.

Tecrübem yok 12 dalış yaptım buna eğitim dalışları dahil.

Önceki dalislarimda mırmır vurdum akya kaçırdım kefale atmak istemedim.ama mırmır vurdum😃

Hedef balık olarak limit üstü olan her balık olabilir Marmara'da zaten balta baş kukla kefal ve arada başka türler çıkıyormuş.

Fakat saroz taraflarında c.kale dahil herhan herşey karşınıza çıkabiliyor.

Tüfek boyu 100 olacak ama kesin daha uzun tufekte kurmakta zorlanabilirim.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Görüşü güzel berrak meralarda agaşon avı için önerilen tüfek boyu 100 cm den başlıyor. Ancak bulanık meralarda daha ufak bir tüfek ile her türlü av sitili uygulanabilir. Hem berrak hem bulanık merada kullanmak için bir tane uzun bir tane de kısa tüfek almak gerekecek gibi 🙂

Karbon Zıpkın mı? Ahşap Zıpkın mı ?

Karbon tüfek kullanmadığımdan dolayı net bir şey söylemem doğru olmaz. Ahşap tüfeğe göre daha hafif olduğunu tahmin ediyorum. Tüfeğin hafif olması karakıyı avında manevra açısından kolaylık sağlayabilir. Başka ne gibi bir faydası olur bilmiyorum. Karbon tüfekler bu zamana kadar bana cazip gelmedi. Apnea Rebel kullandıktan bir süre sonra ahşaba geçtim ve uzun zamandır ahşapçıyım 🙂 Ahşap tüfek kullanmamın nedenlerini yukarıdaki yorumumda anlattım.

Ahşap tüfek için sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla Ömer Elden ustanın tüfeklerini çok beğeniyorum. Yaptığı tüfekleri bu linkten inceleyebilirsin. http://www.vocalsub.com/

Benim kullandığım ahşap Atilla Yılmaz Ustanın üretimi bir tüfek Onun tüfekleri de https://www.atisubshop.com/ bu linkten inceleyebilirsin.

Her iki markanın da internette ve çevremde bir problemini duymadım. Sonuç olarak kişisel yorumumu yapayım bence 0-10 metre derinliklerde agaşon avı yapmak için tek lastikli standart bir zıpkın yeterli olur.

Birde son olarak profil kısmına giderek imza ayarlarını ve boyutu 2mb geçmeyen bir avatar yüklemeni rica edeceğim. Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.

Yanıt
1 Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

Teşekkür ederim.

Bende burada takıldım ahşap tüfek kütleli ama.karbon tüfek hafif mevarasi daha iyidir .

Elimde 90 lik aliminyum tüfek var.0-10 metrelerce ahşap lanstabil av yapabilirmiyim gibi gibi deli sorular 😃

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce
Gönderen: @bbatuhan

Tecrübem yok 12 dalış yaptım buna eğitim dalışları dahil.

Bu deli sorular zıpkınla balık avında hiç bitmez. Samimi olarak bir tavsiye vermek istiyorum. yukarıdaki cümleni özellikle alıntıladım. Elindeki tüfek bu aşamada senin için ideal. Eğitim alarak çok güzel bir başlangıç yapmışsın bir süre bol bol dalışa giderek eğitimde öğrendiğin dalış tekniklerini ve zıpkın avcılığı becerilerini geliştir. Zıpkın değiştirmek yerine atış problemin varsa hedef çalışması yap ve tüfeğin şiş lastik kombinasyonu uygun değilse bu sorunu çözmeye çalış. O elindeki tüfekle çok güzel avlar yapabilirsin. Zıpkınla balık avında belli bir tecrübeye ulaştıktan sonra tüfek ile ilgili seçimini bence daha isabetli yapabilirsin.

Bu arada avatar ve imza ayarını yaptığın için teşekkürler.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Ozman beklicem içim içimi yesede beklicem.sadece sis alayım suanki zipkinima cunki diverman sis ten herkez şikayet etmiş ben sorun yaşamadım oraya buraya sapladim yamulmadinama bir tane yedek alayım .

Suanki zipkinima kullanicam tek lastik s45 cressi ona göre ölçüp biçim.siparis vermiştim geldi pudraladim bekliyor.

