Bildirimler
Tümünü Sil

Foruma Üye olduktan sonra "Aktivasyon-Şifre Belirleme Aşamasında Sorun Yaşayan Üyelerimiz

Foruma üye olurken "hotmail, outlook, msn" uzantılı bir mail adresi kullandıysanız size gönderdiğimiz aktivasyon-şifre belirleme e postası hesabınızdaki "gereksiz-spam" klasörüne düşmüş olabilir. Lütfen "gereksiz-spam" klasörünü kontrol ediniz. Destek için instagramdan @spearfishingturkey bize ulaşabilirsiniz.

[Sabit] Apnea Rebel Açık Kafa Zıpkın İncelemesi

5 Mesajlar
3 Üyeler
3 Beğeniler
12.2 K Görüntüleme
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

apnea rebel zıpkın incelemesi

APNEA REBEL ZIPKINI TANIYALIM

Herkese merhaba Türkiye'nin en çok tercih edilen zıpkını olan apnea rebel ile ilgili tüm bilgileri bir araya toplamak için bu konu başlığını oluşturdum. Ulaşabildiğim tüm bilgileri derledim ayrıca tüfeği kullanan biri olarak kendi tecrübelerimi açık bir şekilde yazıya ekledim. Sizden ricam Apnea Rebel Zıpkın ile ilgili tecrübelerinizi bu konu başlığı altında paylaşmanız olacaktır.

Apnea Rebel Teknik Özellikler

Apnea rebel alüminyum borulu bir tüfektir. Piyasaya ilk çıktığı zamanlar (2009 yılı ve sonrası) kendinden kanallı ve  plastik kanallı (yapıştırma) olmak üzere iki çeşit olarak satılıyordu.

Kendinden Kanallı Alüminyum Boru :   Kendinden kanallı olması, boruya ekstra kuvvet sağlamaktadır. Ancak kendinden kanallı boru plastik kanallı boruya göre biraz daha ağırdır. Yapıştırma plastik kanallı rebelin yüzerliğinin daha iyi olmasına karşın, kendinden kanallı  apnea rebel tüfekler daha çok talep görmüştür.

Plastik Kanallı Alüminyum Boru :  İlk üretilen kendinden kanallı rebel serisindeki  90 cm ve daha kısa boylarda yaşanan yüzerlik problemi nedeniyle 2. seride plastik kanallı tüfekler piyasaya sürülmüş ancak bir süre sonra plastik kanalların borudan ayrıldığı şeklinde şikayetler ortaya çıkmıştır. Bu nedenle plastik kanallı zıpkınlar rağbet görmemiştir.

APNEA REBEL KAFA TİPLERİ

apnea rebel acık kapalı kafa

Kafa yapısı itibariyle açık ve kapalı kafa olmak üzere iki çeşidi vardır. Açık ve kapalı kafa zıpkınlar ile ilgili detaylı bilgiye ihtiyaç duyanlar için zıpkın seçerken dikkat edilmesi gerekilen konular ile ilgili hazırladığım yazıya göz atmanızı tavsiye ederim.

Üzerinde iki lastik deliği bulunan açık kafa; tecrübeli zıpkıncılar arasında çok popülerdir. Kafa yapısı nedeniyle ip atlama kolay bir şekilde yapılır. Apnea rebel açık kafa ile ilgili şikayet eden bir zıpkıncıya henüz rastlamadım.

KABZA VE TETİK MEKANİZMASI

apnea rebel metal plastik tetik 1024x507

Apnea rebel plastik ve metal tetikli 2 tür kabze ile satışa çıkmıştır. Plastik tetik ile neden piyasaya sürüldüğü ile ilgili hiçbir fikrim yok. Metal tetikli mekanizma çift 16 mm gibi ağır kombinasyonda sertleşme yapabilir. Mekanizma çift 14mm smal id lastikle ya da tek 18 mm lastikle güzel olur kanaatindeyim. Kabza ergonomik ele uygun ve oldukça rahat. Kabza üzerinde tetiği ileri geri alabileceğiniz bir ayar sistemi mevcut. Emniyet mandalı en üstte mekanizma kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirilmiş.

