Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Ahşap zıpkın tavsiye

29 Mesajlar
16 Üyeler
29 Beğeniler
5,974 Görüntüleme
Ali Alper Kurşunluoğlu
Mesajlar: 5
Konuyu Başlatan
(@calaberno)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Paylaşımları ve forumu takip ediyorum yazmadan önce epeyce araştırmada da bulundum fakat istediğim cevapları bulamadığım için konu açmak durumunda kaldım. Yıllar önce beuchat marka 90'lık bir ahşap zıpkınım vardı. Manevrası belkide boyundan ve çok kütleli olmayışından kaynaklı su altındaki hareketleri çok kolaydı. Fakat zamanla 10 - 15 mt arasında av yapmaya başlayınca biraz daha zıpkın boyunu büyütüp 100 -110 luk ahşap zıpkın bakmaya başladım. Bu süreçte yaptığım araştırma ve sadece internet üzerinde gördüğüm video ve fotoğraflarda bir kaç marka dikkatimi çekti. Bu zıpkın ve modelleri,

  1. Budak jade veya power
  2. Akdeniz v120
  3. Vocal Marlin veya tavsiyeye göre rollgun
  4. Ati sub

şeklindedir. Öncelikle bu zıpkınları üreten ar-ge çalışmalarını yapan, emek veren yatırım yapan tüm ustalarımıza teşekkür ediyorum.Zıpkın konusuna dönecek olursak yüzerlilik, isabet, suda rahat hareket edebileceğim, gövde olarak dayanıklı bir zıpkın almak istiyorum. Bu konuda tecrübe sahibi arkadaşlarımdan tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden yanıtlarınız ve yardımlarınız içi teşekkürler.

(Not: Araştırmamda gözümden kaçan, bilmediğim, bu işe emek veren başka markalar ve ustaları da vardır muhakkak. Kimseyi kırmak incitmek istemem, Her konuda da görüşlerinize açığım.)

Yanıt
28 Adet Yanıt Var
6 Adet Yanıt Var
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@calaberno

Merhabalar.

Budak kullandım ancak almanızı önermem. Alacaksanız ben satıyorum. Mekanizması pek hoşuma gitmiyor. 2 yıldır satılmıyor zaten zıpkın. Fiyatı az da yazsam satılmıyor çok da yazsam satılmıyor 🙂

Atisub kullandım ancak önermem.

Marotech kullanmadım ama önermem.

Vocalsub roller kullandım. Roolgun da öneririm marlin de öneririm.

Akdenizsub kullanmadım ancak öneririm.

Yanıt
moguzcan
(@moguzcan)
Katılım : 4 sene önce

Üye
Mesajlar: 361

@sohayli merhaba yorumların ve kendi tüfeğin için eleştrilerin önemli fakat bende marotech kullanıyorum . Genel açıdan memnunum. Kullanmadığınız halde neden önermiyorsunuz. Faydalı olması açısından sebebini açıklarsan sevinirim .

Yanıt
sohayli
(@sohayli)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 96

@moguzcan

Marotech kullanmadım ama bu denemediğim anlamına gelmiyor.

Detaylarına çok inmedim çünkü ilk adımdan bana göre olmadığını anladım.

Kabzesinin tasarımı benim elime uymadı ve tetik parmağıma uzak kaldı.

Mekanizması nasıldır yüzerliği nasıldır o aşamaya geçemedim çünkü bu kabzeyle bir zıpkını kullanmak istemem

Aynı sorunu Jak Boeno zıpkında da yaşadım. Onun kabzesi de çok kötüydü.

Ama önerdiğim zıpkınlarda kabzeyi elinize aldığınızda zıpkını tuttuğunuzu bile unutabilirsiniz.

Ve zıpkın seçiminin ilk adımı kabzenin elinize uymasıdır.

Yanıt
ozansefer
(@ozansefer)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 90

@sohayli Dediğiniz gibi tetik parmağa çok mesafeliyse bilek açısı bozulur tutuştan dolayı tepmeyi kontrol etmek zor olur. Kabzayı tuttuğumuzda zıpkınla kolumuz aynı doğrultuda uzanmalı. Ahşap alırkende ergonomik değil düz elcik alıp kendimiz epoxy hamuruyla elimize uygun elciği yapmamız en doğrusu. Videoda trygons ayrıntılı anlatmış. 

