Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Karbon palalarda bakım işleri (Herkes yapabilir)

11 Mesajlar
5 Üyeler
21 Beğeniler
965 Görüntüleme
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
Konuyu Başlatan
 

Kıymetli dostlar merhaba,

Bir çoğumuzun hafifliği ve su altında performansı nedeniyle tercih ettiği karbon palaların kırılana kadar kullanmak yerine bakımlarının yapılabileceğini ve bu sayede çok daha uzun yıllar palalarınızı kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Takdir edersiniz ki ne kadar dikkatli kullanırsak kullanalım palalar bir müddet sonra çiziklere ya da taşlara sürtmeleri sebebiyle daha derin kesikler olarak tabir edebileceğimiz yaralara maruz kalır ve yıpranırlar. Bu çizikler hem görsel olarak palaların kötü görünmesini hem de zaman içinde bu noktalardan kırılmaları beraberinde getirirler.

Genel olarak karbon ya da kompozit olsun, palaların örgülü karbon ya da cam elyaf malzeme ve reçineden imal edildiklerini biliyoruz. Farklı örgü teknikleri ve üretim yöntemleri kullanılmış olsa da palalar genellikle vakum infüzyon yöntemiyle içlerinde hava kalmayacak şekilde vakumlanarak imal edilirler.

Bizim uygulayacağımız tamir yöntemi bunlardan çok uzak ve çok daha basittir.

Yöntemi biraz anlatmak gerekir ise;

İyi havalandırılabilen ev ortamında bile bu işlemi uygulayabilirsiniz. Alacağınız çift komponentli epoksi reçineyi kutu üzerinde bulunan uygun karışım miktarına uyarak karıştırdıktan sonra (iki adet pala için bir kahve fincanı yeterli olacaktır) basit bir fırça yardımıyla palalarınızın yüzeyine çatlakların içine kadar nüfuz edecek şekilde sürüyorsunuz. Palaların her ikisi için de önce ön yüzüne sonra arka yüzüne reçine uygulamak gerekmekte. Sonra marketlerden bile bulabileceğiniz cam temizleme işlerinde kullanılan cam çekpası ile bastırarak pala yüzeyinden sürmüş olduğunuz fazla reçineyi sıyırıp alıyorsunuz. Pürüzsüz bir yüzey oluşturmak önemli, fırça izi kalmamalı. Sürmüş olduğunuz reçine sadece çatlaklarda dolgu malzemesi gibi kalacak. Duvardaki bir çatlağa alçı sürmek gibi. Bu işlemi her iki pala için de uyguladıktan sonra palalarınızın ön yüzünde kürleşmenin yani kurumanın tamamlanması için iklim koşullarına göre değişmekle birlikte 24 saate kadar beklemeniz gerekmekte. ancak bundan sonra aynı uygulamayı palaların diğer yüzleri için de uygulayabilirsiniz. Yoksa ters çevirdiğinizde reçine çatlaklardan süzülecek ve etrafa da bulaşacaktır. Ayrıca damla şeklinde kurumalar can sıkabilir.

Bu şekilde yaparak pırıl pırıl yeni alınmış gibi olan palalarınızla yeni dalışlara yelken açabilirsiniz 🙂

Not: Epoksi pahalı bir malzemedir ve bu işlem için çok az miktarlar yeterli olmaktadır. Bu nedenle bir kaç arkadaş birleşip alır ve birlikte kullanırsanız daha ekonomik olmuş olur.

Selamlar..

20210124 140429
 
Gönderildi : 24/01/2021 14:32
Oğuz35, ozansefer, Cnytzgr1 and 5 people reacted
Passiontripmaster
(@sonertas)
Mesajlar: 178
Zıpkıncı Forum Yönetimi
 

Bilgilendirme için tesekkurler ilave bilgi olarak ben tırnak cilasi ile ciziklerin üzerinden geçiyorum Tabi epoxy kadar sağlam olmasada idarelik olabilir

 
Gönderildi : 24/01/2021 15:20
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
Konuyu Başlatan
 

@sonertas Görsel olarak vernik gibi ürünler de sizin uyguladığınız işlemle aynı sonuçları veriyorlar. Fakat amaç o çiziği ya da yarığı doldurmaksa ve üstelik bunu palanın imal edildiği ürün ile yapıyorsanız çok daha kaliteli ve amacına uygun sonuçlar elde etmiş oluyorsunuz.

