Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

Cyrptik Kamuflaj

16 Mesajlar
6 Üyeler
22 Beğeniler
1,325 Görüntüleme
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

Selamlar,

Vakitin bol olduğu karantina günlerine eskiden beri kafama takılan bir ürünü paylaşmak istiyorum. Başlığı buraya açtım. Çünkü ilerleyen günlerde ürünü kendim tasarlayıp yapmayı düşünüyorum. Yapmadan önce sizlerinde fikirlerini alayım dedim.

Levrek kümesim diye tabir ettiğim mera eriştelik ve bunun özellikle levrek, mırmır ve karagözün ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Fakat kullanışlılık olarak suda ne kadar rahat ettirir bilemedim. Mesela fotoğraftaki ürünün snorkel kısmınında açık olanı yapmak şart gibi. Bu arada yurtdışı satış fıyatı 70 euro, eriştesiz modeller jellfish hoodie olarakda geçiyor.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

received 10205545666182005
received 10205545666142004

 
Gönderildi : 21/04/2020 20:26
Haktan N., Bullut, Yunus Emre and 3 people reacted
Rıdvan (scotchsoda)
(@ridvan)
Mesajlar: 1116
Sığ su avcisi Forum Yönetimi
 

Levrek olsam o otların arasında gezinirim bi zıpkıncı beni vurmasın diye :)))

 
Gönderildi : 21/04/2020 20:30
Haktan N. and Yunus Emre reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

Balıkları bilmem ama suda başka bir zıpkıncıya kalp krizi geçirtebilecek kapasiteye sahip bir ürün 😁 şaka bir yana özellikle eriştelik meralarda iş yapar gibi duruyor👍

 
Gönderildi : 21/04/2020 21:39
Bullut
(@bullut)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

Bunun normal yeşil yosun versiyonunu yapmayı denemek isterim.

Herhangi bir taşın üstünde konuşlanarak ben daha görmeden benden uzaklaşan sargozlara bilenmiş durumdayım😂

 
Gönderildi : 17/10/2020 18:31
zencuk and Barracuda reacted
ONR6NKOC
(@onr6nkoc)
Mesajlar: 1228
Başımı o denizden çıkarayım desem! Balığım ya; nefesim kesilir.... Forum Yönetimi
 

Merhalabar..

Balıklari bu kamuflaj ile Kandıracaginizi pek sanmıyorum. Baliklar bizi kalp atislarimizdan avci iç gudulerimizden anlıyorlar. Biz su  altına indigimizde elektromanyetik sinyal yayariz önemli olan bu sinyalleri zayiflatabilmek. Nabzı yavaşlatmak soğuk kanlı olmak. Sonrasında zaten balık zıpkın ucuna kadar yaklasir. Yoksa istediğinizi yapın balik tedirgin olursa çeker gider.

Bı aralar HECS aquatic markası bir elbise üretmişti. Reklamlarında bu jarse elbisenin bu sinyalleri zayıflattığı yaymayı engellediği yazıyordu. Ama dediğim gibi reklamlarinda. Elbiseyi alıp kullanmadım video linkini paylaşıyorum ama bana pek inandırıcı gelmedi bir kumaş ile bu sinyallerin kesilmesi bana göre mümkün değil.

Sağlıcakla dalin

 
Gönderildi : 17/10/2020 20:07
Haktan N. reacted
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@onr6nkoc

Bu kamuflaja ben bile kanarım  🤣 🤣 Bu aksesuarın marmarada oldukca işe yarayacağını düşünüyorum özellikle karagöz mırmır levrek gibi meraklı balıklarda fakat yapmak için uğraşamadım yine 😀 Satışıda pahalı eski usul devam ediyoruz.

 
Gönderildi : 17/10/2020 20:14
ONR6NKOC reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@zencuk Boşuna para ve vakit kaybı sadece. Yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda Kamuflaj yada normal siyah elbisenin dalıcıya pozitif moral vermesi dışında herhangi bir artısının olmadığı kanıtlanmış. Balıklar zaten sadece görme organlarıyla hissetmiyor, bunda etken sudaki titreşimler, koku, ve pek çok diğer etken. Ayrıca tek parça kamuflaj yerine sizi balıkların gözünde daha küçük balıklar olarak algılatan parçalı kamuflajların daha çok işe yaradığı iddia ediliyor, mantık olarak olabilir malum büyük balık küçük balığı yer sonuçta da büyük kıpırdayan bir kütleden kamuflaj da olsa kaçar çünkü zaten balıkların birçoğu doğal kamuflajlı ve sizi büyük kıpırdayan bir kütle olarak algılıyor kamuflajda olsa da.