Yanıt
mavidemir
(@mavidemir)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 3

@calaberno marotech master 110 aldım ve gayet memnunum, zıpkın da diğer kullandığımız malzemeler gibi her kullanıcı da farklı sonuçlar yaratıyor, bahsi geçen markalar kendini ispatlamış başarılı tüfekler, bura da önemli olan hangi marka ve modele içinizin ısınacağı ( av özelliklerinize uygun olan bir tüfek tabi) 110 luk tüfekle artık kara kıyı avı yapıyorum o derece memnunum yani. İmkanınız olursa inceleyip dokunarak canlı görerek seçin zaten tüfeklerin performansları aynı özellikte olduktan sonra çok büyük farklar yaratmayacaktır.

Dalin sağlıcakla.

Yanıt
Yusufselcukank
(@yusufselcukank)
Katılım : 3 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 25

@calaberno mesutsub mk 55 yada megadalona bakın 16 ülkeye ihraç ediyor

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Bende bayadır bakıyorum. Gerçi zıpkınım var ama ahşap alicam bir tane

2 markada kitlledim

1 - Akdeniz

2- moratech

Hatta bugün Akdeniz zipkınlarini yapan arkadasla başka bir konu için konuştum . Kara-kiyi 100 Luk bir zıpkın hangisi olur dedim dyma head veya v light dedi 100 Luk olarak .

Kullananlar mekanizmanın mükemmel.otesi sephiyeninde aynı şekilde harika olduğunu üstüne basa basa söylüyorlar .

Moratech te güzel kullanıp kötü yorumlayan okumadım.

Ama Akdeniz zipkinlari sanki bir tık daha iyi gibi geldi beni şekli yada makara sistemi benim için daha görseli güzel gibi ama sizde bir araştırın derim.

Yanıt
1 Yanıt
Ali Alper Kurşunluoğlu
(@calaberno)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 5

@bbatuhan

Cevap için teşekkür ederim Buğra Bey, araştırmaya devam ediyorum.

Yanıt
Barracuda
Mesajlar: 2723
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Ben yıllardır Atisub Deryabeyi kullanmaktayım. 2. el olarak satın aldığım tüfeğimle bir bağ oluştu aramızda 🙂 En güzel avlarımı bu tüfekle yaptım. Ahşap tüfekler çeşitli şiş lastik kombinasyonları deneyebilmek için çok elverişliler. Gövde yapısı ve güçlü mekanizmaları sayesinde çok farklı kombinasyonlar deneme fırsatım oldu. Şu anda 7mm şiş ve çift 16 mm primline marka lastiklerle güçlü bir kombinasyonda karar kıldım ve atışlardan çok memnunum. Tüfeğin tipi ne olursa olsun tüfeğe ve av tipine uygun bir kombinasyon ayarlanamazsa en kaliteli tüfek bile olsa tat vermeyecektir.

Tüfek bakımı ya da parça vs lazım olduğunda Atilla Yılmaz uygun fiyatlarla yardımcı oluyor. Diğer tüfekleri kullanmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Atisub tüfeklerle ilgili doğrudan bilgi almak isterseniz.

Atilla Yılmaz : 0535 277 70 32

Yanıt
2 Adet Yanıt Var
Ali Alper Kurşunluoğlu
(@calaberno)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 5

@can

Değerli bilgiler için teşekkür ederim Can Bey. Bence de bir süre geçtikten ve doğru kombinasyonu bulduktan sonra ne yapıp ne yapmamanız gerektiğini çok daha iyi kestirebiliyorsunuz,  atışlarınız ve alışkanlıklarınız şekillenmeye başlıyor. Aslında benim fikrim deneme yapma şansı bulunsa en doğru kararın verileceği yönünde.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723

@calaberno rica ederim. Aslında tam olarak yardımcı olamadım Ancak kendi kullandığım tüfek ile ilgili bir öneride bulunabildim 🙂 belki diğer markalarda benim kullandığım tüfekten daha ileri modeller vardır. Keşke fırsat olsa da çoğu zıpkını deneme imkanımız olsa. O zaman nokta atışı şu zıpkın diyebilirdim 🙂

Yanıt
Zargana
Mesajlar: 3
(@zargana)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba, sizin gibi ben de bir süre araştırdım. Forumları okudum, tecrübe sahibi zıpkıncılarla görüştüm benim avlama yeri ve şeklime göre daha uygun olduğu için Marotech see bass 100 lük tercihinde bulundum.

