Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış Fenerimi Nasıl Tamir Ettim ?

1 Mesajlar
1 Üyeler
1 Beğeniler
5,437 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
diverman dalış feneri

Herkese merhaba. Uzun bir süredir dalış feneri tamiri nasıl yapılıyor diye merak ediyordum ki benim fenerim arıza yapınca merakımı gidermiş oldum ?  Allah tan kolay bir arızaydı ve fazla uğraşmadan halledebildim. Konuya girmeden önce zıpkınla balık avı yapabilmek için gerekli ve en önemli malzemelerden birisi olan neopren dalış elbisesi ile ilgili faydalı bilgiler içeren Dalış Elbisesi Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler isimli yazımıza göz atmanızda fayda görüyorum.

Eğer zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız Forumdaki Serbest Dalış ve Zıpkın Avı Malzemeleri bölümünde diğer zıpkın avı malzemeleri ile ilgili faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca Zıpkınla Balık Avı Nasıl Başlanır? konulu yazıya göz atmayı unutmayın.

Dalış fenerini satın aldıktan sonra aşağı yukarı 10 dalış kadar kullandım fakat agaşon avını sevdiğimden dolayı uzun bir süre kutusunda bekledi. 1.5 yaşındaki fenerim lazım olunca kontrol ettim ve fenerin yanmadığını gördüm. Her zaman yaptığım gibi bu sorunu nasıl giderebileceğimi araştırmaya başladım. Bir uyarı yapmakta fayda var. Dalış feneriniz arızalı ve garantili durumdaysa lütfen kurcalamadan servisine gönderin  ?

Dalış feneri tamiri için öncelikle fenerin neden yanmadığını tespit etmemiz gerekiyor. Pilini taktıktan sonra feneri incelediğimde açma-kapama tuşunun etrafındaki yeşil ışığın yanıp söndüğünü gördüm. Böylelikle en azından pilde, fenerin pil ile birleştiği noktalarda ve fenerin içindeki devrede bir sorun olmadığını tespit ettim. Geriye kalan ihtimaller fenerin led lambası, açma kapama tuşu ya da bu tuş yardımıyla feneri açıp kapamaya yarayan devre üzerindeki algılayıcıda bir problem olmasıdır. Açma kapama tuşu haricindekileri eliyorum çünkü fenerim iyi durumda ve daha önce su alma gibi bir problemle karşılaşmadı.

DALIŞ FENERİ TAMİRİ-AÇMA KAPAMA DÜĞMESİNİN SÖKÜLMESİ

Dalış feneri tamiri

Düğmenin etrafındaki yerlere cımbızı yerleştirip düğmeyi fenere sabitleyen yüzüğü çeviriyoruz ve düğmeyi yuvadan çıkartıyoruz. Bu yuvanın içerisinde düğmeye hareketi sağlayan bir adet yay, açma kapama tuşu ve tuşu yuvaya sabitleyen yüzük bulunmaktadır. Düğmenin alt ucunda bir silikon bulunuyor silikonun altında ufak bir mıknatıs var. Belirli bir zaman sonra tuzlu su nedeniyle bu silikon yıpranıp su alıyor ve altındaki mıknatıs özelliğini yitiriyor.

Bu tuşun çalışma prensibini merak edenler için kısa bir açıklama yapmakta fayda var. Tuşa bastığınızda tuşun ucunda bulunan mıknatıs, yuvanın dibinde bulunan algılayıcıya yaklaşıyor. Düğmedeki mıknatıs algılayıcıya yeterince yaklaşınca fener yanıyor. Bu işlem tekrar gerçekleşince fener kapanıyor. Yuvanın içerisindeki devre su geçirmez plastik bir kapsülle ıslanmaya karşı koruma altına alınmış bu sebeple Düğme ile kart arasında herhangi bir temas olmuyor.

Bundan sonra elimizde iki seçenek var. Birincisi düğmedeki mıknatısı kontrol edip tuz birikmesi yada pas varsa iyice temizlemek ve düğmeyi takıp kontrol etmek. Bu seçenekle sonuç almak biraz zor ama denemekte fayda var. Bu arada eğer düğme çalışırsa silikonu yenilemek gerekiyor çünkü mıknatıs su alırsa kısa süre sonra aynı arızayla karşılaşırsınız. Ayrıca yuva içerisindeki kapsülde tuz birikmesi varsa dikkatli bir biçimde temizleyin.

İkinci seçenek ise yeni bir düğme fenerinizin servisinden ya da fener tamiri ile uğraşanlardan marka ve modele uygun yeni bir düğme isteyerek eski düğme ile değiştirebilirsiniz. Ben eski düğmeyi temizleyip bir deneme yaptım. Hiç çalışmayan düğme arada tutukluk yapsa da çalışmaya başladı. Fakat her ihtimale karşı yeni bir düğme ile değiştirip sıkıntıyı giderdim. Yeni düğmeyi dikkatli bir biçimde yerine yerleştirip sıkıştırıyorum. Hepsi bu kadar dalış feneri kullanıma hazır.

Sizler için videolu bir anlatım hazırladım.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 07/12/2019 08:07
Safak reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account