 
Gönderildi : 24/01/2021 15:26
ONR6NKOC and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@wolfenstein çok faydalı bir konu olmuş. Emeğinize sağlık 👍

 
Gönderildi : 25/01/2021 22:01
Wolfenstein reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@wolfenstein çok güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık sayende bilgilenmiş oldum

 
Gönderildi : 25/01/2021 22:35
Wolfenstein reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
Konuyu Başlatan
 

@can Teşekkürler.

 
Gönderildi : 26/01/2021 08:02
Barracuda reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
Konuyu Başlatan
 

@abit-ayan İnsanlara faydalı olabilmek en keyif aldığım şeylerdendir. 🙂

 
Gönderildi : 26/01/2021 08:03
Barracuda and Abit Ayan reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@wolfenstein ozaman gelsin bir soru kompozit pala karbona göre daha mı çabuk kırılır. Çünkü geçenlerde kompozit pala inceleme fırsatım oldu karbon pala gibiydi bilmemsem ayrıt edemezdim

 
Gönderildi : 26/01/2021 08:44
Wolfenstein reacted
Wolfenstein
(@wolfenstein)
Mesajlar: 293
Üye
Konuyu Başlatan
 

@abit-ayan Karbon elyaf palalar kompozit diye adlandırılan palalara göre daha sağlamdır. (Bu arada ''kompozit'' dediğiniz zaman tamamını kapsıyor aslında) İmalat malzemesi nedeniyle bu böyle. Ama cam elyaf palalar dayanaklı olmaları amaçlandığı için karbon palalar kadar ince yapılmazlar, bu da kompozit palaların daha sağlammış gibi algılanmasına sebep olabiliyor. Örgülü cam elyaf malzeme ile karbon elyaf arasında sağlamlık bakımından dağlar var. Karbon malzemeler hafiflik ve sağlamlığın bir arada istendiği yerlerde kullanılmaktadır. Uçak teknolojilerinden tutun da yarış arabalarına kadar. Diğer malzemeler de tekne imalatı ya da elektriksel izolasyon amaçlanan alanlar gibi pek çok alanda kullanılıyorlar. Öte yandan daha az karbon elyaf kullanarak maliyeti düşürmenin amaçlandığı durumlarda karbon elyaf ve cam elyaf birlikte kullanılarak imal edilmiş palalar bile bulunabiliyor. Karbon elyaf pahalı, cam elyaf çok daha ucuz maliyetlidir. İç kısımda örgülü cam elyaf kullanılır, dış katman karbon elyaftan imaldir, bakıldığında kolaylıkla karbon pala sanılabilir. Bu şekilde üretilmiş palaları hibrit adı altında çok satarlardı. Müşteriye dürüstçe bilgi verilir ve buna göre fiyat belirlenir ise hiç problem yok elbette. Bazı ticari ahlakı gelişmemiş insanların da özellikle bu sevdaya yeni gönül vermiş arkadaşlara bu palaları %100 karbon diye sattıklarına şahit olduk zaman zaman.

 
Gönderildi : 26/01/2021 11:11
Abit Ayan reacted
Abit Ayan
(@abit-ayan)
Mesajlar: 218
Üye Palazı
 

@wolfenstein çok teşkkür ederim baya yardımcı oldu ileri dönük kafamda şekillendi yüzde yüz karbon alırım diğer türlü çöpe para atmak gibi bir durum söz konusu

 
Gönderildi : 26/01/2021 11:23
Cnytzgr1
(@cnytzgr1)
Mesajlar: 39
Yeni Üye
 

@wolfenstein karbon paletim olmasa da çok yararlı bir bilgi olmuş, teşekkürler.

 
Gönderildi : 04/02/2021 10:47
Wolfenstein reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account