Apnea Rebel 90 Açık Kafa Tüfekle Yaptığım Bir Karakulak-Minekop Avı Videosu

Gerekli tüm bilgileri verdikten sonra şimdi gelelim işin özüne. Bundan 3 sene önce bu zıpkını 250 Liraya satın alıyorken şuanda makarasız şekilde satış fiyatı 500 Lira civarında. Krom makara ve 30 metre makara ipi nereden baksan 150 Lira. Oldu mu apnea rebel bize 650 Lira 😀 Ayrıca üzerindeki şiş çok kaliteli değil ve 48 hrc sertlikte. Eskiden zıpkınla balık avına yeni başlayacak arkadaşlara fiyat-performans olarak direkt tavsiye ettiğim bu tüfeği fiyat artışı nedeniyle artık gönül rahatlığıyla öneremiyorum.

Apnea firmasının bu tüfeği hala makarasız bir şekilde satması insanı gerçekten sinirlendiriyor. Neyse ben bu tüfeği 2 sene kullandım. Kendi tecrübelerimi maddeler halinde sıralıyorum. Birilerine mutlaka faydalı olacaktır.

KARŞILAŞTIĞIM SORUNLAR

  • Apnea Rebel özellikle kumsalda sağa sola atmaya gelmiyor. Mekanizma içerisine ufak taş kaçması halinde şiş mekanizmaya oturmayabiliyor ya da tetik basılı kalıyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız telaş etmeyin tüfeği baş aşağı çevirip yere içindeki kum ve taş dökülünceye kadar birkaç defa vurun. Bu sorun 2 yılda sadece 2 kez başıma geldi.
  • Bazen tetik basmaz oluyor Mekanizma gitti diye feryat etmeden önce emniyet mandalı kontrol edin 🙂 Emniyet mandalı bir tık öne geliyor 2 sene boyunca bu durumu sadece 1 kez yaşadım.
  • Tüfeği metal palamutla kullanmadan hemen ip palamuda geçin. Metal palamutla kullanırken atış yapınca tüfeğin gövdesi çiziliyor hatta metal palamut kanalı sıyırıyor. Hem parmaklarınızın sağlığı hemde tüfeğin gövdesi için ip palamut en güzeli.
  • Üzerinde gelen şiş 48 hrc. Taşa kayaya atmaya gelmez.

TÜFEK İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİM

  • Apnea rebel kara kıyı avı yapan herkese hitap edebilecek bir tüfektir.
  • Başlangıç aşamasında tetik problemi yaratmayacak, manevrası iyi, kullanımı rahat bir zıpkındır.
  • Metal tetik mekanizmalı apnea rebeli 2 sene hunharca kullanan biri olarak, şiş kaçırma gibi bir durum kesinlikle yaşamadım.
  • Tetik mekanizması, ip bırakma vs ile ilgili bir sorun yaşamadım.
  • Makara, 30 metre ip ayrıca sj400 wifi kamera takılı iken şiş üzerinde değilken, kabza kısmı aşağıda kafa yukarıda kalacak şekilde su üzerinde duruyor. Yani yüzerlik problemi yok diyebiliriz 🙂
  • Bu tüfek sert kombinasyonlara gelmez. Hem tepme yapar hem de tetik sertleşebilir. Bu zıpkına çift 16 mm lastik kullanmadım. İllaki çift lastik kullanılması gerekiyorsa çift 14 mm güzel olur kanaatindeyim. Bence tek 18 mm lastik en ideal olanıdır.

Sonuç olarak Apnea rebel başlangıç ve orta seviyeye hitap eden bir zıpkın olarak yerini korumaya devam edecektir. Bütçeniz pahalı ütünlere yetmiyorsa rebel işinizi görecek kalitede bir tüfektir. Apnea rebel almayı düşünüyorsanız size tavsiyem kendinden kanallı, metal tetik mekanizmalı, çevirme lastik ve ip palamutlu olan modeli tercih edin.

Türkiye'nin en modern zıpkıncı forumuna kayıt olup aramıza katılın. Zıpkın Avı Türkiye Foruma tüm zıpkıncı dostları bekliyorum.