Alın teriyle ahşaba can veren tüm ustalara selam olsun. Bence hepsi birer sanatçı, herbirinin farklı güzel yanları var. Kimisi güzel ve estetik, kimisi rahat, kimisi performanslı zıpkınlar.

Bu ustaların hepside sevilen insanlar. Taktirlerimizi kendilerine iletirsek çok mutlu olurlar ve işlerini şevkle yaparlar.

Sizde kendileriyle görüşün, sizi bilgilendireceklerdir.

Yanıt
1 Yanıt
Ali Alper Kurşunluoğlu
(@calaberno)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 5

@zargana

Kesinlikle haklısınız. Böylesine güzel ahşap zıpkınların ülkemizde yapılması ahşabın hayat bulması insanı gururlandırıyor gerçekten. Sizin kullandığınız moratech sea bass modelini de araştıracağım.

Yanıt
ozansefer
Mesajlar: 90
(@ozansefer)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Merhaba bir arkadaşıma marotech zıpkın aldık yaklaşık 5 yıl önce. Abellan denton kullanıyorum arkadaşım da beğendiği için bir benzerini marotech e yaptırdık. Gövde çok iyi görünüyordu ancak tetik sert geldi. Mekanizmayı gönderdik işlem yapıp geri gönderdiler sertlik gitti ama şiş kaçırma yaptı sonra tekrar mekanizma değişti arkadaş soğudu zıpkından sattı. Yine 5-6 yıl önce budak jade aldı bir arkadaşım onun da tetik mekanizması sertti Yeni modellerde düzeltmiş olabilirler eskiden Espera sub kullandım mekanizması mükemmeldi ama artık üretilmiyor akdeniz sub içinde mekanizması çok iyi diyorlar mekanizma çok önemli sert olduğu zaman zıpkın keyifsiz hale geliyor atışı bozuyor.

Yanıt
Zek
Mesajlar: 125
 Zek
(@zek)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

 Ben yeni Yiğit Akdeniz dynema head 110 aldım. Şidetle tavsiye ediyorum. 110la kara kıyı yaparsınız öyle söyliyeyim. Daha 1 kere girme şansım oldu ama ne adaptasyon, ne alışma süreci. İlk girişte zbamm. 
Manevra çok iyi. Daha kısa zıpkınlarım kalamar gövde olmasına rağmen daha zor dönüyor. Pathos sniper 85 daha zor dönüyor.

Yanıt
7 Adet Yanıt Var
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@zek abim bir tanıtım yazısı yazsan valla tadından yenmez inanılmaz merak ediyorum.

Yanıt
Zek
 Zek
(@zek)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 125

@bbatuhan yapacağım ama kendi dalışlarımda güzel bir görüntü yakalarım diye biraz bekledim ama galiba bu balık kıtlığında güzel bir av videosu koyamayacağım. Geçen ilk dalışta harika bir karagöz vurdum ama antrenman olarak dalıyorum diye kamerayı açmadım. Yani bir sürü talihsizlikler dizisi yüzünden sürekli erteleniyor. Yakın zamanda inşallah.

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@zek vallahi inanılmaz merak ediyorum şeklini semalini.kafa yapısını ve zıpkın kavisini.

Manevrasi suda hareketi atış erimi ne kadar gidiyor yani sendeki kombinasyonla.bir sürü şey yani.

Yanıt
Barracuda
Yönetici
(@can)
Katılım : 7 sene önce

Mesajlar: 2723
Gönderen: @bbatuhan

@zek abim bir tanıtım yazısı yazsan valla tadından yenmez inanılmaz merak ediyorum.

