Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Salvimar Deeper İnceleme (Karşılaştırmalı)

8 Mesajlar
4 Üyeler
15 Beğeniler
2,709 Görüntüleme
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

IMG 20210305 162756
IMG 20210305 162902
IMG 20210305 163123

Selamlar,

Saatin genel anlamda özelliklerine internetten ulaşmak mümkün bu nedenle kullanıcı gözünden karşılaştırmalı bir başlık açmak istedim. Türkiyede benden başka kullanan var mı bilmiyorum ama herhangi bir kullanıcı yorumuna ulaşamadım. Saati 1 ay kadar önce kurların hafif durgun olduğu dönemde sipariş verdim. Aklımdaki model One Plus olmasına rağmen bu modele ait yabancı bir kullanıcının çekmiş olduğu videoda Deeper'ın aslında satış için kullanılan fotoğraflarından daha güzel gözüktüğünü fark ettim ve seçimimi bu yönde kullandım. İnternetteki fotoğraflarının aksine daha iyi malzeme kalitesine sahip ve ekran büyüklüğü diğer saatlerden küçük değil, okunurluğuda yeterli seviyede.

Gelelim fiyatlara; scubastore'da One Plus ile arasında 20-30 tl gibi bir fark vardı. Siyah olan model ile yeşil kamuflaj arasında 150-200tl gibi bir fark vardı. Saat 740tl +60tl kargo + 140tl gümrük ile yaklaşık 1000tl'ye gelmiş oldu.

IMG 20210409 115251
IMG 20210401 100948
IMG 20210409 115316

ONE PLUS - DEEPER

Aklında düşük bütçe ile bir dalış bilgisayarı alma fikiri olanların önüne çıkacak olan ilk iki model bunlar olacaktır. Bunlara ek olarak birde Seac Partner var. Sanırım bu 3 model de çinli bir firma tarafından aynı iç mekanizma kullanılarak sadece kasasında küçük değişikliklerle üretilen saatler.

Özellik olarak bu iki model birebir aynı. Basit bir kol saatinde olması gereken saat, tarih, kronometre gibi özelliklerin tümü mevcut buna ek olarak serbest dalış modu ve dalış kayıtlarına ulaşmak mümkün. Dalış moduna geçmek için One Plusda olduğu gibi tuşuna basarak dalış moduna girmek gerekiyor yani suya girdiğinde otomatik olarak geçmiyor. Saat ile henüz 2 kere dalış yapma fırsatı buldum. Fakat anladığım kadarıyla kayıtlar günlük tutuluyor. Yani bugün yapılan dalışların kayıtları yarın yeni dalış yaptığınızda kayboluyor yerini yeni kayıtlar alıyor. Yapılan en derin dalış ve 1 gün içerisinde yapılan toplam apnea süresi(1 gün içinde her dalışda yapılan apnea sürelerinin toplamı)  ayrıca kayıt altına alınıyor ve bu bilgiye her zaman ulaşılabiliyor. Bu kısımı önümüzdeki dalışlarda da tecrübe edip daha sonra editleyebilirim.

IMG 20210409 115207
IMG 20210331 171218

Suunto D4i - Salvimar Deeper - Mares Smart Apnea

Önceki saatim Suunto'nun D4i modeliydi. Öncelikle malzeme kalitesi olarak karşılaştırılamayacak bir fark var. Hem Mares hemde Suunto elinize aldığınızda aradaki fiyat farkını hissetiriyorlar. Suyu otomatik olarak algılayıp dalış moduna geçmeleri dışında serbest dalış modunda ekstra bir özellikleri yok. Kordon olarak karşılaştırdığım 4 modelde neredeyse aynı boyda. 5.5mm elbise üzerine 3mm eldivenle ile bileğime taktığımda tam oluyordu. (Boşta 3-4 delik daha kalıp kordonun ucu kopçasının içerisinden geçirerek serbest kalmıyor)

Sonuç olarak; su sıcaklığı, satıh süresi(surfing time), dip süresi(apnea time) ve derinlik bilgileri dalış süresince ihtiyacımız olan bilgiler. Günümüz kurları göz önüne alındığında saatten tüm beklentim bu bilgileri sunması ve 4-5 sene kadar sunmaya devam etmesi yönünde 😋 😋 Kullanmaya devam ettikçe başlığı zaman zaman güncellerim. Yine konu ile ilgili sorularınızı başlık altında cevaplamaya çalışırım.

