Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

DALIŞ TEKNESİ BUDUR, HAYAT BUDUR ...

9 Mesajlar
4 Üyeler
11 Beğeniler
1,159 Görüntüleme
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

Mükkemmel bir dalış teknesi görmek isteyenlere videoda 3:50. saniyeden itibaren... Ama sıkılmadan baştan sona izleyin bence.

 
Gönderildi : 12/10/2020 11:50
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

Bu arada merak eden olursa diye; tekne Avustralya yapımı aluminyum Genesis Craft GL750XL CUDDY CABIN

http://www.genesiscraft.com.au/?fbclid=IwAR06Qx7T_lT1XJMrAc1ubWuj7X30Jh-N-dp4Gza_brayWAKZ1jMjAJi0qTQ

 
Gönderildi : 12/10/2020 12:13
Mcapkan
(@mcapkan)
Mesajlar: 25
Yeni Üye
 

Hayat nasıl yaşanmalı sorusuna  cevap niteliğinde olmuş video . 😂 teşekkürler paylaşım İçin

 
Gönderildi : 15/11/2020 09:26
Haktan N. and Barracuda reacted
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Yeni Üye
 

Alüminyum tekne bir çeşit elektriklenme yapıp diğer ahşap tekneleri eritiyor bu yüzden bizim sularınızda istenmiyor. Limanlara sokulmuyor. Sadece tatlı su avcılığında kullanılıyordu ama fiber daha ucuz.

 
Gönderildi : 22/11/2020 00:14
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

@zek Kim istemiyor anlamadım? Limanlar demişsiniz gemilerin yapım malzemesi çelik yani metal büyük ebatlı mega yatların çoğu dünyada aluminyumdur fiber değil. Fiber uzun vade de yada sadece üretim aşamasında yapılan ufak bir hatadan dolayı osmosis olabilir yani içten içe çürür, bu çok bilindik markalarda dahi rastlanan bir sorun. Ahşapla ilgili zaten iletken olmadığı için aluminyumun statik elektriğinden etkilenmez. Belki bu dediğiniz balıkçı barınaklarında geçerlidir ama ben daha alumiyum yatı almam diyen marinaya rastlamadım şimdiye kadar ve benim teknemde Setur marinada bağlı ve birçok aluminyum yabancı bayrak yacht var benim bağlı olduğum pontonda. Türkiye'de de son yıllarda dayanıklılığından ve tamiri daha kolay olduğu için Aluminyum yacht satışları her geçen gün artıyor. Aluminyum arabadan tutunda, uçakların ve teknelerin tercih edilen yapı malzemesi. Ama ne yazıkki TR de her önüne gelen yeterli şartları sağlamayan fiber ile, adı tekne ama denizle alakası olmayan kabuklar döktüğü için ucuza daha çok tercih ediliyor. Yılların denizcisiyim ilk defa duyuyorum Aluminyum teknenin Limana veya marinaya alınmadığını (Balıkçı barınakları yada diğer ufak marinalarla ilgili bilgim yok bu arada).

Alıntı Yazıda altta:
Tüm dünyada alüminyum yat pazarında büyük bir çekişme yaşanıyor. Dünyanın önde gelen pek çok yat üreticisi, bugün alüminyum malzeme kullanarak en mükemmel yatları üretmenin arayışına girmiş durumda. Google’da “aluminium boat company” yazarak bir araştırma yaptığınızda, karşınıza ABD’de ve Avrupa’da pek çok firma çıkıyor. Türkiye’de ise, alüminyum yat üretimi konusunda çalışmalar yapan sadece bir kaç firma bulabiliyorsunuz.

Alüminyum ve Yat Endüstrisi

Dünya yat üretim endüstrisinde büyük değişimler yaşandı. Diğer yandan da havacılık ve otomotiv endüstrisinde, alüminyum malzemeye artan talep ve fiyatlarda düşüş görülmekte. Alüminyum, fiyatlarında son yılda büyük değişimler yaşanmaması sonucunda, yat üretiminde tercih edilir malzeme oldu.

Nerede ise 100 yıldan beri gemi ve yat üretiminde kullanılmasına rağmen, özellikle son 10 yıl içerisinde ticari ve lüks yatlarda alüminyum kullanımı artış gösterdi. Alüminyum, ilk yıllarda özellikle askeri, resmi ve benzer kullanımlar için rezerve ediliyordu, daha sonralarda ise fiyatındaki ani değişimler nedeniyle tercih edilmeyen bir malzeme olmuştu. Şimdilerde, petrol fiyatlarının dengesizliği, verimli enerji kullanımı ve çevresel etkilerin azaltılması amacıyla her türlü taşıtta tercih edilir malzeme oldu. Alüminyum fiyatlarının dengeli seyre geçmesinde önemli bir başka etki ise, geri dönüşüme verilen önemin son yıllarda artmasıdır.

 
Gönderildi : 22/11/2020 01:54
Zek
 Zek
(@zek)
Mesajlar: 125
Yeni Üye
 

Ben kesin bir şey bilmiyorum. Bir alüminyum filika tekne satıştaydı altında yorumlarda okudum, sanırım Karadeniz’de ahşap ağarlıklı balıkçı barınağı marina almıyor diye. Orada da bir Polarizasyon sunucu ahşap tekleri bitirdiğinden bahsediliyordu.

şahsi görüş olarak alüminyum  ne derece hafif bilmiyorum ama bizdeki tekne bakım, atma çekme işlerinin özensizliği ile alüminyum teknenin risk olacağını düşünüyorum. Tabi 10-15 m motor yatlar falan zaten bakım alanına gidiyor.

 
Gönderildi : 22/11/2020 15:02
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Fazla izlemedim ama genede moralim bozuldu tuttukları nefesmi desen yaşadıkları ortamın güzelliğimi bilemedim

 
Gönderildi : 02/12/2020 12:31
Haktan N. reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
Konuyu Başlatan
 

@ridvan İnsanın Avustralya'ya yerleşesi geliyor 😎

 
Gönderildi : 02/12/2020 16:32
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

@dreamdiver nereye yerleşeceğimi şaşırıyorum abi

 
Gönderildi : 04/12/2020 11:03
Haktan N. reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account