Bende merakla bekliyorum. Ülkemiz şartlarında her malzemeyi alıp kullanma imkanımız olmuyor. Bu nedenle ürün incelemeleri çok kıymetli.

Yanıt
(@ganos)
Katılım : 4 sene önce

Üye Palazı
Mesajlar: 136
Gönderen: @zek

 Ben yeni Yiğit Akdeniz dynema head 110 aldım. Şidetle tavsiye ediyorum. 110la kara kıyı yaparsınız öyle söyliyeyim. Daha 1 kere girme şansım oldu ama ne adaptasyon, ne alışma süreci. İlk girişte zbamm. 
Manevra çok iyi. Daha kısa zıpkınlarım kalamar gövde olmasına rağmen daha zor dönüyor. Pathos sniper 85 daha zor dönüyor.

Yeni zıpkın heyecanı mı yoksa ciddi ciddi 85 lik zıpkından daha mı manevralı merak ettim. Ben de ahşap düşünüyorum, önceden kullanmıştım ama kalın kütük gibi ahşap çok hoşuma gitmedi budak düşünüyorum kafaya doğru inceliyor hoşuma gidiyor.

Yanıt
Zek
 Zek
(@zek)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 125

@ganos 85 sniperdan iyi manevrası var arkadaşta v110 modeli var o daha ince kafa o onun daha iyi döndüğünü söylüyor ben daha deneyemedim v110 modeli ama net bir şey şöylersem 105 apnea dan daha iyi dönüyor ki yan yana koydum aralarında milim fark var uzunluk olarak. 
ben teknik olarak bir teorim var onu incelemede anlatacağım.

Yanıt
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Katılım : 5 sene önce

Kıdemli Üye
Mesajlar: 529

@ganos budak jade -vokalsub- Akdeniz zaten başka marka yok gibi geliyor bana.

Jade kalamar gövde vokalde de benzer ama Akdeniz farklı gibi.

Akdeniz'de tugekte dyma head kafa lastik yerleri yapıldığı için daha farklı duruyor bende onu merak ediyorum aslında .

Vokalsub dada çok güzel modeller var.jade kullanıcı çok memnun olmayan çok nadir insan var gib gibi gibi..

Yanıt
eskrim
Mesajlar: 29
(@eskrim)
Yeni Üye
Katılım : 4 sene önce

Bende sezonda Levent sub/Pusat almayı planlıyorum forumda kullanan varmı acaba.

Yanıt
1 Yanıt
(@lexus)
Katılım : 4 sene önce

Yeni Üye
Mesajlar: 4

......

Yanıt
Mesajlar: 15
(@ismailguler)
Yeni Üye
Katılım : 3 sene önce

Merhaba

esperasub , budak , marotech , deepro , l&b sub marka ahşap zıpkınların farklı boy ve modellerini kullanmış biri olarak ahşap zıpkında işçilik ve kullanılan malzeme çok önemli ben son dönemlerde akdenizsub zıpkınlarını gerek işçilik gerek arge ve malzeme olarak çok başarılı buluyorum , diğer bir tavsiyem marotech markası olurdu , esperasub artık üretilmiyor o sebeple listeye yazamıyorum çünkü elinde olan pek satmayı düşünmüyor eğer güzel bir kombinasyonu varsa güzel zıpkındır tavsiye ederim.

Yanıt
Mehmet Reyhanoğlu
Mesajlar: 326
(@sarimehmet)
Üye
Katılım : 4 sene önce

Bu aralar takip ettiğim pusat marka var videolarda gördüğüm kadarıyla gayet başarılı bir tüfek ben yıllar önce deepro almıştım fakat şu an yeni arayışlar içerisindeyim maliyeti düşürmek amaçlı havalı zıpkın aldım şu an alışma süreci deyim

Yanıt
Buğra Batuhan
Mesajlar: 529
(@bbatuhan)
Kıdemli Üye
Katılım : 5 sene önce

Bu arada vocalsub roller+++ modelinde baya iyi gözüküyor kısa boy ve atış erimi,etkili atış erimi baya yüksek bir zipkinmis.

Yanıt
Sayfa 1 / 2
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account