 
Gönderildi : 09/04/2021 12:57
Feyyaz Konu, Barracuda, Berkay and 2 people reacted
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Beklenen inceleme gelmiş .

İlk görünüşü yakışıklı.ekran evet daha büyük bir tık daha rakamlar ardındaki bosluklardan belli.

Bende bir oneplus kullanıcısiyim.1 senden fazla oldu nerseyde çok dalış yapmasamda beni hiç üzmedi.

Tüm sorulara cevap veren bir saat fiyatına göre en iyi seçimlerden biri hatta ilki.

Yeni saatin hayırlı uğurlu olsun bol balık yakaliyasin inşallah.

 
Gönderildi : 10/04/2021 12:47
Barracuda and zencuk reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @bbatuhan

Yeni saatin hayırlı uğurlu olsun bol balık yakaliyasin inşallah.

Teşekkürler. En kısa sürede @ridvan abiyle vizeleri alında bir organizasyon yapalım

 
Gönderildi : 10/04/2021 13:24
Buğra Batuhan
(@bbatuhan)
Mesajlar: 529
Kıdemli Üye
 

Valla bir  negatif olayimda yarın bir daha test yaptiricam 2gunde bir test oluyorum.

 
Gönderildi : 10/04/2021 13:51
zencuk reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@zencuk yeni saatin hayırlı olsun ayrıca açmış olduğun konu için eline emeğine sağlık. Tam anlamıyla kullanıcı yorumu dolu bir inceleme yazısı olmuş. Bu saati merak eden ve almak isteyen hobidaşlar için muazzam bir kaynak 👍

Ben de Salvimar dalış saati kullanıcısı olarak (salvimar one plus) saatimden çok memnunum. Bu zamana kadar daha bir yamuğunu görmedim. Senin saat bir tık irice duruyor ancak one plus ile deeper saatlerin ekrandaki karakterleri vs aynı boyutlarda gibi geldi bana. Tekrar hayırlı olsun. Bol avlı ve keyifli dalışlarda kullan.

 
Gönderildi : 10/04/2021 20:19
zencuk reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@can

Teşekkürler. Gerekirse forumun kasasından ödenek ile garmin saat falan alınıp salvimarla karşılaştırabilirim 🤣 🤣

 
Gönderildi : 11/04/2021 00:24
ONR6NKOC and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @zencuk

@can

Teşekkürler. Gerekirse forumun kasasından ödenek ile garmin saat falan alınıp salvimarla karşılaştırabilirim 🤣 🤣

Forumun kasasındaki sargoz ve kefallerden bir poşet vereyim kardeşime 🙂 saatin kordonuna yetmez ama ne yapalım yağmasak da gürleyelim değil mi 😀

 
Gönderildi : 11/04/2021 06:12
zencuk reacted
ozkancab
(@ozkancab)
Mesajlar: 128
Yeni Üye
 

bende deeper saat kullaniyorum, kordonu guzel uzun , elbisenin eldivenin ustune rahatca giyebiliyorsunuz. Cami ve ust kismi cok narin , bir yere surtulunce hemen cizik yapiyor, salvimara mail attim. koruyucu film yok saati zipkini tuttugun elinin ic kismina gelicek sekilde tak dediler 🙂 Birde yeni diplere inince bip diye otuyor, baliklari korkutup kaciriyor, bunuda sordum, derinlik alarmini 0 metreye almam soylendi safdisi etmek icin, bu ince ayarlari yapmak icin okumam gereken yazilar gozumun gorebildiginden kucuk, 2-3 kere hatali ayarlama yaptim hala otuyordu, gozumun tesadufen keskin gordugu bir gun dogru ayarlamayi yaptigima inaniyorum ama o gunden sonra dalip deneme firsatim henuz olmadi.Malum benim bebegin gelisinin sayili gunu kaldi esimi yalniz birakamiyorum.Suyun piril piril oldugunu gunler geciyor, uzakdan durbinle diger dalanlara bakarak 🙁

 
Gönderildi : 11/04/2021 12:09
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account