Parçalı kamuflajdan kastım böyle bir elbise;

Video'nun 1:15 saniyesinde de dikkat ederseniz benim dediğimi diyor aslında kamuflaj işe pek de yaramıyor dipte, biz kendimiz gibi düşünüyoruz balıkları ama dipte durum farklı işliyor bizim algılarımızın dışında.

 
Gönderildi : 18/10/2020 00:20
ONR6NKOC reacted
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@zencuk ama bir gün benim Scuba öğrencilere dipte böyle bir şaka hiçte fena olmaz. Balıkların gözünde ne giyersek giyelim bizim başlık bu 🤣 🤣 🤣 null

 
Gönderildi : 18/10/2020 00:27
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

Her dip yapısına, her meraya uygun modeller mevcut

Cryptik: PKMORPH - Morph HoodCryptik: PKMSHOU - Morph shoulderCryptik: PKGMORPH - GREEN MORPH HOODCryptik: PKUHOOD - Universal Hood

 
Gönderildi : 18/10/2020 00:40
zencuk
(@zencuk)
Mesajlar: 778
Yönetici Forum Yönetimi
Konuyu Başlatan
 

@dreamdiver

Olay kamufle olmak değil zaten merak uyandırmak. Marmarada kum üzerine yattığınızda veya bir kayanın üzerine etrafınız kakılı baltabaş olsun yinede menzile girmez balık ama bir kayanın arkasına geçtiyseniz hele bide balık sizi fark ettiğinde iyice sinerseniz dimdik yardırır üzerinize. Mırmır, levrek hatta marmarada denk geldiğim çipuralar dahi aynı tepkiyi veriyorlar. Bu kamuflaj aksesuarın gizlenmekden çok meraklandırıcağını düşünüyorum. Aslında önceki entrylerimde aynı minvalde ama yinede tam anlaşılmamış sanırım. Diğer söylediklerinize katılıyorum. 👍

 
Gönderildi : 18/10/2020 00:45
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@zencuk  maksat dipte dikkat çekmekse, o başlığa ne gerek, yılbaşında dipte böyleyiz desene 😀

 
Gönderildi : 18/10/2020 01:01
zencuk reacted
Bullut
(@bullut)
Mesajlar: 2
Yeni Üye
 

Evet balık hislerini ( sinyaller ve koku gibi) dahil etmeden düşünülmüş bir girişim olucaktır.

Özellikle vatozların Lorenzini Ampulleri ne benzetilerek tanımlanan elektrik algılayıcıları kilo metre mesafedeki çok küçük voltajdaki elektirik akımlarını bile algılıyor olması kafayı kuma gömüp saklanmak gibi kalır bu beklentide.

 
Gönderildi : 18/10/2020 09:38
Haktan N. and Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 
Gönderen: @dreamdiver

Her dip yapısına, her meraya uygun modeller mevcut

Cryptik: PKMORPH - Morph HoodCryptik: PKMSHOU - Morph shoulderCryptik: PKGMORPH - GREEN MORPH HOODCryptik: PKUHOOD - Universal Hood

resimler malesef açılmıyor

 
Gönderildi : 18/10/2020 11:57
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
 

@bullut yanlış hatırlamıyorsam bu vatoz belgeseli Hatay-Yayladağı Suriye sınırına yakın bir yerde çekildi. Zaten Hatay da böyle görüş herhalde bir tek orada var 😀

 
Gönderildi : 18/10/2020 12:20
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@bullut haklısın vatozlar ve özellikle de köpekbalığı türlerinin burun kısmında bulunan Lorenzini ampulleri elektrik algılamada çok hasadırlar. Köpekbalıkları aslında çok kötü bir görüşe sahip olmasına rağmen mükemmel avcılardır bunlar sayesinde.  Ama ne yazıkki bu kötü görüş insan etini pek tercih etmemelerine rağmen su üstünde yüzen yada sörf yapan bir insanı en sevdikleri yiyecek olan denizaslanı yada fokla karıştırmalarına neden olur. Çok nadir SCUBA dalıcıya saldıran köpekbalıkları ne yazıkki diğer koku ve elektrik akımı gibi nedenlerden yüzerek hızlı hareket eden yada kanlı avlarını üzerinde taşıyan zıpkıncılara saldırır.

 
Gönderildi : 18/10/2020 15:22
Haktan N.
(@dreamdiver)
Mesajlar: 792
Trofe Üye
 

@can ilginç dün açılıyordu bugün gitmiş tekrar yükleyeyim pc den resimleri.

 
Gönderildi : 18/10/2020 15:25
Barracuda reacted
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account