Ben teşekkür ederim ki tekrar bu platformu açtığınız icin.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Balik olsunda en dandik zipkin bile  is gorur balik yoksa elindeki ne olursa olsun bir ise yaramaz denklem karisik cok karmasik bir sorunun cok cok ce var onemli olan sana eline uygun kaliteli sana zarar vermeyecek bir zipkin bulman acele etme cevrende dalici varsa odunc alip denersin misal git sana yakin meraya bekle zipkincida ne var al kullan dene karar ver ama genede bir zipkincinin oyuncagi gibidir malzemeler bir tane yetmez 2.3.4 olsa genede ister

Yanıt
5 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@scotchsoda

Bende de bir kaşıntı var bu arada bazuka gibi ahşap tüfeği duvara asıp düz alüminyum borulu bir tüfek alasım geliyor 😀 Bu arada imza ayarlarına ad soyad-yaş-ve yaşadığın ili yazarsan sevinirim üstadım. Maksadım facebook un seviyesiz ortamından sıyrılarak abi-kardeş kıvamında samimi bir orta yaratmak 🙂

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Katılım : 4 sene önce

Sığ su avcisi
Mesajlar: 1116

sizin yaşınızı göremedim dogum tarıhınızıde 😀 beni bilenler bilir anlatmaya gerek yok 😀 

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@scotchsoda

Adminlere yaş sorulmaz abi 😀 hahahah 

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Katılım : 4 sene önce

Sığ su avcisi
Mesajlar: 1116

doğum tarihini söyle o zaman 😀 yaşa ada takılmam öyle huyum yoktur takma ada nick olayını severim zira herşey sanalda söylenmez.sendende ricam çeşitli arkadaşlar gelirse kimse takılmazlarsa bu tür olaylara sevinirim görevlerinden dolayı bilgilerini vermek istemeyen çok arkadaş var bizim camiada 👍 👍 

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@scotchsoda

Eğer böyle çekinceler varsa tabiki isim konusunda istisna tanıyabilirz. Ancak bence yaş bilgilsi illaki olmalıki abi kardeş ilişkisi kurulsun. Bir konuya yorum yaparken karşımızdakine nasıl hitap edeceğimizi bilelim. Bunula ilgili bir anket oluşturalım ilerleyen zamanlarda abi

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Scohsoda birşey yazmıştı ama ben birşeye bastım sanırım silindi göremiyorum kusura bakmayın.

Diverman zıpkın güzel bana zarar vericegini sanmıyorum tetik mekanizmasında bence çok saglamki aldığım kişide bir çok testten geçirmiş ve güven veriyir .

Kabze elime tam oturuyor aslında guzelya zipkinim ama heves ettim bir artışa girdim ama çevremde dalış yapan çok az kişi var onlarda belirli markaları kullanıyor ve öneriyor.

Yazdıklarım gibi.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Mesajlar: 1116
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Sığ su avcisi
Katılım : 4 sene önce

Bu arada Buğra yakınız senle eğer dalmak istersen mera bol vakit ayırırsan birliktede dalmak nasip olur zıpkına gelirsek zamana yay acele etme zıpkın çeşidi çok kendini dalacagın merayı tanıdıktan sonra bütçeni yormadan alırsın .

Yanıt
3 Adet Yanıt Var
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@scotchsoda

Valla çok sevinirim 5 mm elbisem var bu soğukta idare ederim bilmiyirum çok üşüyen biri deilim ama bilemedim.en kısa zamanda rahatsız ederim sizi .çocuklar bu lanet domuz gribine yakalandı onların hastalığı geçsin rahatsız ederim sizi.

Yanıt
Rıdvan (scotchsoda)
Forum Yönetimi
(@ridvan)
Katılım : 4 sene önce

Sığ su avcisi
Mesajlar: 1116

Allah acil şifalar versin .Sağlık olsun dalış karda bile dalarız sıkıntı değil derdimiz balık değil 🤗 

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@scotchsoda

Aynen öyle derdim balık deil güzel vebdenizin içinde bir hobi edinmek.

Hatta zıpkın hiç ama hiç aklımda yoktu ama 3-5 balık vurunca hosumada gitmedi deil.

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
Konuyu Başlatan
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Sanırım büyük ihtimal sporasub sk40 modelinde karar kıldım tafsiyeler ve videolara baktığımda sığ suda manevra kabiliyeti en yüksek ve 0-10 metre arası iş goruceknen iyi zipkinlardan birisiymis.

Forumda kullanan varsa yorumlarini almaknisterim gerçi baya tafsiye ettiler.

Bendeki durum bu .

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@bbatuhan

o zaman şimdiden hayırlı olsun diyelim 🙂 

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

Teşekkür ederim

Yanıt
Sayfa 1 / 2
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account