Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ahşap zıpkın tavsiye

29 Mesajlar
16 Üyeler
29 Beğeniler
5,871 Görüntüleme
Ali Alper Kurşunluoğlu
Mesajlar: 5
Konuyu Başlatan
(@calaberno)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Paylaşımları ve forumu takip ediyorum yazmadan önce epeyce araştırmada da bulundum fakat istediğim cevapları bulamadığım için konu açmak durumunda kaldım. Yıllar önce beuchat marka 90'lık bir ahşap zıpkınım vardı. Manevrası belkide boyundan ve çok kütleli olmayışından kaynaklı su altındaki hareketleri çok kolaydı. Fakat zamanla 10 - 15 mt arasında av yapmaya başlayınca biraz daha zıpkın boyunu büyütüp 100 -110 luk ahşap zıpkın bakmaya başladım. Bu süreçte yaptığım araştırma ve sadece internet üzerinde gördüğüm video ve fotoğraflarda bir kaç marka dikkatimi çekti. Bu zıpkın ve modelleri,

  1. Budak jade veya power
  2. Akdeniz v120
  3. Vocal Marlin veya tavsiyeye göre rollgun
  4. Ati sub

şeklindedir. Öncelikle bu zıpkınları üreten ar-ge çalışmalarını yapan, emek veren yatırım yapan tüm ustalarımıza teşekkür ediyorum.Zıpkın konusuna dönecek olursak yüzerlilik, isabet, suda rahat hareket edebileceğim, gövde olarak dayanıklı bir zıpkın almak istiyorum. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlarımdan tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden yanıtlarınız ve yardımlarınız içi teşekkürler.

(Not: Araştırmamda gözümden kaçan, bilmediğim, bu işe emek veren başka markalar ve ustaları da vardır muhakkak. Kimseyi kırmak incitmek istemem, Her konuda da görüşlerinize açığım.)

Yanıt
28 Adet Yanıt Var
6 Adet Yanıt Var
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@calaberno

Merhabalar.

Budak kullandım ancak almanızı önermem. Alacaksanız ben satıyorum. Mekanizması pek hoşuma gitmiyor. 2 yıldır satılmıyor zaten zıpkın. Fiyatı az da yazsam satılmıyor çok da yazsam satılmıyor 🙂

Atisub kullandım ancak önermem.

Marotech kullanmadım ama önermem.

Vocalsub roller kullandım. Roolgun da öneririm marlin de öneririm.

Akdenizsub kullanmadım ancak öneririm.

Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@sohayli merhaba yorumların ve kendi tüfeğin için eleştrilerin önemli fakat bende marotech kullanıyorum . Genel açıdan memnunum. Kullanmadığınız halde neden önermiyorsunuz. Faydalı olması açısından sebebini açıklarsan sevinirim .

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@moguzcan

Marotech kullanmadım ama bu denemediğim anlamına gelmiyor.

Detaylarına çok inmedim çünkü ilk adımdan bana göre olmadığını anladım.

Kabzesinin tasarımı benim elime uymadı ve tetik parmağıma uzak kaldı.

Mekanizması nasıldır yüzerliği nasıldır o aşamaya geçemedim çünkü bu kabzeyle bir zıpkını kullanmak istemem

Aynı sorunu Jak Boeno zıpkında da yaşadım. Onun kabzesi de çok kötüydü.

Ama önerdiğim zıpkınlarda kabzeyi elinize aldığınızda zıpkını tuttuğunuzu bile unutabilirsiniz.

Ve zıpkın seçiminin ilk adımı kabzenin elinize uymasıdır.

Yanıt
ozansefer
(@ozansefer)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 90

@sohayli Dediğiniz gibi tetik parmağa çok mesafeliyse bilek açısı bozulur tutuştan dolayı tepmeyi kontrol etmek zor olur. Kabzayı tuttuğumuzda zıpkınla kolumuz aynı doğrultuda uzanmalı. Ahşap alırkende ergonomik değil düz elcik alıp kendimiz epoxy hamuruyla elimize uygun elciği yapmamız en doğrusu. Videoda trygons ayrıntılı anlatmış. 

Yanıt
mavidemir
(@mavidemir)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@calaberno marotech master 110 aldım ve gayet memnunum, zıpkın da diğer kullandığımız malzemeler gibi her kullanıcı da farklı sonuçlar yaratıyor, bahsi geçen markalar kendini ispatlamış başarılı tüfekler, bura da önemli olan hangi marka ve modele içinizin ısınacağı ( av özelliklerinize uygun olan bir tüfek tabi) 110 luk tüfekle artık kara kıyı avı yapıyorum o derece memnunum yani. İmkanınız olursa inceleyip dokunarak canlı görerek seçin zaten tüfeklerin performansları aynı özellikte olduktan sonra çok büyük farklar yaratmayacaktır.

Dalin sağlıcakla.

Yanıt
Yusufselcukank
(@yusufselcukank)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 25

@calaberno mesutsub mk 55 yada megadalona bakın 16 ülkeye ihraç ediyor

Yanıt
Mesajlar: 3
(@zbanko)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Ermesin iki silindirli reverse tetik mekanizmasini güzel bir ahsap gövdeye (110cm) monte etmek istiyorum. Bir de üzerine hunt marka 8mm/140cm sis ve kücük ic capli ya 14 ya 16 mmlik lastikler takacagim. Bu nedenle tüm bu bahsi gecen firmalardan (marotech, Mesutsub, budak, akdeniz, vocal, deepro, atisub,...) aralarinda tetiksiz, lastiksiz, sissiz sadece ahsap gövde alabilecegim bir üretici ariyorum. Bilgisi olan paylasirsa cok sevinirim.

Yanıt
Sayfa 2 / 2
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account