Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

elbise kamuflaj seçimi

10 Mesajlar
4 Üyeler
9 Beğeniler
1,269 Görüntüleme
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

merhaba sevgili zıpkın ailesi.

kedimi tanıtmadan konuyu açmış olmaz birazcık acelecilik olacak ama kendimle ilgili bir merhaba yazısını kısa bir süre içerisinde yazacağım mutlaka. ancak, malum havalar serinlemeye başladı, ehh ben de ege’nin kuzeyinde, saroz’da olduğumdan daha da serinlediğinden artık suya girip fazla kalamamaya, çıktığımda da üşümeye başladım. tekbik anlamda alacağım elbisenin boyutunu, kaç mm olması gerektiğini okuyabiliyorum ama kamuflaj hangi renk olmalı onu bir türlü kestiremiyorum, yardımcı olabilirseniz çok çok memnun olurum. şimdiden hepinize çok çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 06/09/2021 12:29
Barracuda and kaanc reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@momo aramıza hoş geldiniz. Dalış kıyafetlerinde markalara göre değişik renk ve tiplerde kamuflajlar mevcut. Dalış elbisesi için kamuflaj seçiminde bence en önemli kriter mera yapısı olmalı. Eriştesi, yosunu bol bir mera için yeşil tonları, kum-çıplak kayalık meralar için kahverengi ağırlıklı renkler tercih etmek mantıklı olacaktır.

Dalış elbisesindeki kamuflajın zıpkınla balık avı yaparken bize ne derece katkı sağladığı tartışma konusudur. Dikkat ederseniz özellikle 10 metrelerde herşey yeşil-mavi ton ağırlıklı görünmeye başlayacaktır. Dalış kıyafetlerindeki o karmaşık desenlerin içerisindeki alacalı bulacalı renklerin pek bir esprisi kalmayacaktır.

Dalış elbiselerindeki kamuflaj hakkında birebir yaşadığım tecrubeyi de aktarmak isterim. Dalış kıyafeti alacaktım ve istediğim kamuflaj rengi(kahve rengi tonları) yoktu. bende bildiğiniz yeşil renk ağırlıklı kamuflajlı bir elbise aldım. Normalde bu kamuflaj için yosunlu eriştelik meralar tavsiye ediliyor. benim avlandığım mera kumluk ve taşlık olmasına rağmen çok güzel avlar yaptım.

Komple siyah yani kamuflajı olmayan elbiselerle çok güzel avlar yapan zıpkıncılar da mevcut. Diğer arkadaşlardan da tecrübe ve fikir paylaşımı içeren mesajlar gelecektir. umarım biraz olsun yardımcı olabilmişimdir. İyi forumlar

 
Gönderildi : 06/09/2021 23:07
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1202
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Aramıza hoş geldin. Kamuflajdan ziyade avı tanımak önemli kamuflaj 2. Planda. Sessiz hareketsiz bir dalış yere yavaş bir şekilde konmak. Daha önemli.

 
Gönderildi : 07/09/2021 10:11
momo and kaanc reacted
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

yanıtlar için teşekkür ediyorum. hoş buldum.

kamuflaj konusunu öncelikli sormamın sebebi şudur; henüz nefesimi çok tutamadığımdan ve tabii kamuflaj ve ağırlığım olmadığından baskın avı yapmaya uğraşıyorum. çünkü dalsam da dibe varabilmek için ve dipte kalabilmek için çok efor sarfettiğimden dip sürem çok kısa kalıyor. bunu aşabilmenin yolu da tabii ki elbise ve ağırlık. burada da temel nokta dip yapısına uygun elbise seçmek istemem yatıyordu, son dalış tecrübeme kadar.

maalesef su yüzeyinde takılırken bir kefal kümesi gördüm. ölçtüm biçtim, hesapladım, nişan aldım ve atış yaptım ancak karavana. bir süredir zaten uğraşıyor olmama rağmen balık vurabilmiş değilim. bunun sebebi de sanıyorum nişan alamamam. şiş eğriliği, tetik ezme, tepme gibi sebepler de olabilir ama en kısa sürede bir hedef koyup sorunun nerede olduğunu anlamaya çalışacağım. sorun ben kaynaklıysa da bunu aşmak için bayağı uğraş vermem gerekiyor sanırım.

elimden geldiğince çok okumaya ve öğrenmeye çabalıyorum. umarım en kısa sürede ben de sizler gibi güzel avlar gerçekleştirebileceğim.

 
Gönderildi : 07/09/2021 17:05
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

@momo

Selamlar aramıza hoşgeldiniz. Sarozun hangi bölgesindesiniz? Kamuflaj olayına çok takılmayın, rahat bir elbise alın. Önemli olan hareketsiz kalıp iyi saklanmak. Yoksa poseidonların arasında çok iyi bir poseidon kamuflajıyla yattığınızda etrafdaki balıklar sizin varlığınızı yine hissedicektir. Ancak badinizi kandırabilirsiniz 🤣

 
Gönderildi : 08/09/2021 11:16
momo reacted
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@zencuk hoşbuldum.

edirne’nin saroz bölgesindeyim. daha çok enez bölgesi. ancak çanakkale bölgesine de geliyorum tabii, gelibolu’ya kadar hatta daha da aşağılara indiğim oluyor. siz de bu bölgede misiniz?

 
Gönderildi : 08/09/2021 11:43
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

@momo

Ben istanbuldayım daha ziyade ama sıksık o taraflara geliyorum özellikle yazın, sarozun kuzeyinden ziyade güney tarafında vakit geçiriyorum.

 
Gönderildi : 08/09/2021 13:28
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@zencuk valla avlarınıza beni de dahil edip öğretseniz çok çok memnun olurum 🙂

 
Gönderildi : 08/09/2021 13:31
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 775
Yönetici Forum Yönetimi
 

@momo

Tabiki denk geldikce neden olmasın. Forum üzerinden haberleşebiliriz.

 
Gönderildi : 09/09/2021 16:18
momo reacted
 momo
(@momo)
Mesajlar: 78
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

@zencuk tabii tabii, yolunuz burya düşecek olursa mesaj atarsınız. her daim rast gelsin 🙂


 
Gönderildi : 09/09/2021 18:26
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account