Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Dalış bıçağı fikir,tasarım ve öneriler

9 Mesajlar
4 Üyeler
9 Beğeniler
1,809 Görüntüleme
(@kubilay-d)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Ucuz olması açısından dalış bıçağını kendim yapmayı düşünüyorum daha önce kamp için karbon çelikten(temizlense bile paslanır) bıçak yapmıştım.

İnternette yaptığım araştırmaları derledim,tüm fikir,tasarım ve önerileri bekliyorum.

Çelik

Paslanmaz çelik 440M (1.4116N),N690 veya N695 standartlarında çelikten lamayı kesip bir bıçak yapacağım ya da hazır 440m çeliğinden av bıçağımı feda edeceğim.

Kullanılabilir diğer çelikler ise 420(1.4021-1.4028-1.4034),304,316,vanax,titanyum,elmax ve H1 çeliğinden de bıçaklar güzel oluyor.

Tasarımları resimle ekledim,zıpkına uygun dalış bıçağında;

sabit yani tek parça olması

new dive knives spyderco salt 2 jon whittle

ucu sivri olması(küt bıçaklar scuba ve ticari dalgıçlara uygun)

çift taraflı veya ince yapıda olması

çok kısa ve çok uzun olmaması

168935884
41I4MCvPSvL. AC SY450

testere ağızızı olması

ip kesme çentiği bulunması

kakıç bulunması bıçağıbir adım önde yapar.

Kabza

su ortamında kayma durumu olacağından sürtünmesi fazla olan pütürlü sıvaya benzer,suya dayanıklı malzeme ve kabza hangi pozisyonda olursa olsun kolayca kavranabilen ergonomik yapıda olması gerekiyor bu yüzden lineer yani düz kabza olması gerekli bunun için parmak yuvası açılmış olanlar çok uygun değil

Straight Handles

kabzası civata ile rahatça ayrılan bıçaklar ayrılmayanlara göre bir adım önde

KNIFE CRESSI GIANT DETAIL 0040

 

ip kabza,

Aqualung Agronaut dive knife

 

yuvarlak kenarlıklı kabza

Capture

(bıçak sadece çelikten olduğunda kabza eldivenle kavramayı zorlaştırdığından uygun değil)

veya kabza sonuna doğru kalınlaşan yapıda olması

(istisna olarak salvimar markası ele geçirerek kullanılan bir bıçak modeline sahip av boyunca bıçağı öyle kullanan varsa artısı ve eksilerini merak ediyorum)

 

salviblade2

 

 
Gönderildi : 25/09/2020 20:52
ozansefer and Barracuda reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 
96 SİGALSUB BIÇAK

Benim tercihim Sigalsub, güzel bir bıçak sade paslanmaya neden olacak detay yok, genelde bıçaklarda pas kabza altında biriken tızla başlıyor. Bunda öyle bir detay yok.

 
Gönderildi : 25/09/2020 21:54
Kubilay D reacted
(@kubilay-d)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

Peki nette yazıldığı gibi sade yapısı kullanımda özellikle bıçağı kavramada  zorluk yaşatıyor mu?

 
Gönderildi : 25/09/2020 22:43
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@kubilay-d civatalı kabza dediğiniz Cressi bıçak daha önce yıllarca SCUBA da kullandığım bir bıçak ve civata kısmından paslanma başlıyor. Normalde her dalıştan sonra tatlı su ile iyice yıkamama ve slikon spreyle korumama rağmen pası asla engelleyemedim. İpli dediğiniz ise yine SCUBA dalıışlarda kullandığım Aqualung Argonut Blunt Tip bıçak. Pas sorumu yok gövde kabza aslında yekpare tek parça kabza üstü paracord sarılı bir bıçak ama oda Serbest dalış bıçağı değil. Bu her iki bacağında fiyatı 1k üstü bu arada 🙂

 
Gönderildi : 25/09/2020 22:46
Kubilay D reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@kubilay-d hayır eldivenle gayet rahat kullanılıyor kesinlikle tavsiye ederim. Ben malzeme konusunda çok detaycıyımdır çok inceledim denedim en rahat ettiğim bu bıçak oldu. Bugüne kadar elimden çok bıçak geçti. Scuba bıçakları işiniz görmez ya çok ufaktır yada çok büyük genelde düz uçludut BC yi delmemesi için.

 
Gönderildi : 25/09/2020 22:51
Kubilay D reacted
(@kubilay-d)
Mesajlar: 4
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
 

evet haklısınız fiyatlar yüksek ama bıçağı ben kendim yapacağım

paracord sarmak kabzayı kavramaya yardımcı olması için basit ve ucuz tasarım gibi duruyor,artısı eksisi nedir bilemiyorum

 
Gönderildi : 25/09/2020 22:52
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@kubilay-d civataya hiç girmeyin pas başladımı o kapak kısmı açılmıyor ve içinde iyice tuz birikiyor ve sonuç bıçak kısmına kadar ilerleyen pas. O tasarımın hem Crrssi hemde Technisub markalarını kullandım sonuç hep aynı. Paracord sarılı olan yekpare çelik aslında birnevi Sigalsub tasarımıyla aynı fark paracord oda kavramaya artı sağlıyor.

 
Gönderildi : 25/09/2020 23:03
Barracuda and Kubilay D reacted
(@ismailguler)
Mesajlar: 15
Yeni Üye
 

@kubilay-d merhaba bıçak yapımı konusunda bilginiz varsa bir dönem merak salmış birisi olarak korozyona ve tuzlu suya dayanıklı bir çelik olan HNS30 çeliği bulabilirseniz bir inceleyin derim sap içinde mikarta yada karbon bir malzeme işe yarayacaktır dalış bıçağı sivri keskin ve ele oturan boyutlarda olmalı kakıç çok önemli bir detay değil hatta keskin kısımda kakıç tehlikeli bile olabilir üst kısımda halat kesmek için tırtırlı bir yüzey iyi olabilir.

 
Gönderildi : 15/12/2020 00:17
Barracuda reacted
ozansefer
(@ozansefer)
Mesajlar: 90
Yeni Üye
 

Kubilay beyin paylaştığı resimlerdeki gibi bir tarafı normal bir tarafı ise ip, misina gibi malzemeleri kolay kesmek için tırtıklı olan modeller tam zıpkın avına uygun. İki tarafı düz bıçaklara yönelmenizi kesinlikle tavsiye etmem.

 
Gönderildi : 15/12/2020 13:46
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account