Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış Kemeri Üzerine Dalış Bıçağı ve Balık Dizgisi Nasıl Takılır

1 Mesajlar
1 Üyeler
1 Beğeniler
5,014 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Dalış Kemeri Nasıl Hazırlanır ? Dalış Kemerine Bıçak ve Balık Dizgisi Nasıl Takılır ?

dalış kemeri nasıl hazırlanır

Herkese merhaba. zıpkınla balık avına yeni başlayan bir arkadaşımız, ağırlık kemeri nasıl hazırlanır ve özellikle balık dizgisi ve dalış bıçağının kemere nasıl takıldığını anlatan bir yazı hazırlamamı istedi. Bende hem foruma yeni konu açtım ve youtube kanalımda anlatımlı bir video yayınladım. Videolu anlatımı yazının alt kısmına ekliyorum. Dalış kemeri üzerine, kurşunlar, balık dizgisi ve dalış bıçağını en güzel şekilde nasıl takarız kendi kullanış tarzıma göre anlatmaya çalıştım umarım faydalı olur. Ayrıca yazı yada video hazırlamamı istediğiniz bir konu olursa yazı altına yorum yaparak bana bildirebilirsiniz.

Ağırlıklar Kemere Nasıl Takılır ?

dalış ağırlık kemeri

Öncelikle kemeri, dış kısmı yukarı gelecek şekilde  düz bir zemine yatırın. Daha sonra kemere takacağımız ilk kurşunu, dış tarafı yukarı gelecek şekilde tutup kemere takıyor ve ağırlığı kemerdeki metal tokaya doğru yaklaştırıyoruz. Kurşun ağırlığı sona kadar itmeyin. Kemerin tokasıyla kurşun arasında, kemeri tutabileceğimiz kadar boşluk kalmasına dikkat edin. Daha sonra kemeri kurşunun diğer yuvasından geçirip çekiyoruz ve ilk kurşunu kemere takmış olduk, tüm kurşunları birbirine bitişik olacak şekilde kemere takıyoruz.

Bu kemeri hazırlarken 7 mm elbise ve sığ sular için fazladan ağırlık kullandığımdan dolayı ağırlıkları birbirine bitişik olarak dizdim. Mesela siz dalış kemerine 6 kg ağırlık takacaksanız kemerin sağ-sol ve sırt kısmına olmak üzere ağırlıkları aralarında boşluk bırakarak belinize eşit şekilde dağıtmanız gerekiyor. 

Dalış Bıçağı Kemere Nasıl Takılır ?

dalış kemeri ve dalış bıçağı

Dalış bıçağını kol ve bacakta taşımak yerine sağ elimin altında her an kullanıma hazır şekilde kemere takmayı daha faydalı görüyorum. Bu sebeple dalış bıçağını kemerin tokasız ucundaki son ağırlığa sabitleyeceğim. Kemeri kurşundan çıkartıp bıçağı baş aşağı gelecek şekilde takın. bu şekilde Ayağa kalkıp kemeri belinize sardığınızda bıçağın sapı yukarıya bakacak ve her an kullanıma hazır vaziyette kalacaktır. Kemer üzerine takılan bıçağın yüzerken düşme gibi bir riski bulunmamaktadır. Daha önceleri kol bandıyla bıçağı koluma takıyordum maalesef yüzerken kolumdan çıkarak bıçağımı kaybettim ve dalış bıçağımı kemer üzerinde taşımaya başladım.

Balık Dizgisi Kemere Nasıl Takılır ?

agirlik kemeri balık dizgisi

Sıra geldi balık dizgisini kemere takmaya. Bu işlemi kemeri belinize taktıktan sonra daha kolay yaparsınız. Dizgi misinasının ucundaki ufak halkadan dizgi demirini geçirip bir halka oluşturun. Bu halkayı kemerin tokasından sonra gelen ilk kurşuna geçirip misinayı çekin. Dizginin uzunluğuna göre misinayı bir veya iki tur ağırlığa dolayın. Dizgi demirinin bulunduğu misinayı dalış bıçağını taktığınız ağırlığa bir iki tur doladıktan sonra dizgi kemerini dalış bıçağının kılıfında bulunan yere yerleştirin. Hepsi bu kadar.

Ağırlık Kemeri İle İlgili Püf Noktalar

Dizgi demirini kemerle kurşun arasına sokmaya çalışmayın. Bu şekilde yaparsanız dizgi demiri yüzünden kemeriniz yara alır ve o kısımlardan hiç beklemediğiniz bir anda yırtılır zor durumda kalırsınız.

Ayrıca kemeri giyerken kesinlikle kemer tokasından kaldırmayın. Kemeri, toka gerisinden tutmaya özen gösterin. Tokasından kemeri tutup kaldırırsanız toka bağlantı yerlerinden yırtılabilir.

Ağırlıkları kemere eşit şekilde ve ağırlıklar vücudunuzun arka(sırt) kısmında kalacak şekilde yerleştirin.

Ağırlık Kemeri Üzerine Balık Dizgisi ve Dalış Bıçağı Nasıl Takılır Videolu Anlatım

ZIPKIN AVI TÜRKİYE YOUTUBE KANALIMIZ

Youtube Kanalımıza abone olarak yeni yayınladığımız videolardan anında haberdar olabilirsiniz. Zıpkınla balık avına yeni başlayan arkadaşlar için birbirinden faydalı içerikler yayınlamaya gayret ediyoruz. Kanalımıza abone olmak için linki tıklayabilirsiniz. Zıpkın Avı Türkiye Youtube Kanalı 

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 21/05/2020 15:04
gkhnkck1990 reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account