Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz
Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.
Malzemeler
1- Bira (Tercihe veya inanca göre alkolsüz bira da kullanılabilir. Harç için olmazsa olmaz)
2- Toz Şeker
3- Buğday Unu
4- Mısır Unu
5- Tuz
6- Yazılı Orkinos veya Tral Balığımız (Levrek ve Akya ile denedim tadı kesinlikle bu iki balıktaki gibi güzel olmuyor, siz denemek isterseniz farklı balıklar ile de deneyebilirsiniz)
7- Sos olarak Barbekü sos, Acı sos ve Sarımsaklı mayonez tercih ediyorum (farklı soslar ile siz deneyebilirsiniz)
Harcın Hazırlanışı
Öncelikle kabımıza bir su bardağı kadar bira ve bir yemek kaşığı toz şeker ekleyip birazcık karıştırıyoruz ve köpürtüyoruz. Hemen ardından 1.5 yemek kaşığı kadar normal un (buğday unu) ekliyoruz ve bir çay kaşığı kadar tuz ekleyip, biraz koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Dilerseniz kıvamı yoğunlaşmaz ise biraz daha un ekleyebilirsiniz. Bu aşamada mısır unu kullanmıyoruz, onu kızartma aşamasında kullanacağız.
Balığın Hazırlanışı ve Patates
Öncelikle balığın kılçıksız filetosunu çıkarıyoruz ve küp küp doğruyoruz, isteyen arkadaşlar uzun ince dilimler halinde de hazırlayabilir. Sonrasında ise hazırladığımız harca iyice buluyoruz ve kızartmaya hazır bir hale getiriyoruz. Ekstra bir süre harç içinde bekletmenize gerek yok, Ben balığı hazırladıktan sonra kızartma unumu hazırlayıp hemen kızartma işlemine geçiyorum, dilerseniz siz harç içinde 1 saat kadar bekletebilirsiniz. Patateslerimizi ise ben elma dilimi şeklinde hazırlayıp balığı kızartmaya başlamadan 5-10 dakika önce kızartmaya başlıyorum.
Kızartma Unumuzun Hazırlanışı ve Kızartma işlemi
Buğday ve Mısır unumuzu serdiğimiz gazeteye veya kabımıza aynı ölçüde koyup karıştırıyoruz ve üzerine bir miktar tuz ekliyoruz, bu göz kararı olabilir. Harç ile harmanlanmış balık parçalarımızı, hazırladığımız unumuza buluyoruz ve önceden kızdırdığımız yağımızın içine bırakıyoruz. Kızartma işlemi bittikten sonra afiyetle yemek üzere balığımızı ve patatesimizi servis yapacağımız tabak veya borcamımızın içine alıyoruz. Yanına da buz gibi bir bira veya kolamızı açıp tadına doyum olmayan Fish & Chips' imizi afiyetle yiyoruz 😊
@hasanbkoc balık ve patates ikilisi güzel görünüyor. Tarif için teşekkürler 👍