Forumdaki İlginizi Çekebilecek Konu Başlıkları

 
Gönderildi : 07/04/2019 16:14
kaanc and Vakarli reacted
(@utku-cabuk)
Mesajlar: 3
Yeni Üye
 

Faydalı bir paylaşım olmuş,eklemek istediğim 2 şey var

1-Çift 16mm Apnea Rose lastik ile bile tetik sertleşmesi hissetmedim çift 16 yı kaldırabilecek bir mekanızması var.

2-Özellikle katsayı yüksek lastikleri kurarken sol el ile kabzeyi tutup ileri ittirirken (lastik kurmanın ilk hareketinden bahsediyorum , zıpkını gögse koymak için yaptıgımız hareket ) sol el istemsizce emniyeti kapatabiliyor.Bu sorunu çok fazla yaşıyorum.Yarım kapalı kalsa bile tetik işlevsiz hale geldiğinden fazlaca güzel balığı namlunun ucunda izlemişliğim vardır 😀

Lastik kurduktan sonra mutlaka emniyet mekanizmasını geriye doğru bir çekmek gerekiyor.

Bunun dışında fiyat/kalite açısından en iyi başlangıç zıpkını olduğunu düşünüyorum

 
Gönderildi : 15/04/2019 01:40
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

Utku Çabuk yorumunuz için teşekkürler. Apnea rebeli malesef şu anki fiyatıyla gönül rahatlığı ile öneremiyorum. Ancak her zaman dediğim gibi yıllardır piyasada olan ve yedek parçası bol bir tüfek.

 
Gönderildi : 15/04/2019 02:14
Atmaca210
(@atmaca210)
Mesajlar: 89
Yeni Üye
 

Apnea rebel 95 carbon hi tech kullaniyorum 2 senedir. Metal tetik cift 16 mm lastik var. Guclu bi kombinasyon. Apnea teknik departman bu kombinasyonu onerdi. Iyi mesafe yapiyor ve guclu patliyor fakat tepmesi cok. Tetigin cok yumusak oldugunu da soyleyemem acikcasi. Sis gercekten kotu. Bu gucte bi zipkinla kullanilacak sis degil. Avinizi yarida birakmaniza sebep olabilur, ya da kucuk bir yerde, yazlikta,kasabada, tatildeyseniz yeni sis arayisiyla ugrasip tatilinizi keyfinizi de yarida birakmaniza sebep olabilir. Ben 52 hrc 6.5mm pathos sis ile kullaniyorum ve cok memnunum sisimden. Tabi yakin mesafeden tasa vs. sikmayi da birakali neredeyse 2 sene oldu keza sis olmus 40euro. Egrilen sisi ne kadar duzeltsen ayni yerden yine egilme yapiyor. Cift 14mm nasil olur merak da etmiyor degilim cok guclu patliyor ve tepiyor 16mm ile ve bazen beni rahatsiz da ediyor. Fakat en sevmedigim zipkin tipi de sisin dususunu gordugum zipkin tipi. Kullandigim zipkinda sisin dumduz gittigini gormek de bana keyif veriyor 🙂 duserken zaten benim gorusumden cikmis oluyor yani mesafesi guzel demeye calisiyorum. Genel olarak memnunum zipkinimdan.

 
Gönderildi : 08/09/2020 22:51
Barracuda reacted
Barracuda
(@can)
Mesajlar: 2723
Yönetici
Konuyu Başlatan
 

@atmaca210  "zıpkınlar" bölümü  içerisinde "Apnea Rebel Karbon İncelemesi" isimli yeni bir konu açarak tüfeğinizi birkaç resimle bize tanıtsaydınız çok güzel olurdu.

Bu konu alüminyum borulu standart apnea rebel için inceleme yazısı olarak hazırlandı.

Fırsat bulursanız apnea karbon inceleme konusu açarsanız hem sizin incelemenizi hemde diğer kullanıcı yorumlarını o konu altına birktirmiş oluruz. 👍

 
Gönderildi : 09/09/2020 11:53
Paylaş :

©2024 www.spearfishingturkey.com Tüm hakları saklıdır. Kullanım Şartları yerine getirilmeden hiçbir şekilde kopyala - yapıştır yapılamaz, yazılar ve bilgiler kullanılamaz.

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account