Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Dalış Elbisesi Almadan Önce Mutlaka Kontrol Edin

8 Mesajlar
4 Üyeler
10 Beğeniler
3,795 Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

NEOPREN DALIŞ ELBİSESİ SATIN ALIRKEN YAPILMASI GEREKEN KONTROLLER

Neopren dalış elbisesi kontolü

Herkese merhaba. Bu yazımda sizlere ülke çapında yaygın olan ve spor malzemeleri satan bir mağazada neopren dalış elbisesi bakarken karşılaştığım ilginç bir olaydan bahsetmek istiyorum. Konuya girmeden önce zıpkınla balık avı yapabilmek için gerekli ve en önemli malzemelerden birisi olan neopren dalış elbisesi ile ilgili faydalı bilgiler içeren Dalış Elbisesi Seçimi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler isimli yazımıza göz atmanızda fayda görüyorum.

Eğer zıpkınla balık avına yeni başlıyorsanız Forumdaki Serbest Dalış ve Zıpkın Avı Malzemeleri bölümünde diğer zıpkın avı malzemeleri ile ilgili faydalı bilgiler bulabilirsiniz. Ayrıca Zıpkınla Balık Avı Nasıl Başlanır? konulu yazıya göz atmayı unutmayın.

Konumuza dönecek olursak mağazanın dalış bölümündeki malzemeler arasında bulunan dalış elbiselerinden birisine elimi attım. Alışkanlıktan olsa gerek hemen elbisenin bir kolunu kavrayıp içini dışına çıkardım. Amacım dalış elbisesinin siyah renkli neopren yüzeyinin durumuna bakmaktı. Bir de ne göreyim. Elbisenin kol kısmının neopreninde tırnak izi var. Hemen diğer kola baktım ve daha derin izler olduğunu gördüm.

Zıpkıncı dalış elbisesi

Benim gibi elbiseyi kontrol edenlerin tırnaklamış olabileceğini düşündüm. Ancak bu çok zayıf bir ihtimaldi. Çünkü elbiseyi böyle tırnaklayabilmek için aşırı güç uygulayarak  giymeye ya da soymaya çalışmak gerekirdi. İşin sonunda satışta olan bazı elbiselerin dalış elbisesi giymeyi bilmeyen birileri tarafından denenmiş olabileceği kanaatine vardım.

Neopren Dalış Elbisesi almaya karar verdiniz ve elbiseyi satın almaya gittiğinizde yapılması gereken birkaç kontrolü yapmadan dalış elbisesi almayın.

  1. Elbisenin jarse (dış) kısımında tahribat olup olmadığını ve görünen dikişlerin sağlamlığını kontrol edin.
  2. Bazı elbiseler esneyince kamuflajları bozulabiliyor. Özellikle giyince esneme yapabilecek yerleri, iki elinizle esneterek  jarsedeki kamuflajın bozulup bozulmadığını kontrol edin. Elbisenin alt ve üst kısımlarının dış yüzeyini incelemeyi bitirdikten sonra en önemli kontrole geçelim.
  3. Elbisenin içini dışına çıkartarak iç kısımdaki neopren yüzeyi kontrol edin. İç kısım diri olmalı, neopren yüzeyde çatlak, yıpranma ve tırnak izi olmamalı. Yapıştırma yerleri sağlam olmalı ayrıca elbisede neopren kokusu dışında başka bir koku olmamalı. Özellikle kol ve bacaklarda tırnak izi olup olmadığını kontrol edin
  4. Alacağınız elbise yeni üretim olmalı. Rafta uzun süre bekleyen elbiseleri almaktan kaçının.

Dalış elbisesi alırken dikkat edilmesi gereken bazı konulardan bahsetmiş olduk. Benim aklıma gelmeyen ve eksik kalan noktalar olabilir. Ekleme yapmak istediğiniz bir şey olursa lütfen çekinmeyin.

Bu yazıyı faydalı bulduysanız lütfen Zıpkın Avı Türkiye Forumu kişisel facebook sayfanızda ve üye olduğunuz gruplarda paylaşın. Böylelikle diğer zıpkıncı dostların forumdan haberdar olmasını sağlamış olursunuz.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 05/12/2019 10:36
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@can çok faydalı bilgiler , teşekkürler Can ağabey' im

 
Gönderildi : 24/03/2021 08:12
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

Askılarda asılı bekleyen elbiselerin özellikle askıya temas eden ve bütün elbise ağırlığına maruz kalan kısımları (Omuz-boyun kısımları) genellikle baskıyla ezilirler ve o kısımlar incedirler. Ayrıca uzun zaman beklediklerinde bu kısımlarda yırtılmalar bile olduğuna şahit olmuştum. Taze elbiseyi bulmak gerçekten önemli, bu nedenle eğer elbise alacaksam her zaman web siteleri yerine elimle dokunup görebileceğim esnaf dükkanlarını tercih ediyorum.

 
Gönderildi : 24/03/2021 11:38
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 
Gönderen: @gkhnkck1990

@can çok faydalı bilgiler , teşekkürler Can ağabey' im

Rica ederim. İyi forumlar 👍

 
Gönderildi : 24/03/2021 11:44
gkhnkck1990 reacted
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@wolfenstein ustam Kocaeli bölgesinde pek yok . decatlhon var yakınlarda. İstanbul/Eminönünde bir kaç mağaza.. yani biraz şansız bir yerde yaşıyorum 🙂

 
Gönderildi : 24/03/2021 11:57
Wolfenstein reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 291
Üye
 

@gkhnkck1990 Kardeşim sen elbise alacağın zaman ben gider inceler ve sana o elbisenin ulaşması konusunda esnaf dostlarımızdan ricada bulunurum o zaman 🙂 Nasılsa çoğu zaman oralarda vakit geçiriyoruz. Güzel esnaf dostlarımız, abilerimiz var.

 
Gönderildi : 25/03/2021 08:05
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Bu işi güzel yapan esnaflarda var söyleyin inceleyip göndersinler sıkıntı yok birşey olduğunda değişimi göze almalarını belirtin onlar kontrol eder yollarlar ...Ama genede yeni başlayanlara ufak bir uyarı olsun ...

 
Gönderildi : 25/03/2021 20:48
gkhnkck1990
(@gkhnkck1990)
Mesajlar: 329
Üye Palazı
 

@wolfenstein

abi şunu yazman bile bana yetti de arttı, çok sağ olasın güzel düşüncen için. Allah razı olsun çok teşekkür ederim . sağlıklı dalışlar..

 
Gönderildi : 15/04/2021 15:37
Wolfenstein reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account